Latvijas Infektoloģijas centrā smagā stāvoklī šobrīd ārstējas 42 gripas "upuri"

Latvijas Infektoloģijas centrā smagā stāvoklī šobrīd ārstējas 42 gripas "upuri"

16. Nov 2011, 14:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) smagā stāvoklī šobrīd ārstējas 42 gripas "upuri", kopskaitā laboratoriski apstiprināti 268 gripas gadījumi, portālu "Delfi" informē LIC pārstāve Inese Skrastiņa.

 

No 268 gripas apstiprinātajiem gadījumiem ar A tipa pandēmiskās cilmes gripu, kas rada smagāku saslimšanu, slimo 228 cilvēki, bet ar B tipa gripu - 40 iedzīvotāji. LIC norāda, ka šogad saslimšanas norit daudz smagāk nekā pērn un tā ir iezīme visā Eiropā.

 

Nedēļas nogalē apstiprināts 21 jauns gripas slimnieks un kā iepriekš informēja Veselības ministrija (VM) - ja gripa turpinās izplatību tik strauji kā pašlaik, tad šonedēļ varētu izsludināt gripas epidēmiju.

 

Jau vēstīts, ka šogad ar gripu visvairāk slimo jaunieši un šis paveids īpaši bīstams ir grūtniecēm. Paula Stradiņa klīniskās universitātes Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs Uga Dumpis iepriekš aicināja grūtnieces un arī citus cilvēkus laikus vakcinēties.

 

VM tuvākās divās nedēļās paredzējusi īpašu informatīvus pasākumus, kuri iedzīvotājiem atgādinās par gripas nopietnajām sekām un iespēju vakcinēties, kā arī par profilakses pasākumiem.

 

Avots: Delfi.lv