Mājoklis pārkārtots mazuļa vajadzībām

Mājoklis pārkārtots mazuļa vajadzībām

04. Jan 2011, 16:28 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Mūsu mājoklis nebija ļoti drošs mazulim. Kamēr dēls vēl gulēja gultiņā vai vēlās pa grīdu un nekur tālu netika, bija droši. Tikko sāka dēls aktīvāk izpētīt apkārtējo pasauli un celties kājās, es aktīvi sāku interesēties kā var pasargāt mazuli.

 

{smallpic:1}

 

Tāpēc jau tuvākajā laikā iegādājos speciālus stiprinājumus atvilktnēm un durtiņām, kas veras vaļā. Dažas atvilktnes bija jāpārkrāmē, jo nevarēju atrast aizsargus priekš tām. Tāpēc tur novietoju tīros dvieļus, lai mazulis krāmējot netiek pie iepriekš turētajām elektroprecēm. Bija durvis un plaukti, kur dēls līda iekšā regulāri, tos arī nodrošināju pret dēla iebrukumiem. Zāļu aptieciņu jau savlaicīgi noliku augstu skapī, kur dēls netiek klāt. Rozetes aiztaisīju ciet , lai netiek klāt ar speciāliem aizsargiem.

 

{smallpic:2}

 

{pic:4}

 

Visa māja kopumā tika pārkārtota un pārdomāta, lai dēls netiek klāt tam ko nevajag aiztikt. Bet mans bērns ir tik ziņkārīgs, ka izdomā vis kaut ko, bet citreiz tiek klāt mantai ko nevar aiztikt, ko esam nolikuši augstākā plauktā. Tam viņam palīdz spēļu zirdziņš uz kā var pakāpties un dabūt visu ko vajag. Vienīgi dēls uzreiz nes un rāda, ko ir sadabūjis no augšējiem plauktiem. Tāpēc ātri varam izstāstīt, ka jāliek atpakaļ un nevar aiztikt. 

 

 {pic:3}

 

Ķīmiju arī noliku speciālā skapītī un vēl drošībai pieliku aizsargstiprinājumu. Bet, ja ir klusums un nav nekāda trokšņa, noteikti eju skatīties vai nav kāds nedarbs izdarīts.

 

TV pultis parasti noliekam augstu uz skapja, jo tās dēlam interesē.

 

Parasti drošības stiprinājumi rada arī skaņu, ko var dzirdēt ļoti labi. Tā arī sēžot pie datora dzirdēju, kā dēls istabā mēģina tikt klāt pie skapja, kur nevajag iet.

 

{pic:5}

 

{smallpic:6}

 

Virtuvē slēdzam laukā elektrisko plīti, jo dēls vienu reizi jau paspēja ieslēgt plīti un izkausēt elektriskai tējkannai apakšu! Parasti izslēdzu korķus, plītij tie mums ir dzīvoklī.

 

{pic:7}

 

Parasti visur turu ciet durvis, jo dēls ir aktīvs un grib pa visām istabām staigāt. Es neļauju, lai spēlējas tikai lielajā istabā. Ja dēlam vajag uz podiņa viņš zina, ka tas stāv vannas istabā, tāpēc pieklauvē ar rociņu pie aiztaisītajām durvīm un es palaižu.

 

Savādāk, ja laižu pa visu māju viņš atrod kur nedarbus sadarīt, piebīda krēslu un ir klāt puķupodam un arī manām orhidejām. Rodrigo, protams, ka ir interese par visu , bet klausīt ļoti negrib, tāpēc vēl joprojām ir aiztaisīti skapīši un plaukti.

 

Ir viens plaukts, kur nav tik daudz aizliegtās lietas un dēlam patīk paviesoties tajā plauktā. Tad ja, pazūd kurpes vai kāda cita manta, droši var meklēt tajā plauktā.

 

Vannas istabā uz grīdas mums ir flīzes, bet pa virsu ir paklājiņi, lai neslīd kājas un nav auksti. Vēl mājās mums ir padomāts, lai ir pēc iespējas mazāk asu stūru, tam izmantojām uzliekamos aizsarg stūrus.

 

 

Pastāsti, kā Tu esi izveidojusi drošu mājokli un piedalies Māmiņu Kluba un "Spice Home" rīkotajā konkursā! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

1

08. Apr 2010, 02:12

Es pirku speciālajā bērnu veikalā , parasti tur ir! Es pirku Jelgavā , bet Rīgā nezinu kur tieši☹

28. Mar 2010, 19:16

Jā pārdomāts, jo mazais ir liels aktīvists un es pati jūtos drošāk, ja zinu ka māja ir droša un bērns nevar savainoties😀

28. Mar 2010, 12:20

malači, es vēl domāju, ko iesākt, jo viensistabas dzīvoklī jau grūtāk ir visu salikt un sakārtot vajadzīgajā veidā - lai mazajam drošāk.