Mazais negrib pietiekoši daudz dzert..

Mazais negrib pietiekoši daudz dzert..

21. Feb 2012, 16:09 veesma veesma

Šoreiz gribētu griezties pie māmiņām pēc padoma.

 

Mans mazais, kuram nu jau ir 1,5 gadi ļoti maz dzer. Piedāvāju gan ūdeni, gan tējiņas, reizēm arī speciālās suliņas atšķaidītas, bet viņš nedaudz padzer un jož prom. Reizēm pat ir dusmīgs, ka es viņam uzbāžos ar dzeramo.

 

Esmu mēģinājusi dot dzert ar salmiņu, sākumā dzēra, vēlāk vairs nē. Dodu arī dzert no pudelītēm, kurās ir bijis minerālūdens vai cits dzeramais,  kurām ir snīpītis. Sākumā bija liela interese un dzēra, bet tagad atkal vairs negrib.

 

Jāsaka, ka vislabāk viņš tomēr dzer tīru ūdeni, bet man liekas, ka izdzerti kādi 250ml pa dienu  tomēr ir par maz. 

 

Dzeramo nolieku vairākās viņam pieejamās vietās, gan krūzītēs, gan pudelītēs.

 

Palīdziet lūdzu ar padomu, kā pieradināt un iemācīt mazo vairāk dzert!

20. Apr 2011, 20:49

Jā, litrs manai 1.4 gadus vecajai meitai ir par traku un cipars nereāls...
Protams labi, ja mazais daudz dzer, bet ar varu tak nepiespiedīsi, turklāt esmu pārliecināta, ka daži labi pieaugušie diez vai vairāk par litru dienā izdzer...

princesemince princesemince 20. Apr 2011, 13:43

nez, mans līdz gadam pārtika tikai no pupa, papildus nekādu šķidrumu neuzņēma. tagad 2 gadi, pupu neēd 3 mēnešus, biju domājusi - varbūt sāks dzert. bet, kā jau iepriekš teicu, es vados pēc tā - ja čurā biežāk kā reizi 6h, tātad bērnam uzņemtais šķidruma daudzums ir pietiekams. pēc taschinkas formulas sanāk, ka viņam būtu pusotrs litrs jāizdzer - laikam tad man viņam ar zondi jābaro, jo tik daudz pat ar īpaši biežu piedāvāšanu nevaru iedabūt. kad slimoja, tad piedāvāju arī saldinātos dzērienus, tējas, bet tāpat līdz pusotram litram neaizgāja. jā, pēc urīna krāsas arī var spriest, kad pietiek, kad nepietiek, tādēļ slimošanas laikā cenšos "uzbāzties", ja redzu, ka urīns kļūst dzeltenīgāks, pat brūnganīgāks. tas ir ļoti izteiksmīgs rādītājs attiecībā uz šķidruma pietiekamību.
šodien pat - bērns pamodās pirms 8iem, pirmo ūdens mutīti iedzēra 11:30. un nav tā, ka viņam dzeramais nav pieejams, vienkārši negribēja 😀

20. Apr 2011, 12:58

Mums bija līdzīga problēma, tā nejauši atrisinājās pati par sevi, kad mazais tika pie ūdens sporta pudeles (tāda veida, kāda ir klasiskajam Mangaļu ūdenim) 😀 Viņam vairs nekādas snīpīškrūzes nevajadzēja! Tagad es daru tā, ka ūdeni šādā sporta pudelē vai nolieku uz galda, mazais pats padzer, kad vēlas. Katru reizi nepērku jaunu, protams, uzpildu to pašu ar vārītu, atdzesētu ūdeni. Viņš ir tāds šo pudeļu fantās, ka pa dienu divas tādas mierīgi izdzer, taču nekad nespiežu viņu dzert.

20. Apr 2011, 12:05

Nu, es ar tā kā drusku uztraucos, ka mazā dzer par maz, bet nu ar varu jau nepiespiedīsi. Pašlaik izdzer aptuveni 300 ml + pupa piens pāris reizes dienā. Tas varētu būt O.K., bet drīz man paredzēta četru dienu aizbraukšana no LV un mazā paliks ar tēti, tad nu nevaru saprast, kad nebūs pupa, vai viņa izdzers vismaz puslitriņu?!?
Nopirkām vienu bundžu Similac Gain, ar domu,ka to tētis varēs pupa vietā pāris reizes dienā piedāvāt. Kad atbraukšu atpakaļ, ceru, ka pupošanās būs dabīgi aizmirsta no meitas puses. 😀

veesma veesma 20. Apr 2011, 11:02

Zupas jau mums arī garšo un ēdam, bet domāju, ka jādzer arī, jo ar zupu jau daudz šķidruma neuzņemsi.

veesma veesma 20. Apr 2011, 10:48

Man ir tāpat kā tev, es arī maz dzeru, lai gan zinu, ka jādzer, man arī ūdens negaršo.
Tā kā ziņu ka šķidrums ir nepieciešams organismam, cenšos visādi panākt lai mazais dzertu vairāk, domāju, ka viņš dzer par maz.

taschinka taschinka 20. Apr 2011, 10:37

Es tomēr vakteju cik izderu es,vīrs un dēls,jo šķidrums ir ļoti svarīgs,lai būtu pietiekami.

taschinka taschinka 20. Apr 2011, 10:20

Līdz 10 kg bērnam uz 1kg jāizdzer 100ml šķidrums,tas būtu 1l diennaktī.
no 10kg-20kg smagam bērnam papildus jāidzer 50ml,tas ir 1,5l diennaktī.
25kg smagam bērnam diennanktī nepieciešams 1,6l šķidruma.

taschinka taschinka 20. Apr 2011, 10:12

Kad dēls mājās tad es varu nokontrolet,lai izder pietiekami šķidrumu,bet kad bērnu dārzā,tad zinu,ka izdzer ļoti maz.Kā es to zinu? Ja pa dienu izdzēris maz šķidruma,tad čura ir dzeltena,ja pietiekami tad bekrāsas.Mājās dzer daudz gan ūdeni,gan pienu,gan tējas.

princesemince princesemince 20. Apr 2011, 09:56

mans nedzer vairāk, retas tās reizes, kad izdzer 500ml. es neuzbāžos, jo vēdera izeja normāla, čurā pietiekami bieži. ne visiem bērniem nepieciešams daudzlitrāžas patēriņš 😉