Mediķi neredz atveseļošanās iespējas ar tuberkulozi slimajam 11 mēnešu vecajam puisēnam

Mediķi neredz atveseļošanās iespējas ar tuberkulozi slimajam 11 mēnešu vecajam puisēnam

06. Dec 2010, 16:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītajā nedēļā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ievietotā ar tuberkulozi slimā 11 mēnešu vecā bērna stāvokli mediķi raksturo kā galēji smagu, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.


Pēc viņas stāstītā, ārsti patlaban pat nesaskata iespējas, ka bērns varētu atveseļoties.

 

Kā ziņots, puisēns slimnīcā tika ievietots aizvadītajā trešdienā un atrodas bezsamaņā.

 

Ārsti jau no paša sākuma atturējās no prognozēm par turpmāko bērna veselību.

 

Kā aģentūrai LETA iepriekš stāstīja Namniece, brīdī, kad bērns nonācis stacionārā, vecākiem tika vaicāts par to, kādas vakcīnas viņš ir saņēmis. Noskaidrojās, ka 11 mēnešus vecais bērns līdz šim nav ticis potēts ne pret vienu infekcijas slimību.

 

"Viņš ir smagi slims un ļoti grūti ārstējams - bērnam izplatījusies tuberkulozes infekcija pa visu organismu, un tas ir ļoti grūts klīniskais gadījums, kura varēja nebūt," Latvijas Televīzijai tika norādījusi Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska.

 

Viņa arī informē, ka ārstēšana šādos gadījumos ir ļoti smaga, piebilstot, ka gan tuberkuloze, gan citas infekcijas ir ļoti bīstamas bērna veselībai un patlaban bērna dzīvība ir apdraudēta.

 

Gardovska izsaka nožēlu par šo notikumu. "Tā ir neveiksme, ka mediķu saime nav varējusi pārliecināt konkrēto ģimeni, ka vakcinācija ir vajadzīga," norāda klīnikas vadītāja.

 

"Valsts atvēlēja milzīgus līdzekļus, mēs strādājam un stāstām, ka šīs potes būtu jāizdara bērnam," norāda klīnikas vadītāja, piebilstot, ka "tuberkulozes vakcīnas ir dārgas, bet valsts nevar atļauties nevakcinēt savus bērnus pret tuberkulozi". Viņa arī vērsa uzmanību uz to, ka atbildība par bērna vakcināciju jāuzņemas vecākiem.

 

Arī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) paudusi viedokli, ka viedokļu atšķirība vakcinācijas jautājumos nedrīkst būt par pamatu bērna dzīvības apdraudēšanai un vakcinācija ir efektīvākā profilakse.

 

LETA



09. Mar 2010, 15:13

Atvase-vai jau ir info par to,ka mazulīti neizdevās glābt?
Vai tiešām?
Tik ļoti žēl...

08. Mar 2010, 23:03

Tā kā neesmu mediķis, tad paļaujos uz savu bērnu ārstu. Neatceros, kad piedzima vecākie bērni, vai kāds vaicāja vai vakcinēsim mazos?! Tas notika dabiski. Taču, kad piedzima jaunākā meita, tad māsiņas jautājums"vai vakcinēsim bērniņu" pat brīdi radīja izbrīnu, jo domāju, ka mediķi to labāk varētu zināt! Pirmajā momentā mamma varētu apmulst no tā, ka jautā vai mazajai dzīvībiņai dursim adatu un atteikties no vakcīnas, lai pasargātu mazo no sāpēm.Mani bēri ir vakcinēti, bet nenosodu tos vecākus, kuri nevakcinē savus bērnus.Lai Dieviņš stāv klāt mazajam puisītim un viņa tuviniekiem!

08. Mar 2010, 22:31

Loreta2 vai nu Tev esmu uzkāpusi uz varžacīm vai kā...nu nezinu -turpini ņemties savā garā.
Saņemies un dzīvo tālāk...D

08. Mar 2010, 20:20

Ļoti žēl mazulīša un ģimeni.
Tieši dažas dienas atpakaļ lasīju komentārus un kāda, kas pazīst šo ģimeni (nezinu vai tā ir), teica, ka šāda izvēle par bērna nepotēšanu ir bijusi tāpēc, ka kādā radu ģimenē pēc bērna vakcinēšanas sekas esot bijušas ļoti bēdīgas.
Tāpēc tiešām nevajag nosodīt vecākus par šādu izvēli. Ja man paziņu lokā kādam bērnam pēc kādas potes būtu smagas sekas, es arī labi pārdomātu, vai maz potēt.

08. Mar 2010, 20:03

es piekrītu līgai

08. Mar 2010, 20:02

vēlu puisītim atlabt,un žel kad vecāki nesaprata atrāk kad jāpotē mazais tagad var sanākt bēdīgi es domāju tādiem vecākiem vajadzētu ar lai izvazā pa medijiem un ne tikai ka tā var ar bērna dzīvību

08. Mar 2010, 20:02

Vajag gan publicēt-varbūt kāda ģimene atjēgsies,atsakoties no potēm.....
Ļoti žēl mazulīša-kaut nu viss tomēr labi beigtos.
Izturību vecākiem...

08. Mar 2010, 17:47

Jā, bērna veselība ir pēdējais, ar ko vecākiem būtu jāriskē. Žēļ mazā bērniņa ☹ Novēlu vecākiem izturību un tiešām - nenosodīsim. Katrs dara to, ko uzskata par vajadzīgu. Tikai žēl, ka mazajam cilvēciņam šitā jācīnās...

Muuna Muuna 08. Mar 2010, 17:34

Ļoti, ļoti žēl...

08. Mar 2010, 17:21

Novēlu bērniņam visu to labāko un cerams ka atradīs zāles ar ko izārstēt bērniņu man loti zel es ceru ka bernins izarstesies un noklus laimigs majas ☹