Mēbeles bērnistabai

Mēbeles bērnistabai

18. Feb 2010, 21:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnistaba – tā ir īpaša pasaule, kurā viss ir pakļauts bērna interesēm un pilnvērtīgai bērna attīstībai. Ideāli, ja bērnam jau no pašas bērnības ir sava istaba, kuru var iekārtot tā lai mazajam cilvēkam ir ērti, komfortabli un interesanti.

 

Un tas nekas, ja bērnam varam iekārtot tikai daļu no kopīgās istabas - Jūs zināsiet, ka vienmēr esat līdzās. Jebkurā variantā ir daži nosacījumi, kas būtu jāņem vērā pie bērnistabas dizaina un mēbeļu izvietojuma.

 

Dabiski, ka istabai jābūt ērtai, mājīgai un gaišai, un arī vissiltākais telpai dzīvoklī, kas iznāk uz saules pusi.

 

Bērnistabai ir neierobežots funkciju skaits. Tā ir izklaides parks,  eksperimentu laboratorija un  mācību klase vienlaicīgi. Reizēm tā var būt atveseļošanās centrs,  reizēm „klubiņš” savstarpējo attiecību un rotaļu apgūšanai. Piedevām tā ir pakļauta periodiskām pārmaiņām: no mīksto plīša lācīšu un gumijas rotaļlietu pasaules līdz konstruktīvai meistardarbnīcai, kur vēlāk gatavot plakātus, modelēt lidmašīnas.

 

Drošība un ergonomisks dizains

 

Bērni cenšas aktīvi iepazīt pasauli, tāpēc īpaša uzmanība jāpievērš bērnu drošībai.  Noapaļoti stūri, līdzenas formas, izturīgas virsmas. Tieši bērnu mēbeles izceļas ar krāsainību un dizaineru izdomu. Jāatceras, ka bērni jūtas labi un ērti, ja tiem apkārt ir priekšmeti , kas izmērā precīzi atbilst viņa gabarītiem. Gultiņa, galds, drēbju skapis un kastes rotaļlietām un grāmatām ir interesantas un daudzfunkcionālas.


Vigi-Vu – radiet istabu, kurā bērnam prieks dzīvot! 

 

Kā īpaša pievienotā virsvērtība un lepnums, absolūts jaunums – Latvijā ražotas, autordizaina bērnu mēbeles VIGI-VU. Noapaļotas formas un savstarpēji saskanīga ģeometrija. Vigi-Vu nosaukums labi raksturo dzīvespriecīgas krāsas atbilstoši bērnistabas sajūtām. Daudzveidīgi pildījumi un koši profilu akcenti paver plašas izvēles iespējas.  Mēbeles īpašas ar to, ka līdzās lieliskam dizainam un ērtai lietošanai, mēbelēm ir dekoratīvi perforēta fasāde, kuru var praktiski izmantot bērna radošās iztēles veicināšanai - veidojot dažādas mozaīkas. Savukārt plauktus var viegli savstarpēji savienot gan horizontāli, gan vertikāli, gan veidot plauktu sistēmas ar nobīdi. 

{pic:3}

Par labu stacionārām mēbelēm

 

Bērna drošībai speciālisti iesaka iegādāties nevis izvelkamas vai transformējamas, bet tieši stacionāras mēbeles.

 

Par labu stacionārām mēbelēm runā arī tas, ka bērnam uzsākot skolas gaitas, ir nepieciešama labi organizēta un sakārtota vide mācībām.

 

Mēbeļu izvietojums

 

Pirms iekārtot bērnistabu jāņem vērā bērna vecums, viņa intereses kā arī to, kādas funkcionālās zonas tā iekļaus – atpūta, miegs, mācības. No tā arī atkarīga mēbeļu izvēle un to izkārtojums bērnistabā.

{pic:1}

Pirmkārt tā ir bērna gultiņa, ērta, droša un pietiekami plata - ne mazāk par 90 cm. Matracim labāk izvēlieties puscietu pildījumu no dabīgām šķiedrām, piemēram, kokosa, ūdenszālēm vai griķiem. 

 

Ļoti ērti blakus gultiņai ir novietot nakstkapītis vai tumbiņu,  kur apakšā aiz durtiņām paslēpt spēles. Bet uz tā var nolikt vakara pasaciņas grāmatu un mīļāko rotaļlietu.

