Štokenbergs par veselības ministru

Štokenbergs par veselības ministru

24. Jan 2011, 22:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas ir Tavas domas par biežo Veselības ministru maiņu un Štokenberga iecelšanu šajā amatā?

 

Veselības  Ministrs ir ļoti būtiska figūra arī mātes un bērna jautājumu sektorā, jo no veselības politikas ir atkarīga gan aprūpe, gan tās kvalitāte, gan lēmumi, ko īsā laikā pieņem Ministrs, aiziet prom, bet pēc tam visiem pēc tiem ir jāstrādā un jāpilda.
Štokenbergs: Veselības aprūpe vienmēr ir bijusi un būs SCP prioritāte

 

Veselības aprūpe vienmēr ir bijusi un būs politiskās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) prioritāte, aģentūrai LETA sacīja SCP valdes priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

 

Viņš kategoriski noliedzot izteikumus, ka veselības nozare ir mazsvarīga. "SCP gan savā programmā, gan rīcībā vienmēr ir iestājusies par sociāli atbildīgu valsti. Tā ir panākusi papildus līdzekļu piešķiršanu pensionāriem un aizstāvējusi to Satversmes tiesā. Priekšlikumos, ko SCP ir iesniegusi Saeimā, tā ir aizstāvējusi gan invalīdu tiesības, gan ģimeņu ar bērniem materiālo nodrošinājumu, gan veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabojumus," skaidro Štokenbergs.

 

"Es esmu dziļi pateicīgs māsām, ārstiem, ārstniecības iestādēs strādājošajiem par viņu pašaizliedzīgo darbu šajos grūtajos ekonomiskajos krīzes apstākļos. Katru dienu viņi ir glābuši simtiem dzīvību un, kā politiķis, es vienmēr aizstāvēšu gan viņu, gan pacientu tiesības. Īpaši pateicīgs es esmu Tukuma slimnīcas māsām un ārstiem, kas ir palīdzējuši maniem vecākiem," uzsver Štokenbergs.

 

"SCP atbalsta Ministru prezidenta Valda Dombrovska centienus no valdības aizgājušo ministru aizstāšanā. SCP arī turpmāk sniegs viņam visu savā rīcībā esošo kompetenci un spējas krīzes pārvarēšanai," piebilst Štokenbergs.