Pusotru gadu veca bērniņa spēles un intereses

Pusotru gadu veca bērniņa spēles un intereses

28. Dec 2011, 18:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pusotru gadu vecam bērniņam ir interesanti eksperimentēt ar visu, ko viņš redz: ko darīs mantiņa, ja to pametīšu gaisā, ja ripināšu pa grīdu, ja pakratīšu utt.

 

Tāpat arī bērns interesējas par intelektuālo attīstību: viņš mācās runāt, izdomā pats savus vārdiņus, eksperimentē ar skaņām.

 

Bērnam noteikti ir svarīgi šajā vecumā, lai spēles būtu atšķirīgas un dinamiskas, tāpēc, rotaļājoties ar bērnu, izvēlieties gan intelektuālas rotaļas, gan kustību spēles. Spēlēs ir jābūt dažādībai.

 

Intervāls – apmēram 15-20minūtes. Darbojoties ar bērnu, lieciet akcentu uz sīkās motorikas attīstību (rokās): zīmējiet, darbojieties ar plastilīnu, ar aplikācijām. Darbošanās ar plastilīnu ir ļoti interesanta nodarbe, bet atcerieties, ka pusotru gadu vecs bērns jebkurā mirklī plastilīnu var iebāzt mutē, tāpēc šajā vecumā tāda veida nodarbēm vislabāk der sāļā mīkla, ko jebkurš var pagatavot mājās. Un, kamēr zaķis vai vāvere kalst, nodarbojieties ar fizkultūru, paskrieniet, paleciet!

 

Kad mazais piekusīs, var ķerties klāt pie viņa mīļākās nodarbes – zīmēšanas. Pat, ja neesat mākslinieks, mazo iemācīt iemīlēt zīmēšanu var viegli. Vislabāk mazajam noteikti patiks zīmēt, izmantojot krāsas. Bet, nevis ar otiņu, bet ar pirkstiņiem. Ir speciālas, veikalos iegādājamas pirkstiņkrāsas. Pie viena, iemācīsit, pēc mākslas nodarbībām rociņas nomazgāt.

 

Kā darboties ar aplikācijām, ar pusotru gadu vecu bērniņu? Ļoti uzmanīgi, pirmkārt. Nekādā gadījumā bērnam nedot rokās šķēres: labāk paši iepriekš sagrieziet sagataves, un sāciet tās līmēt kopā ar bērnu uz papīra. Vēl labāk ir papīriņus plēst. Aplikācijās var izmantot ne tikai papīru, bet arī foliju, vati, dabas materiālus. Ticiet, no šīs nodarbes apmierinājumu gūs ne tikai bērns, bet arī jūs paši.

 

Ideāla rotaļlieta šī vecuma bērniņam būs koka puzle (papīra, pavisam mazās detaļas bērnam salikt vēl būs grūti) un piramīdas. Iespējams, jums ilgi vajadzēs skaidrot, kā puzli likt, bet nekas tā neattīsta bērna loģiku, kā bērniņa mazo pirkstiņu darbība, kas apvienota ar domāšanu. Izskaidrojiet bērnam, kāpēc piramīda jāsāk taisīt no lielākās tās daļas, un ar laiku mazais iemācīsies darboties ar piramīdu.

 

Vēl viena nodarbe šī vecuma bērniņam – bērnu leļļu teātris. Vakarā, kad mazais piekusis, nosēdiniet viņu dīvānā, ieslēdziet nakts lampiņu un sāciet darboties! Jūs taču protat ar pirkstiem parādīt pīli, suni un daudzus citus dzīvniekus! Tad nu parādiet! Varat kā pamatu izvēlēties kādu jau zināmu pasaku, varat arī improvizēt. Protams, ēnaino dzīvnieciņu rādīšanu pustumsā varat aizstāt arī ar pirkstiņlellītēm!

 

Viennozīmīgi, pats galvenais – pakāpeniski darbībām ar bērnu paaugstiniet sarežģītības pakāpi. Tā rotaļājoties, jūs noteikti paaugstināsiet mazuļa zināšanu līmeni!

 

Kā Jūs darbojaties ar savu pusotru gadu veco bērniņu?

 

Veiksmi rotaļās!

Māmiņu Klubs

 

 

NATURAL FIT

  • Labi pieguļ, jo ir speciāli veidotas mazuļu ērtībām
  • Elastīgas sānu maliņas!
  • Izcila uzsūktspēja!
  • Disneja varoņu attēli!
  • Vairākkārt attaisāmi un aiztaisāmi klipši!
  • Speciāli piemeklēti materiāli mazuļu labsajūtai!

 

HUGGIES® Natural Fit autiņbiksītēs mazulis jutīsies ērti, dabiski un bezrūpīgi!

Šīm autiņbiksītēm piemīt izcilas īpašības!

 

Apskati veikalu sarakstu, kur iegādāties Huggie®s Natural Fit autiņbiksītes!