Sācies divgadnieka krīzes periods?

Sācies divgadnieka krīzes periods?

26. Jun 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai var būt tā, ka jau 1.4g. vecam bērniņam ir jau divgadnieka krīzes periods? Vai bērna negatīvās emocijas, neklausīšana, niķi un stiķi var būt rādītājs? Un vai sīrupi var palīdzēt bērnam nomierināties? Uz šiem jautājumiem atbildi sniedz psiholoģe Diāna Zande. 

Jautājums

Labdien! Manam dēlam 1,4 gadi. Jau kādu laiku atpakaļ ievēroju, ka bērns mētē aiz dusmaam mantas, un raud. Es piedaavaaju speeleeties kopaa,rezultaataa dziivo blaudams. aiz dusmām mantas, raud. Piedāvāju spēlēties kopā, rezultātā tikai bļaustās. Baidās no visiem cilvēkiem, raud, slēpjas. Bērns ir nemierīgs, dusmīgs. Nespēju brīžiem viņu vairs valdīt, lielāko dienas daļu bērns pavada brēcot. Kāpēc tā?

Vai trīs dienu Sedalia sīrupa kurss varētu līdzēt? Bērnam nekas nepatīk, viss riebjas, un viņa bļaustīšanās ir tāda, ka man jau paliek kauns no citiem cilvēkiem..

Atbild psiholoģe Diāna Zande

Izklausās, ka bērniņam sācies divgadnieka krīzes periods, kas ir dabisks un tam cauri iziet visu veselīgu mazuļu ģimenes. Māmiņu Klubā ir lekcija par divgadnieku, kas palīdz saprast mazuļa uzvedības izmaiņas un mazāk satraukties par tām, bet iejūtīgi un prasmīgi vadīt bērnu cauri šim sarežģītajam vecuma posmam.

1, 5 - 3 gadu vecumā bērni uz ierobežojumiem reaģē ar dusmām, spēcīgiem emociju izvirdumiem, krišanu zemē, pat sišanu.

Bērns vēl neprot vadīt savu uzvedību, gaidīt, saprast citu cilvēku vajadzības un mums viņam ir jāpalīdz. Sīrups nav risinājums....

Vai tev ir pieredze šajā jautājumā? Padalies tajā!

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

 Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem.