Mazulis un attīstošās mantas:kurā vecumā tavs mazulis sāka tās likt?

Mazulis un attīstošās mantas:kurā vecumā tavs mazulis sāka tās likt?

01. Jun 2012, 08:39 saulux10 saulux10

Sveiki!

 

Parunāsim par bērniem un attīstošajām rotaļlietām.Tās ir divas mazas konstruktīvas detaļas ,kuras papildina viena otru,bērns un manta. Mēs šādas attīstošās mantas patstāvīgi sākām likt 10 mēnešos,piemēram piramīdu.

 

Tagad jau mums šī nodarbe ir diezgan nopietna,kas meitiņu aizrauj un labprāt patīk darboties ar šo attīstošo rotaļlietu.

 

Jāatzīstas ka vēl pareizā secībā piramīdu vēl nesanāk salikt,bet daudz un dažādi salikumi mums gan padodas,visgrūtāk ir uzlit pašu galotnīti jo tā ir bumbiņa ar mazu caurumu,bet pēc ilgas un uzcītīgas mēģināšanas,tas arī izdodas,viņa ir diezgan pacietīga un mēģina darbiņu izdarīt līdz galam.

 

Bet kad piramīda ir salikta ,tad ar interesējošu skatienu viņa raugās manī,ko nu es teikšu,vienmēr viņu paslavēju un aplaudēju,tādējādi pamudinot viņu darboties vēl un vēl labāk.

 

Tagad esam uzsākušas jaunu mantu likšanu,plāksnei ar dažādām figūrām,kuras jāievieto atbilstošu figūriņu caurumā,tas gan mums vēl tik labi nevedas,bet labs nāk ar darīšanu :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kādas jūs attīstošās mantas liekat?Kādā vecumā tavs bērniņš tās lika patstāvīgi?

 

Baiba

saulux10 saulux10 16. Aug 2011, 22:04

šo laimējām MK rīkotajā konkursā 😀

taschinka taschinka 16. Aug 2011, 08:48

Mums tieši šādu piramīdu uzdāvināja uz gadiņu un tad arī sāka dēls to likt.Ļoti patika,vinš varēja to salikt un tad izjaukt un atkal salikt un šitā vairākas reizes no vietas.
Tad vēl mums bija 12 trauciņi,kuri jāliek viens uz otra veidojot piramīdi.Šāda tipa mantas dēlam ļoti patika un spelējās ne tikai kamēr iemācījās,bet arī kad paaugās un mācēja bez problēmām likt.

16. Aug 2011, 07:41

piramīdu mēs protam salikt un liekam arī klucīšus vienu uz otra, kopsummā sanāk salikt tornīti no 3 koka klucīšiem, kā arī sanāk pamazām ielikt figūriņas- vienkāršākās - apļveida, seštūri, trīstūri atbilstošā caurumiņā. Un mums arī nesanāk vēl tās koka puzlīes/ figūriņas salikt. Tikai mana poga nav tik pacietīga - viņai, ja nesanāk tad visas mantas iet pa gaisu 😃 . Mums pēc nedēļas 11 mēneši.