Rudens labsajūtas vairotājs

Rudens labsajūtas vairotājs

05. May 2010, 11:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, lai justos labi? Izrādās nevajag nemaz tik daudz! Pietiek arī ar seju palutinošu masku svešu gaismā. Lasi māmiņas Ilzes Lipskas ieteikumus!


Man rudens vienmēr ir paticis, cik vien sevi atceros - ar krāsainajām lapām un skaisto atvasaru, ko vislabāk izbaudīt ārpus pilsētas, un arī ar tumšajiem, lietainajiem vakariem pilsētā, kad es, slēpdamās zem lietussarga, nesteidzīgi dodos uz transportu, lai brauktu mājup - ārpus Rīgas, vērojot, kā cilvēki sarāvušies steidzas savās gaitās.
{pic:svece}

Bet rudenī ķermenim un garam ir nepieciešamas papildus rūpes, jo tomēr dienas gaismas sarukšana atstāj pēdas, tāpēc rudenī gaismu vajag pavairot! :) Nepieciešamie līdzekļi - pirmkārt - un galvenokārt - tās ir sveces! gaišās krāsās! un noteikti vairāk nekā viena! Gan ejot vannā, lai mirdz sveces, gan ar skrubi tīrot ādu, lai mirdz sveces, gan vēlāk palutiniet sevi ar kādu ķermeņa losjonu sveču gaismā! redzēsiet - pavisam cits efekts! Es tiešām ticu, ka ar svecēm, sveču liesmiņām var attīrīt ne tikai telpu, bet arī cilvēka enerģiju, un meditācija, domu attīrīšana vislabāk izdosies tieši pie iedegtas sveces!  


Katrai horoskopa zīmei esot piemērota savas krāsas svece, varbūt der pamēģināt -

Auns – sarkana svece

Vērsis – rozā svece

Dvīņi – gaiši pelēka svece

Vēzis – sudraba krāsas svece

Lauva – zelta krāsas svece

Jaunava – zaļa svece

Svari – zila svece

Skorpions – tumši sarkana vai indigo krāsas svece

Strēlnieks – dzeltena vai oranža svece

Mežāzis – brūna vai melna svece

Ūdensvīrs – violeta vai tumši zila svece

Zivis – balta svece (saraksts ņemts no tvnet.lv )


Vislabāk man patīk vaska sveces, to maigais aromāts, bet ne vienmēr tādas ir pa kabatai, tāpēc var izmantot arī vienkārši sveci, un uzpilināt uz tās savu mīļāko ēterisko eļļiņu. Aromterapijai ir spēks! Arī taču garšīgi smaržojoši ķermeņa kopšanas līdzekļi ir daudz patīkamāki nekā ar sintētisku, nedabisku aromātu. Ja vēl neesi atklājusi, kurš aromāts ir tavējais, arī šeit vari pamēģināt izvēlēties to, kas raksturīgs Tavai horoskopa zīmei - ja nu trāpa tieši desmitniekā ;)


# Auniem ieteicama ciedru aromātiskā eļļa, kuras iedarbība rosina garīgumu. Tā derēs arī citām horoskopa zīmēm. Auna zīmē dzimušajiem derēs arī svece, kas ieziesta ar priežu aromātisko eļļu – tā dos īpašu aizsardzību.

# Vēršiem svece, kas ieziesta ar rožu aromātu, atnesīs mīlestību, savukārt svece ar ģerānijas smaržu – uzticību.

# Dvīņu zvaigznājā dzimušajiem svece ar lavandas aromātu sniegs harmoniju, savukārt citronzāles aromātam būs maģiska iedarbība.

