Par maksas un bez maksas speciālistiem

Par maksas un bez maksas speciālistiem

14. Feb 2010, 20:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēlētos padalīties savā pieredzē par bērnu veselības aprūpi.
Šī gada marta sākumā manam dēliņam (tolaik nepilni 3 mēneši) neirologs, pēc USG galviņai rezultātiem, nozīmēja vingrošanas kursu (10 reizes), kas ir bezmaksas pasākums, un noteica, ka pēc 2 mēnešiem nepieciešams nākt atrādīties, lai redzētu, kādi rezultāti. 

 


Sazvanījos ar neirologa ieteikto iestādi, kur man paziņoja, lai droši nesu nozīmējumu, tiksim uzņemti rindā un kad pienāks mūsu kārta, ar mani sazināsies speciālists. Solīja, ka tas varētu būt ap aprīļa sākumu. Tā kā līdz atkārtotai USG veikšanai un neirologa vizītei bija palicis mēnesis no norādītā datuma, tad īpaši nestraucos. Tomēr, kad vēl 8.aprīlī man neviens nebija devis ziņu, piezvanīju un pati painteresējos. Rezultātā uzzināju, ka ātrākais, kad varēsim tikt uz vingrošanu ir jūlija vidus!!! Iemesls - valsts ir samazinājusi finansējumu. Bet man bērns pie ārsta jāved jau pēc nepilna mēneša!

 

Prasīju, vai nav iespējams iziet šos kursus ātrāk, bet par maksu. Atbilde bija pozitīva. Mani pabrīdināja, ka 1/2 stundas pasākums maksā Ls 7,50 un ka ar mani tuvāko dienu laikā sazināsies speciālists. Jāatzīst, ka speciālists ar mani sazinājās nevis pēc dažām dienām, bet pēc trīs stundām un jau uz nākamo dienu mums tika sarunāta pirmā nodarbība. Izgājām visu kursu (Ls 75,-).

 

Paldies Dievam, ka dēliņam atkārtotajā USG viss bija kārtībā. Tomēr te nu ir stāsts par to, ka, lai gan mums pienākas bērna bezmaksas medicīniskā aprūpe - ja gribam to saņemt savlaicīgi, tad nākas atvērt maciņu. Lai gan domāju, ka sava bērna dēļ jebkurš vecāks to darīs, tomēr ne vienmēr tas ir iespējams. Un kas gan zina, kā būtu bijis, ja mūsu ģimenei nebūtu bijuši pieejami tie Ls 75,-?! Dēliņam tāpat viss būtu bijis kārtībā vai tomēr nē?! Ja godīgi - tad domāt par to pat negribas :(

 


Jāatzīst, ka jaukā fizioterapeite, pie kuras sākotnēji vedu dēliņu par maksu, sazinājās ar mani ari tad, kad pienāca mūsu bezmaksas kursa kārta un tagad profilaksei (pēc 4 mēnešiem no iestāšanās rindā!) izejam arī šo kursu. 


Ar cieņu,
Diāna

P.S. Gribu vien piebilst, ka man nav nekādu pārmetumu medicīnas iestādei. Gluži otrādi, vēlos uzteikt mūsu fizioterapeiti par pretimnākšanu un izpratni. Problēma jau nav iestādēs vai to darbiniekos, problēma ir valsts (ne)atbalstā mūsu bērniem :(

 

Ja arī Tev ir stāsts par bērnu veselības aprūpi, piedzīvoto bērnu slimnīcās, poliklīnikās vai privātklīnikās, raksti: redakcija@maminuklubs.lv, rakstu sērijai par to, kādu medicīnisko aprūpi saņem mūsu bērni!