Partneris nevēlas iesaistīties mājas darbos

Partneris nevēlas iesaistīties mājas darbos

25. Apr 2010, 15:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Psiholoģe Sanita Aišpure stāsta, kā mudināt partneri iesaistīties mājas darbos un palīdzēt mazuļa pieskatīšanā.

 

Jautājums:


Kā rīkoties, ja partneris nevēlas palīdzēt mājas darbu veikšanā un mazuļa pieskatīšanā?

 

Atbild psiholoģe Sanita Aišpure:


Ja ir izveidojušās tik būtiskas atšķirības Jūsu un partnera priekšstatos par to, kā būtu sadalāmi pienākumi, lomas un savstarpējā palīdzība, tad šeit atvēlētājos pāris teikumos - ir praktiski neiespējami atbildēt un rekomendēt labākos „glābšanas” pasākumus. Katram ir savi priekšstati par ģimeni, lomu sadalījumu tajā – kurus ir svarīgi pārrunāt līdz mazuļa piedzimšanai, lai pēkšņi kā sniega lavīna uz Jūsu galvas neuzgāztos šoks, ka partneris kā izrādās nemaz negrasās iesaistīties bērna audzināšanā, ikdienas darbu apdarīšanā u.c.

 

Visa pamatā ir saruna, Jūsu abus starpā. Pajautājiet – kā ikdienu ir iedomājies vīrs, ko viņš ir gatavs palīdzēt, kur saskata Jūsu lomu. Kā ir bijis viņa ģimenē, kā ir bijis Jūsu ģimenē. Kurš veica kādus darbus? Citreiz vīrietis „bēg” no mājām, jo nezina un nejūt kā tieši tur varētu iesaistīties.Un tad gudras sievietes padoms, pakāpeniska emocionāla iesaistīšana – palīdz vīrietim „atgriezties” mājās. Citreiz vīrietis labāk jūtās sabiedrībā, jo ir radis visu laiku saņemt uzslavas, paldies ( tāpat kā sieviete, kas agri dodas prom no sava mazuļa), bet mājās jūtās nenovērtēts.

 

Vīrietis kā „tēvs”, top pamazām, it īpaši, ja savā ģimenē ir radis pie gādīgas, siltas mammas, bet distancēta tēva. Tad viņam nav šī pozitīvā piemēra, ko kopēt – un tas ir jāveido no jauna, kopā ar savu ģimeni, partneri.

 

Kā Jūsu ģimenē sadalāt pienākumus?

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

15. May 2011, 20:41

esi uzmanīga ar to veļas karšanu, jo bērniņu/s gaidot nedrīkst rokas uz augšu celt- tas var kaitēt bērniņam/iem!