Proti sevi aizstāvēt!

Proti sevi aizstāvēt!

10. Apr 2010, 23:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par to, kā sevi aizstāvēt pret negaidītu uzbrukumu, ir rakstīts daudz, taču diemžēl ne vienmēr šie padomi ir derīgi. Tā rodas kaitīgie padomi, kuriem var būt pat pretējs efekts…

 

Padoms. Apgūstiet kaut elementārus karatē, sambo vai citus cīņas paņēmienus, kas tādos gadījumos jums noteikti palīdzēs sevi aizsargāt. Uzbrucēji bieži vien ir garīgi slimi, un viņu fiziskais spēks nav liels.


Patiesībā. Nevar paļauties tikai uz savām kaujas spējām, jo bieži vien uzbrukums ir tik negaidīts, ka jums nav iespējas likt lietā aizstāvēšanās prasmi, nav iespējas ieņemt aizstāvēšanās pozīciju un sagatavoties sevis aizstāvēšanai. Uzbrucēju vidū tiešām bieži vien ir garīgi slimi cilvēki, taču nereti viņi nemaz nav tik nespēcīgi un mēroties spēkiem būtu pilnīgi bezjēdzīgi. Tāpēc no visiem sporta veidiem laikam vispiemērotākais būs bēgšana.

 

 

Padoms. Ja jūs vēlas izvarot, stāstiet, ka esat slima ar sifilisu, AIDS, ka jums ir mēnešreizes, ka esat stāvoklī u.c.

 

Patiesībā. Visbiežāk upuri tieši tā arī rīkojas, lūdzot apžēloties un mēģinot iežēlināt uzbrucēju. Taču nereti viņš tieši gaida no jums šādu attieksmi un tā viņu uzbudina vēl vairāk. Jūsu reakcijai jābūt pēc iespējas negaidītākai, kas apstulbinātu uzbrucēju. Piemēram, sāciet skaļi saukt: “Urā!!!”

 

Padoms. Pretojieties jebkādiem līdzekļiem.

 
Patiesībā. Pretošanās, iespējams, tikai var pasliktināt situāciju. Uzbrucējam izdevīgā momentā jānodara tādas sāpes, kas viņam kaut uz mirkli liktu jūs atbrīvot, dodot jums iespēju aizbēgt. Taču nav jēgas savus spēkus tērēt jau sākumā, raustoties un vicinot rokas, nogaidiet līdz iespējami izdevīgākam brīdim. Turklāt, ja jūs viņam sagādāsiet sāpes brīdī, kad jums nebūs nekādu iespēju aizbēgt, tas uzbrucēju var saniknot un viņš var kļūt vēl nežēlīgāks.

 
Padoms. Pretojieties līdz pēdējam brīdim.

 
Patiesībā. Tas ir visbīstamākais padoms. Ja visbriesmīgākais ir noticis un nav vairs nekādas iespējas to novērst, tad vissvarīgākais ir glābt savu dzīvību. Turpinot kliegt, pretoties un draudēt, uzbrucējam var ienākt prātā doma, ka jūs noteikti darīsiet visu iespējamo, lai viņš tiktu sodīts, tāpēc jūs jānogalina, pat ja sākumā viņam nebija tāda nodomas. Lai arī cik grūti tas būtu – saglabājiet mieru un domājiet, kā palikt dzīvai.

Latvija ir pilna ar visādiem dīvaiņiem un neliešiem, tāpēc izvairieties no pastaigām tumšās ielās, no svešām mašīnām un nepazīstamiem vīriešiem, kas vēlas ar jums pēkšņi iepazīties… Bet jūs taču pašas to visu labi zināt! Rīkojieties atbilstoši situācijai un - sargājiet pašas sevi, tad arī Dievs jūs sargās!

rita123 rita123 14. Sep 2009, 09:59

Noderīgi!😀

12. Sep 2009, 09:57

tā jau ir sargā sevi un Diev s tevi sargās😀

12. Sep 2009, 09:56

es atkal kādu laiku,it īpaši vakaros nēsāju līdzi gāzes baloniņu..daudz nedomājot iepustu acis un miers😀
ir pārbaudīta metode,un ļoti labi strādā😃😃

rita123 rita123 14. Sep 2009, 09:59

Noderīgi!😀

12. Sep 2009, 09:57

tā jau ir sargā sevi un Diev s tevi sargās😀

12. Sep 2009, 09:56

es atkal kādu laiku,it īpaši vakaros nēsāju līdzi gāzes baloniņu..daudz nedomājot iepustu acis un miers😀
ir pārbaudīta metode,un ļoti labi strādā😃😃