# Vēžiem svece ar jasmīna aromātu nesīs labus sapņus, bet sandala aromāts piešķirs seksualitāti.

# Lauvām ieteicama svece ar apelsīnu ziedu aromātu, kas nesīs
laimi, bet kadiķis sniegs aizsardzību.

# Jaunavām pačūlijas aromāts nesīs materiālus labumus, savukārt lilijas smarža viesīs ticību sev.

# Skorpioniem ieteicama svece ar melisas aromātu, kas dziedinās,
savukārt mirres palīdzēs labāk izprast sevi.

# Strēlniekiem svece ar rozmarīna aromātu stiprinās atmiņu, savukārt vīraks piešķirs garīgumu.

# Mežāžus no pagātnes brūcēm dziedinās sveces ar cipreses aromātu, bet vertvera aromāts nesīs materiālus labumus.

# Ūdensvīriem svece ar citronlipijas aromātu veicinās iemīlēšanos.

# Zivīm svece ar kumelīšu smaržu harmonizēs iekšējo pasauli, bet smaržīgais artabotriss Zivis padarīs jūtīgākas. (šis saraksts arī ņemts no tvnet.lv)


Dažas no manām rudens receptēm! Lētas, bet efektīvas! (Sveču gaismā, protams..)
Rudens, lai kā negribētos to atzīt, nāk roku rokā ar nogurumu. Tāpat kā pavasaris. Ķermenim un garam ir nepieciešams uzmundrinājums un liela deva pozitīvisma.
Piena produktu maska

{pic:krejums}
 Piena produktu maskas sejai ir noteikti sena metode, un īpaši tagad rudenī par to vajadzētu atcerēties, jo piena produkti ne tikai uzlabojot ādas Ph līmeni un uzmundrina, bet arī aizsargā ādu no nelabvēlīgajiem rudenīgajiem laikapstākļiem. Es izmantoju krējumu vai kefīru, vienkārši tāpat - uzklāju uz sejas, paturu kādas 10 minūtes un tad ar vēsu ūdeni noskaloju.
Banānu un krējuma maska

Vēl viena garšīga maska šajā laikā, ar ko sevi palutinu ir banāns + krējums. 
{pic:banans1}
Vajag daļu banāna.
{pic:banans2}
To samīca.
{pic:banans3}
pieliek krējumu.
{pic:banans4}
Un sajauc kopā.
Un uzklāju uz sejas un kakla, paturu kādu pusstundu, un ar siltu ūdeni noskaloju.
Olas sejas maskās

 

Maska visiem ādas tipiem - olu baltums ar kukurūzas miltiem
{pic:ola1}
Ieliek trauciņā olu.
{pic:ola2}
Sakuļ to.
{pic:ola3}
Pieber kukurūzas miltus.
{pic:ola4}
Un samīca kopā viendabīgā masā.
Klāju uz sejas un kakla, patur 20-30 minūtes, un noskalo ar vēsu ūdeni.
Var arī izmantot atsevišķi - olas baltumu un dzeltenumu - Olu dzeltenums vairāk domāts sausas ādas īpašniecēm, bet olas baltums - taukainas. Tā kā man ir drīzāk jaukta tipa āda, es vairāk lietoju maskas, kurās ir olas baltums vai arī gan olas baltums, gan dzeltenums.
 
Olas maska der arī matiem, tie kļūst maigi un spīdīgi. Olu daudzums atkarīgs no matu garuma, es izmantoju visvienkāršāko veidu - sakuļu olas un iemasēju matos, galvas ādā, pusstundu paturu, un tad izskaloju, un vēlreiz ar kumelīšu tēju skaloju matus. 
Sāls skrubis
{pic:soda}
Vislētākais, toties efektīvs skrubis ir SĀLS:SODA 1:1.

Vienīgi obligāti jābūt pārliecinātai, ka ķermenis nav savainots. Šis skrubis ir TIKAI veselai ādai! Un pēc tam smaržīgs ķermeņa losjons vai sviests :) mmmmmm - bauda garantēta!

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

3

 

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

Muuna Muuna 27. Sep 2009, 17:30

uz pelēcīgā laika un lietus fona tumšie vakari patiešām patīkamāki mājās dedzinot smaržīgas sveces un aroma lampiņas. Tāds īpašs miers un gaisotne mājās 😀

27. Sep 2009, 11:13

man būs jāiegādājas rozā sveces..😀

Muuna Muuna 27. Sep 2009, 17:30

uz pelēcīgā laika un lietus fona tumšie vakari patiešām patīkamāki mājās dedzinot smaržīgas sveces un aroma lampiņas. Tāds īpašs miers un gaisotne mājās 😀

27. Sep 2009, 11:13

man būs jāiegādājas rozā sveces..😀