No Ziemassvētkiem līdz Jaunajam gadam: traks maratons vai apcerīgs periods?

No Ziemassvētkiem līdz Jaunajam gadam: traks maratons vai apcerīgs periods?

21. Sep 2010, 14:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Katras māmiņas sapnis ir mierīgi izbaudīt svētku dienas, parūpēties par sevi, palutināt savu ķermeni un sejas ādu ar masāžām un maskām, gulēt pēc sirds patikas, pavadīt laiku ar mīļoto cilvēku un bērniem. Diemžēl realitāte ir gaužām savādāka - viss sākas jau pirms svētkiem.

Jāpērk dāvanu kalni, jāpiebāž ledusskapis ar pārtiku, jāšmorē, jācep un jāvāra, jātīra māja, jāšuj bērnam karnevāla tērps, pēc svētkiem šķiet, ka kājas ir pielietas ar svinu, bet vēderā nav viss garšīgās kanēļmaizītes, cepetis un rasols, bet gan akmeņu kaudze, jo kārtējo reizi iznāca pārēsties! Kā izrauties no šī burvju loka un sagaidīt Jauno gadu možai un spirgtai?

 

Ja vēlies sagaidīt Jauno gadu mierīga un atpūtusies, Tev jāsāk par to domāt vēl vecajā gadā esot. Centies izbaudīt Ziemassvētku brīvdienas un uzkrāj enerģiju, piemēram, ieejot siltā, smaržīgā vannā, vai kārtīgi, pēc sirds patikas izguļoties! Lai mazliet uzmundrinātu savu ķermeni, der arī augļu un svaigu dārzeņu vitamīnu kūre.

 

Skaistums vairojas miegā


Atrodi iespēju brīvdienās vienkārši kārtīgi izgulēties - ja no rīta zini, ka Tevi noteikti cels augšā bērni, dodies pie miera laicīgāk, kopā ar mazuļiem. Pietiekoši izguļoties ķermenis atjaunojas.

Ja kārtīgi izgulēties nesanāks, izbrīvē sev pa dienu 30 minūšu garu atpūtas pauzi. Nogulies uz muguras, plaukstām jābūt vērstām uz leju, kājas brīvi vērstas uz āru. Elpo vienmērīgi caur degunu ārā un iekšā. Tavs vēders ritmā vienmērīgi ceļas uz augšu un laižas uz leju. Lai nekļūtu vēsi, uzvelc labāk mugurā biezu džemperi un siltas zeķes. Tikai pusstunda katru dienu - un drīz vien jutīsi, ka kļūsti atbrīvotāka un atpūtusies!


Karsta vanna


Ļauj savai dvēselei un ķermenim papriecāties! Sarunā ar vīru, ka mazuļus pieskatīs viņš, un aizver aiz sevis vannas istabas durvis! Aizmirsti dienas steigu un domā tikai par sevi. Palutini sevi! Vannas ūdenim vari pievienot aromātiskās vannas bumbas vai vannas pieniņu, lavandas vai kumelīšu eļļu, jūras sāli vai citus labumus. Neaizmirsti par pīlingu, sejas masku un matu kūri! Tas viss liks tev justies labāk par 200 procentiem!

 

SPA centri


Ja Tev ir iespējas uz pāris stundām sarunāt auklīti vai vecmāmiņu, kas pieskata bērnus, atrodi šajā svētku laikā iespēju apmeklēt pirti, saunu vai baseinu. Dari to viena vai kopā ar draudzenēm. Vēsais baseins un siltā sauna palīdzēs nostiprināt tavu imūnsistēmu! Neaizmirsti pēc saunas apmeklējuma uzņemt šķidrumu!



Ūdens, ūdens, ūdens

Dzer daudz ūdens, lai izskalotu organismu, un pirmkārt jau nieres. Ja ūdens nav Tavs iemīļotākais dzēriens, tad nemokies! Arī zāļu tējas kā liepziedu tēja ar medu, kumelīšu tēja un zaļā tēja nāks Tavam organismam tikai par labu!

 

Vitamīnu kūre


Augļi un dārzeņi gādā par svarīgāko vitamīnu un enerģijas avotu. Izmanto dažādo dārzeņu un augļu piedāvājumu, cel galdā pusdienās arī svaigus augļus!

 

Kosmētika

Atceries pēc svētkiem, lai cik garas un nogurdinošas būtu bijušas svinības, vienmēr noņem no sejas kosmētiku!

 

Kā Tu relaksējies šajā trakajā skrējienā?