Pediatres Annas Birkas ieteikumi ādas kopšanai ziemā

Pediatres Annas Birkas ieteikumi ādas kopšanai ziemā

01. Dec 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pastaigas ir bērna ikdienas neatņemama sastāvdaļa, tomēr aukstais laiks dara savu un ādai ir nepieciešama īpaša kopšana. Ieskaties pediatres Annas Birkas padomos!

-         Atceries, ka bērna ādā ir vairāk ūdens nekā pieaugušajiem, tāpēc, lai āda nepaliktu sausa, jāuzklāj krēms vai ziede, kas satur dekspantenolu. Dekspantenols nomierina apsārtušu, jutīgu ādu un palīdz tai saglabāt vajadzīgo mitrumu. Izvēloties krēmu, jāskatās, lai tas būtu pēc iespējas treknāks. To tad arī vajadzētu uzsmērēt 30 minūtes pirms iešanas laukā.

-         Pavisam maziem zīdainīšiem krēmu var uzklāt vien uz deguna un vaigiem, kas vējā tiek vieglāk appūsti. Ja mazulis valkā cepuri, kur var redzēt tikai acis un pārējā seja ir aizklāta, tad krēmu var ari nesmērēt. Tomēr speciālie bērnu krēmi, smērēti plānā kārtiņā, nekaitēs un neļaus sejas mitrumam iztvaicēt no sejas. 

-         Ja bērns ir bijis laukā un saslapinājis rokas, tad galvenais rādītājs ir tas, vai rokas nav zilas un jāpavēro, cik ātri atgriežas roku un krāsa. Ja tas ir apmēram 5 līdz 7 minūšu laikā, tad uztraukumiem nebūtu pamata. Ja ādiņa paliek pleķaina, tad vajadzētu lietot barojošu krēmu. Ja ir iespējams, pēc rotaļām sniegā uzreiz vajadzētu doties mājās, lai mazulis laukā neatrastos ar slapjām drēbēm.

-         Ja bērniņš laukā ir pārsalis, ieteicams likt mazuli vannā, kuras ūdens būtu vidēji silts, ne karsts. „Kad ienākat istabā, bērnu uzreiz neizģērbiet, bet ģērbiet nost pa vienai kārtiņai, jo bērns var būt sasvīdis,” iesaka Anna Birka. 

Vai Tu smērē krēmiņu uz mazuļa ādiņas pirms viņš iet laukā ziemas pastaigā?

Krēms vēja un slikta laika apstākļos

 20141128091745-18845.jpg

veesma veesma 18. Feb 2011, 14:34

Mēs pirms pastaigas smērējam Altermed baby winter krēmiņu. Tagad aukstajā laikā ejot uz skolu arī lielie bērni uzsmērē šo krēmiņu 😀