No kāda vecuma mazo var nēsāt ķengursomā?

No kāda vecuma mazo var nēsāt ķengursomā?

30. Apr 2011, 10:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzas māmiņas iesūta stāstus un apgalvo, ka sēdināt mazuli ķengursomā ir tik ērti! Protams, ērti māmiņai, bet bērniņam? Par nēsāšanu ķengursomā ieteikumos dalās fizioterapeite Kristīne Baranova.

 

Jautājums:

Tas ir TIK ērti- iesēdināt mazuli ķengursomā un doties, kurp vēlas. Bet cik es zinu, fizioterapeiti neiesaka nēsāt bērnus ķengursomā, kuri paši nesēž. Vai tā ir? Kāpēc nedrīkst?

 

 

Atbild fizioterapeite Kristīne Baranova, 26431076:

38

Absolūti pareizi! Bērnu nedrīkst vertikalizēt līdz tam brīdim, kamēr viņš pats nesēž.

 

Daudzi vecāki stāsta, ka bērns prasoties sēdēt. Bērns vienkārši ir pieradis atrasties vertikālā stāvoklī. Tas arī viss.

 

Kāpēc nedrīkst vertikalizēt? Tāpēc, ka, ja mazulis pats vēl nesēž, tas nozīmē, ka viņa muskuļu- kaulu aparāts vēl nav gatavs slodzei. Ja mēs tomēr bērnu vertikalizējam, mēs traucējam muskuļu un kaulu attīstībai.

 

Sekas var būt ļoti nepatīkamas- sākot ar to, ka mēs varam bojāt bērna muguras muskuļus, radot slodzi viņa mugurkaulam, un beidzot ar to, ka parādās nopietnas neiroloģiskas problēmas, jo muguras smadzeņu attīstība ir ļoti svarīga.

 

Atcerieties: tas, kas ir ērti vecākiem, ne vienmēr ir ērti bērnam!!

 

Ja bērns pats jau stabili sēž, lūdzu, varat izmantot ķengursomu!

 

Rekomendācijas par to, cik ilgi drīkst nēsāt šādā stāvoklī, nav- cik vari izturēt, tik arī nēsā! Bet šajā vecumā, kad mazulis jau ir sācis sēdēt, viņš jau ir paaudzies un kļuvis smagāks, kā rezultātā pēc pārāk ilgas nesāšanas var sākt sāpēt mugura un pleci! Padomā arī par sevi!

 

 

Uzdod savu jautājumu speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv vai aizpildot anketu!

16. Jul 2010, 23:54

Nu nezinu, nezinu... Es atbalstu vienīgi ergonomiskās ķengurenes, kur bērnam visa dibentiņa platumā ir balsts un kājas nekarājas kā sēžot uz mieta. Sēdēšana ir līdzīgi Mei tai vai slingam.
Kad es jautāju savai fizioterapeitei - ko viņa ieteiktu, viņa man teica kategorisku NĒ ķengursomai.
Un slingā tieši iesaka nest vertikāli, tādā veidā bērns tiek piesiets cieši klāt un nevar nekur sagāzties un arī dibentiņš nespiežas

mamma27 mamma27 14. Jul 2010, 14:52

man ar bija slings,tas likās drošāks un labāks mazulim. Un man jau bija dikti viegli,jo mazais protestēja pret ratiem.slingā gan jutās kā zivs ūdenī😀

14. Jul 2010, 14:48

Es tieši šodien noskatījos, ka viena māmiņa uz ielas slingā (vertikāli) nesa bēbītis- nezinu, maksimums trīs mēnešus vecus.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 14. Jul 2010, 14:14

gazele, Tev ir Mei tai soma? varbūt vari padalīties, kā to lietot, iesūtot rakstiņu 😀?

14. Jul 2010, 11:58

Es veel tad nezinaaju par slingiem. ,bet kengursomu izmantoju tikai ,lai no mashinas uznaktu augshaa ar iepirkuma maisiniem. Tad es ieliku kengursoma un abas rokas brivas. Tad ari kad suucu maaju ar puteklsuuceeju Rodrigo bija bail no skanjas tad uzliku kengursomu un tiriju maaju.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 14. Jul 2010, 11:45

Jā, ir gan ķengursomas ar regulējamu funkciju! Es pati gan devu priekšroku slingam, jo bija muguras problēmas. Slingā mazo varēju ilgāk panēsāt, jo bērna svars vienmērīgi tiek "izdalīts" uz muguras un pleciem.

14. Jul 2010, 11:40

Bet ir tachu kegursoma funkcija,ka var gulus nesat neviss seedinat!😉