Pārāk strauja attīstība

Pārāk strauja attīstība

20. Dec 2010, 16:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā nedaudz kavēt mazuļa attīstību? Viņš visu dara TIK ātri! Konsultē fizioterapeite Vita Lakša.

 

Māmiņa jautā:

 

Mazajam ir 7 mēneši. Jau cenšas celties kājās, turoties pie gultas redelēm. Jau veļas, rāpo, pieturoties pie redelēm stabili stāv. Vai attīstība un viņa vēlme darboties nav pārāk strauja?

 

 

7

Atbild fizioterapeite Vita Lakša:

 

No jautājuma īsti nav skaidrs, kur mazulis ceļas kājās- atrodoties gultiņā vai pie gultas. Ja bērns atrodas gultiņā, tad tas nav īpaši labi, jo gulta ir domāta tikai gulēšanai. Ja bērna vēlme celties kājās ir ļoti liela, tad gultā labāk lieciet tikai tad, kad mazulis ir jau aizmidzis.

 

Ja bērns ceļas kājās, atrodoties ārpus gultas, tad vajadzētu šo vietu norobežot, lai viņš netiek pie vietām, kur mazais var celties kājās. Iesaku izmanot spilvenus, veidot dažādus šķēršļus, lai bērns neceltos kājās.

 

7 mēnešos būtu stipri jāseko līdzi tam, kā bērns kaut ko dara. Esmu redzējusi savā praksē, ka šajā vecumā daudzi bērni rāpo ar sasprindzinājumu un ar tonusiņu. Lai stiprinātu rokas un veicinātu rāpošanu, šķēršļi lieti noderēs, jo 7 mēnešu vecumā bērns netiek vēl tik viegli pāri dažādiem šķēršļiem.

 

Piesakies uz Mazo staigātāju klubiņa nodarbībām, aizpildot anketu!

18. Mar 2010, 15:58

Mana peka arī 7 mēnešos jau ne tikai stāvēja, bet arī mazliet turoties pie gultas gāja. rāpot viņa iemācījās nepilnu mēnesi pirms pirmo reizi pati nostājās kājās pie gultas (7 mēnešos). mums rāpošana, stāvēšana un staigāšana turoties sākas gandrīz vienā laikā.