Mākslīgi baroto bērniņu imūnsistēmas stiprināšana

Mākslīgi baroto bērniņu imūnsistēmas stiprināšana

14. Oct 2010, 11:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniem, kuri tiek baroti ar māmiņas pienu, imūnsistēmu palīdz veidot tieši māmiņas piens. Bet ko darīt tiem mazuļiem, kuri tiek baroti ar piena maisījumiem?

Māmiņa Inga jautā:

 

Vai ir kādi speciāli paredzēti vitamīni bebīšiem no 6 mēnešu vecuma, lai nostiprinātu bērniņa imūno sistēmu.

Ja ir tādi vitamīni, tad kuri tie būtu? Diemžēl prakse pierāda, ka visus vitamīnus ar pārtikas produktiem uzņemt nevar.(jo lielākā daļa dārzeņu un augļu nāk no Polija un citām valstīm.
Un kā būt tām māmiņām, kurām netika tā laime barot mazuli ar krūti? Kā lai mākslīgie baroti bērniņi saņem visas nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus?

 

 

 

1

 

Atbild bērnu ārste Gerda Lielause:

Krūts barošana ir labākais iespējamais veids, kā barot savu mazuli, jo tas nodrošina ideālu uzturu, ir pilnīgi sabalansēts, lai nevainojami nodrošinātu mazuļa vajadzības. Mākslīgā barošana, kas nav nedz tāda pati, nedz pārāka, rezultātā ir nepietiekoša, nepilnīga un mazvērtīgāka. Ar mātes pienu barotiem bērniem ir zemāks alerģiju risks, stiprāka imūnsistēma. Taču ir situācijas, kad mazulim nav iespējas saņemt mātes pienu. Tad jāizmanto adaptētos maisījumus, bet nekādā gadījumā no govs piena gatavotas tumes. Adaptēto maisījumu sastāvs tiek maksimāli pietuvināts mātes piena saturam. Tā kā adaptētie maisījumi satur vitamīnus un minerālvielas, tad papildus varētu būt lietojams tikai D3 vitamīns. Ja tomēr ir nepieciešamība, tad  varu ieteikt „Multi- tabs Vitamin ACD drops” .Iepriekš gan konsultējieties ar sava bērna ārstu.

 

Uzdod arī Tu sev interesējošo jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

 

2

Veselības centrs "ASCLEPIUS",
Gaujas iela 11-6 (Ādažu terases),
Ādažu novads,
Rīgas rajons.
e-pasts: siainfocentrs@inbox.lv
Tālr.: 26610243

24. Jan 2010, 23:06

Nevienmēr imūnsistēmai pietiek ar mātes pienu, cits bērnu ar krūti var barot ilgāk par gadu, bet slimo 14 reizes vairāk, kā bērns, kurš tika barots ar maisijumiem...