Mazie kāpēcīši: ko viņiem atbildi Tu?

Mazie kāpēcīši: ko viņiem atbildi Tu?

20. Feb 2012, 18:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visas Zemes trīsgadnieku vecāki zina, kādus jautājumus nemitīgi uzdod viņu bērni. Un, ja iedomājas, cik vispār bērnu ir uz Zemes, un cik no tiem vienlaikus uzdod jautājumu „Kāpēc?”, tad vispār acis izbrīnā ieplešas pašas no sevis. Daži vecāki domā, ka viņu bērns cenšas uzdot pēc iespējas vairāk jautājumu. Pats interesantākais, ka jautājumi bērnam nebeidzas, viņš reizēm nepagūst sadzirdēt atbildi, kā jau uzdod kādu citu jautājumu. Tā taču gadās, vai ne?

 

Daudzi vecāki gaida šo periodu, cerībā, ka beidzot varēs ar savu mazuli izrunāties. Bet pēc tam seko jautājumi: „Vai viņš vispār klusēt prot?’. Un, ja nezini, ko viņam atbildēt, gribas sev pajautāt: „Es tiešām nezinu, ko teikt?”.

 


No tā brīža, kad bērns sācis uzdot jautājumus, sākas jauns viņa attīstības posms, kas noris ar bērna un pieaugušā saskarsmes palīdzību. Tāda veida komunikācijai ir jābūt, tā ir izsaukta dažādu motīvu dēļ. Bērns iziet no to situāciju robežām, kurās līdz šim bijušas sakoncentrētas visas viņa intereses. Tagad viņu interesē ne tikai tas, bet arī viss pārējais. Pilnīgi viss. Galvenais informācijas avots viņam ir vecāki.


Informāciju bērnam ir vērts transformēt. Un stāstot īsti, bet ar interesi. Kad mazais jau zinās atbildi uz jautājumu, lai pats uz to atbild.

 

Pats galvenais, ko var darīt vecāki: nekad nedusmoties par to, ka bērns uzdod ļoti daudz jautājumu, un vienmēr atbildēt, nevis klusēt.

 

Lai Jums un Jūsu kāpēcīšiem interesanta pasaules apguve!

 

Ko Tu atbildi uz mazo kāpēcīšu jautājumiem?

taschinka taschinka 19. Apr 2011, 08:34

Jā,jautājums "Kāpēc?" jau labu laiku ir topā 😃
Mums uz jebkuru atbildi sekos jautajums Kāpēc 😃
Bet,kad es dēlam jautāju kāpēc,tad viņs man saka Tāpēc! 😃
Censo jau atbildēt arī uz neatbildamiem jautājumiem,kaut dažreiz tas ir smieklīgi un nākas padomat.