Nevēlas ēst

Nevēlas ēst

01. Jan 2011, 19:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas bieži jautā, kā panākt, lai bērns ēd? Pediatre Ieva Tauriņa iesaka izveidot ēdināšanas dienasgrāmatu, kur atzīmēt visu par dienā apēsto!

 

Māmiņa jautā:

Ceru, ka varēsiet man palīdzēt- problēma ir tāda, ka mana 10 mēnešu vecā meita negrib ēst. Sākās ar to, ka atteicās ēst dārzeņus un nu jau arī negrib ēst putras.

Ar vīru jau pamazām sākam uztraukties, jo esam izmēģinājuši gan pašu vārītas putras, gan pirktās. Ūdeni viņa dzer daudz, bet vienīgā normālā ēdienreize ir no

rīta- pudelīte. Viņas svars ir 8.5kg un garums 70cm.Par garastāvokli arī nevaru sūdzēties- tiešām ir žiperīga.

 

1

Konsultē pediatre Ieva Tauriņa:


Grūti atbildēt neredzot bērnu, jāskatās svara pieaugums pa mēnešiem. Varbūt var ieviest tādu kā pārtikas dienasgrāmatu, kur atzīmē visu, ko bērns pa dienu ir apēdis. Iespējams, ka bērns salasās pa dienu daudzas mazas uzkodas un īstam ēdienam vieta vairs nepaliek.

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

25. Mar 2010, 19:39

mēs arī visādi cīnamies. pašatisīto pārtiku neēdam, bet pati vainīga, jo pierada pie Milupa burciņām un putrām. jau no sākuma devu burciņas, tagad8. mēnesis, mēģināju pati taisīt - garšīgi, bet mazais neēd. neko... ar burciņām arī turpinām. bet vienalga maz ēd, vismaz man tā šķiet. kad zobiņi nāk, vispār 200 ml piena maisījuma un vienu biezputras porciju pa dienu, un dzert jau arī nedzer!

25. Mar 2010, 14:55

jā?tulīt pastīšos...sen neesmu tuir bijusi😃

25. Mar 2010, 14:45

man arī Alise pedējā laikā maz ēd(nedodu saldumus)uztaisu kartupeļu biezeni apēd paris karotes un viss☹svarā pieņemas it kā normāli),dzer daudz šķidruma..agrak pa dienu maisijumu nedzēra,bet tagad uztaisu pudelīti lai stav redzamā vietā un kad grib tad padzer...viss mazs nejūtas izsalkusi.