Meitiņa negrib ēst

Meitiņa negrib ēst

02. Sep 2010, 15:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai bērnam pietiek ar kriksīti, kas tiek mazā puncī? Kā panākt, lai mazais ļauj sevi barot vai ēd vairāk pats? Atbild MFD Veselības centra pediatre Laura Alksne.

 

Māmiņa Laura jautā:

 

Mēģinu meitiņu pabarot, bet tas nesanāk. Viņa neļauj sevi barot, griež prom galvu. Vienīgi ļauj, lai es viņai dodu zupas. Gabalēdienus viņa negrib ēst ne ar rokām, ne dakšu, ne karoti, tāpēc ļoti maz tiek viņas puncītī. Meitiņa visu izstumda pa šķīvi un reizēm gadās, ka šķīvis ar ēdienu lido pa gaisu. Kad ēdam katra no sava šķīvja, tad viņai par visām varītēm vajag iegūt manu karoti. Un kad viņa to ir dabūjusi, tad sviež to prom vai sit pa šķīvi. Vai varētu būt, ka meitiņai pietiek ar to mazumiņu, ko viņa knakstoties ieliek sev puncī?

 

 

Atbilde pediatre Dr. Laura Alksne (MFD Veselības centrs, Rušonu ielā 15, Rīga):

 

Diemžēl neesat norādījusi bērna vecumu. Bērns līdz 2 gadu vecumam pats neēdīs. Jums viņa ir jābaro ar karotīti. Vēlams dot sasmalcinātu, sablenderētu ēdienu. 1-1.5 gada vecumā ieteiktu dot arī ēdienu gabalos- maizes gabaliņu, ābola šķēlīti.1.5-2 gadu vecumā bērnam jādod karotīte, lai izmēģina savus spēkus ēšanā un pašai jāēd no sava šķīvja, jo bērns mācās tikai atdarinot. Sākumā lielas jēgas no šādas ēšanas nebūs, to, cik meita apēd Jums tik un tā būs jākontrolē pašai viņu barojot. To, vai bērnam pietiek no apēstā maltītē, Jūs varat izvērtēt tikai viņu sverot.

 

Uzdod savu jautājumu arī TU, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

rita123 rita123 10. Dec 2009, 12:06

Mana meitiņa 1g9m pati ēd gan ar karoti gan dakšu,apetīte ļoti laba,bet 4 gadīgais puika ļoti slikti ēd☹