Latvijā radīts unikāls lācēns ar skaņas ieraksta un atskaņošanas funkciju

Latvijā radīts unikāls lācēns ar skaņas ieraksta un atskaņošanas funkciju

12. Oct 2011, 09:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jebkurš var iegādāties unikālus, Latvijā ražotus rotaļu lācēnus HUGU, kuru veidošanā izmantota īpaša tehnoloģija – skaņas ieraksta un atskaņošanas funkcija. Ar rokām darinātās unikālās rotaļlietas pieejamas interneta vietnē www.hugu.lv vai līdz pat mēneša beigām, 31. decembrim, Latvijas dizaina un dzīves stila veikalā „RIIJA”.

 

Zīmols HUGU radies, sadarbojoties Latvijas māksliniekiem un inženieriem – tas ir ar rokām iztamborēts un aitas vilnu pildīts lācītis, kurā iespējams ierunāt vēlējumu dāvanas saņēmējam un saglabāt to uz mūžu. HUGU ir iespēja vienmēr just otru blakus - savu mammu, vīru, bērnu, mīļoto sievieti.

 

Idejas autors un īstenotājs Lauris Rasa atzīst: “Man bija svarīgi, lai HUGU 100 % tiek radīts Latvijā un to esam realizējuši. Liels izaicinājums bija radīt kvalitatīvu skaņas ieraksta sistēmu, kuru, sadarbojoties ar vairākām Latvijas tehnoloģiju kompānijām, lieliski atrisinājis topošais inženieris Arnolds Āriņš”.

 

Lūk, Lauris Rasa

HUGU lāču dizainu veidojusi māksliniece Maija Mackus. Kā materiāli tiek izmantota aitas vilnas dzija un vilnas uzkārsums, kas ražots Latvijā, Pāces pagasta “Vilnas fabrikā”. HUGU ražošanā iesaistītas desmitiem tamborētājas visā Latvijā, kā arī vairāk kā 10 jaunās mākslinieces, kuras veido katra lācīša individuālo seju un aksesuārus.

 

“No pirmā lācīša zīmējuma manā bloknotā līdz šim brīdim ir pagājis mazliet vairāk kā gads. Daudz laika, darba un pozitīvas emocijas ir ieguldītas, un ir liela vēlēšanās, lai HUGU ideja izdodas, lai cilvēkiem tas dod prieku un projekta īstenotājiem darbu, kas Latvijā pašreiz ir ļoti nepieciešams”, saka Lauris Rasa.

 

HUGU ir stāsts par kopā būšanu. Visu laiku, no sirds.

 

Skaties fotoreportāžu par to, kā mums vakar gāja lācēnu atklāšanas svētkos.

{fotoblog:939}

09. Dec 2010, 22:24

Ja nav noslepums, cik tads lacītis maksā???

09. Dec 2010, 13:00

Lācēni tiešām ir burvelīgi. Latvieši - malači.
Cena gan varēja būt biku zemāka, bet nevar jau gribēt lai kaut kas šāds (pie tam LV ražots) maksātu tikpat cik mīkstā mantu plejāde no Ķīnas.