Saulē ar mazuli. Kādu apģērbu izvēlēties?

Saulē ar mazuli. Kādu apģērbu izvēlēties?

28. Feb 2011, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara – tas ir laiks, kad mazulis kopā ar vecākiem var doties garākās pastaigās, izbaudīt ūdens priekus un burziņus brīvā dabā bez autiņbiksītēm! Taču, lai prieki nepārvērstos par bēdām, māmiņai un tētim ir jāievēro dažas vienkāršas patiesības.

 

Apģērbs


Bieži vien vasarā vecāki apmulst – ko lai velk mazulim mugurā? Te spīd saule, te pūš brāzmains vējš. Atceries, ka mazais cilvēciņš jāģērbj kā visos gadalaikos pēc sīpola principa, piemēram:

 

-    zem drēbēm velk bezpiedurkņu bodiju,
-    pāri plānu T-krekliņu,
-    kokvilnas bikšeles vai mazākiem bērniem plānu lācīti.

Katram gadījumam, ja nav skaidrība par laika apstākļiem, pāri var uzvilkt plānu kokvilnas jaciņu, no kuras pēc vajadzības var ātri šķirties.

 

Vasaras apģērba materiāls noteikti ir kokvilna: tā ir viegla un elpojoša.

 

Lai noskaidrotu, vai mazais ir apģērbts pietiekami silti, vai arī draud jau pārkarst, pietiek pataustīt mazā sprandu - ja ādiņa ir silta, tad  apģērbs izvēlēts optimāli, ja sasvīdusi, bēram apģērbs ir pārāk silts.

Noteikti neaizmirsti par plānu cepurīti, arī ēnā esot, jo tā gan pasargā bērna galviņu no karstuma, gan arī dod ēnu sejai. Bērna matiņi ir vēl pārāk plāni, lai aizsargātu no karstuma un saules stariem.

 

Guļot karstā vasarā var iztikt bez sedziņas, bērni tā vai tā bieži nospārdās pliki, tad pāri pidžamiņai var uzvilkt plānu jaciņu.

 

Ļauj arī mazajam dupsim padzīvot apkārt bez autiņbiksītēm un „paelpot” svaigu gaisu!

 

 

1

Altermed Sun Baby SPF50+, 50ml

Ļoti augstas aizsardzības sauļošanās krēms bērniem. Īpaši izveidots sastāvs, kas nekairina bērnu jutīgo ādu.

Sastāvā esošās eļļas un Shea sviests baro un atjauno ādu. Nesatur smaržvielas, parafīnu, konservantus un parabēnus. Dermatoloģiski pārbaudīts.

Aptuvenā cena aptiekās: 3,60 Ls.

2

Panthenol forte 6% spray, 150ml.

Aerosols ar augstu D-pantenola saturu un A, E, F vitamīnu kompleksu.

Paredzēts pēc sauļošanās vai citādi kairinātai ādai. Paātrina brūču dzīšanu. Viegli klājas un sniedz patīkamu atvēsinošu sajūtu. Viegli uzklāt jutīgās zonās. Nesatur smaržvielas un parabēnus. Dermatoloģiski pārbaudīts.

Aptuvenā cena aptiekās: 3,50 Ls