Meitenīte sekmīgi nogādāta Hamburgas slimnīcā

Meitenīte sekmīgi nogādāta Hamburgas slimnīcā

12. Jul 2011, 19:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veiksmīgi sadarbojoties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMP) un Veselības norēķinu centra speciālistiem, operatīvi iesaistot visus pieejamos resursus mums ir izdevies īsā laikā noorganizēt meitenītes pārvešanu uz Hamburgu.


Vakar ļoti operatīvi, NMP speciālistiem sazinoties ar dažādu Eiropas valstu medicīniskās evakuācijas kompānijām, izdevies īsā laikā noorganizēt ātrāko specializētā medicīniskā transporta reisu, lai mazo meitenīti jau aizvadītajā naktī nogādātu uz Hamburgas klīniku. Pateicoties visu iesaistīto pušu un dienestu precīzai un operatīvai sadarbībai, jau pēc vieniem naktī specializētā  lidmašīna ar meitenīti un viņas tēvu, no Rīgas lidostas devās ceļā uz Hamburgu.

 

BKUS medicīnas direktors, Andis Lācis saka: „Vēlos izteikt lielu pateicību visiem kolēģiem, kas iespējami īsā laikā, savstarpēji sadarbojoties, atraduši optimālāko no risinājumiem slimās meitenītes glābšanai. Slimnīcas administrācijas vārdā pateicos Veselības norēķinu centra speciālistiem, kuri izrādīja visdziļāko izpratni un pretimnākšanu, ārpus sava darba laika atrodot steidzamus un nestandarta risinājumus šajā gadījumā.”

 

NMP dienesta mediķi un BKUS ārsti ir domās ar mazo meitenīti un viņas ģimeni, vēlot izturību un izveseļošanos.


Meitenītes veselības stāvoklis ir smags, bet stabils. Situācijās, kad aknas darbības funkcija ir smagi bojāta vienīgais palīdzības veids ir aknas transplantācija, ko veic atsevišķos specializētos centros. Operācijas risks ir augsts, bet tā ir vienīgā iespēja glābt meitenes dzīvību. Par donoriem piekrita būt abi bērna vecāki, bet par piemērotāku tik aizvēlēts bērna tēvs. Meitenītei aknu transplantācijas paredzēts veikt Hamburgas Universitātes klīnikas Pediatriskās aknu transplantācijas centrā. Paredzamie izdevumi, ieskaitot pirms un pēcoperācijas aprūpi orientējoši sastāda 150 000 EUR. Vecāku uzturēšanās izdevumus Hamburgā segs Bērnu slimnīcas fonds no ziedojumiem „ārkārtas gadījumiem”.

 

Atgādinām, ka valsts apmaksā aknu transplantācijas operācijas bērniem. Latvijā šādas operācijas nav iespējams veikt, tādēļ valsts izsniedz šādiem pacientam garantiju operācijas apmaksai jebkurā Eiropas Savienības dalībvalstī. Savukārt NMP dienests nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību, ja no Latvijas uz Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts vai Šveices Konfederācijas ārstniecības iestādi dzīvībai kritiskā stāvoklī nepieciešams neatliekami pārvest bērnu (kurš ir saņēmis E112 veidlapu).

10. Sep 2010, 15:51

Mazā,turies!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10. Sep 2010, 14:27

Šausmas!

10. Sep 2010, 13:24

lauuuma-meitenīte saindējās ar mušmirēm!
P.S-un ne tikai viņa bet 5 cilvēki.....

10. Sep 2010, 13:23

Kas notika meitenītei? Jebkurā gadījumā pievienojos laba vēlējumiem!

10. Sep 2010, 11:20

Lai viss izdodas un prieks ka meitenīte veiksmīgi ir nogādāta Hamburga!
Vakar klausījos degpunktā par šo gadījumu un esmu šokā☹