{pic:2}

Dienā bērnam nepieciešams liels daudzums saules gaismas, tāpēc galds, uz kura viņš zīmē, strādā un raksta, jānovieto tuvāk logam, no kura krīt dabiska dienas gaisma.  Galda augstumam jābūt nedaudz virs bērna elkoņa, kad tas nostājies līdzās. Bet pašai mēbelei galvenais ir stabilitāte un virsmas materiāla izturība.

 

Vigi-Vu rakstāmgaldam ir abpusēji iebūvētie plaukti  un skapīši ar atvilktnēm, tāpēc tas ir ļoti ietilpīgs.  Jāatceras, ka apsēžoties pie galda, kājām jābūt pie grīdas vai uz speciāla paaugstinājuma.

 

Neaizmirstiet par rotaļām

 

Ar laiku bērns pats novērtē dizainu un to, ka viņš pats var modelēt savas istabas interjeru. Ir labi, ja viens priekšmets var tikt izmantots vairākiem mērķiem un pat mainīt novietojumu, un iegūt jaunu formu. Šajā gadījumā, Vigi-Vu kubi ir ērti un viegli savstarpēji kombinējami. Mainot novietojumu, tos var savienot  gan horizontāli, gan vertikāli, un arī  pa diognāli. Šāds dizains ir spējīgs „augt” līdzi bērna interesēm. Tiem, kas sāk iet skolā Vigi-Vu kubus vēlāk varēs ērti izmantot mācību grāmatām un burtnīcām.

 

Dalījums

 

Ja Jūsu bērnistaba domāta diviem bērniem, Vigi–Vu mēbeles ļauj ieviest krāsu dalījumu, kas norāda katras mēbeles piederību bērnam. Šis krāsu kods var turpināties arī citos elementos un priekšmetos bērnistabā – drēbju pakaramajos, gultas pārklājos utt. Tāpat varat izmantot mēbeles istabas dalījumam atsevišķos sektoros.

 

Bērnistabas interjerā ideāli harmonē atpūtas, darba un rotaļu zona. Vigi-Vu mēbeles ir projektētas un radītas tieši bērniem, un palīdzēs istabai pildīt visas minētās funkcijas. 

{pic:4}

Mēbeles pieejamas dažādās krāsās!

 

Raksts tapis sadarbībā ar RIPO International dizaineriem.
Vigi-Vu ekspozīcija apskatāma Mēbeļu un Interjera centrā SPICE veikalā RIPO.
 

 

Vairāk info par bērnu mēbelēm - www.ripo.lv

04. Aug 2009, 14:35

Mūsu meitinjai ir savs atsevišķs nodalījums, jo dzīvojam vienistabas dzīvoklītī, protams pašai savi drēbju skapīši, rati un ritenītis savā vietā un mantu kaste apslepta zem galda, viss eerti sakartots un viegli atrodams....ar izdomu un labam idejaam arii mazaa dziivokliti var iekārtot jauku bērnu stūrīti....

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Aug 2009, 11:20

Šīs mēbelītes būs arī jaunajā Māmiņu kluba centrā Molā - iekārtojumam. Novērtējām kā ļoti labas! Turklāt to dizainu taisījusi dizainere latviete - arī māmiņa!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 14. Sep 2010, 23:13

Sandrulish 🌷

07. Sep 2010, 09:56

Oooo, kāda jauka rozā dāmīte...\")

05. Aug 2009, 01:24

man baltā krāsa īpaši negāja pie sirds. mēbeles tiešām jaukas, bet bērnam prasās kaut ko krāsainaku manuprāt ;-)

04. Aug 2009, 14:35

Mūsu meitinjai ir savs atsevišķs nodalījums, jo dzīvojam vienistabas dzīvoklītī, protams pašai savi drēbju skapīši, rati un ritenītis savā vietā un mantu kaste apslepta zem galda, viss eerti sakartots un viegli atrodams....ar izdomu un labam idejaam arii mazaa dziivokliti var iekārtot jauku bērnu stūrīti....

04. Aug 2009, 14:24

Cik jaukā ideja bērnu istabai. Žēl, ka katra no mums nevar atļauties tādu saviem bērniem. Bet pasmelties kādu ideju - varam droši! Aiziet! Padarīsim mūsu bērnu bērnību krāsainu!!!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Aug 2009, 11:20

Šīs mēbelītes būs arī jaunajā Māmiņu kluba centrā Molā - iekārtojumam. Novērtējām kā ļoti labas! Turklāt to dizainu taisījusi dizainere latviete - arī māmiņa!