Menstruācijas pēc dzemdībām

Menstruācijas pēc dzemdībām

25. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik ilgā laikā pēc dzemdībām var nesākties menstruācijas? Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa.  

Jautājums:

 Mani interesē jautājums par to, kad vajadzētu sākties mēnešreizēm pēc dzemdībām, ja baro bērnu ar krūti? Patlaban bērnam ir astoņi mēneši, un mēnešreizes nav sākušās. Vai mēnešreizes var nebūt tik ilgi, kamēr bērnu baro ar krūti pat tad, ja tie būs, piemēram, divi gadi?  Vai policistiskā olnīcu sindroma gadījumā mēnešreizes varētu pašas arī nesākties? Ja tā ir, kad vajadzētu doties pie ārsta, ja mēnešreizes nesākas? 

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa:

Katrai sievietei laiks, kad atjaunojas mēnešreizes pēc dzemdībām, bērniņu barojot ar krūti, ir individuāls. Tas atkarīgs no tā, cik ilgi un cik bieži barojat bērniņu, kad uzsākat piebarošanu, kā arī no daudziem citiem blakus faktoriem. Kamēr barojat bērniņu ar krūti, mēnešreizes var nesākties. Ja problēmas ar menstruālo ciklu ir bijušas jau pirms grūtniecības, piemēram, policistisko olnīcu gadījumā, tad tās varētu būt arī pēc bērniņa barošanas. Tādēļ ieteiktu Jums doties pie sava ginekologa, lai izrunātu šīs lietas sīkāk.

Vizīti pie dr. Kristīnes Strazdiņas varat pieteikt pa tālruni  67201007 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!