Laiks mācīties dzert no krūzītes!

Laiks mācīties dzert no krūzītes!

26. Nov 2011, 12:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērniņš jau ir paaudzies un pats prot noturēt rokās priekšmetus, laiks apsvērt domu par mācīšanos dzert no krūzītes! Kāds būtu piemērotākais laiks, lai to darītu? Konsultē ārste Irēna Putniņa.

 

Piemērots laiks, lai sāktu apgūt mācību dzert no krūzītes, ir mazuļa dzīves otrais pusgads.Sākumā šo mācību vajadzētu apgūt ar speciālajām bērnu krūzītēm un pēc tam, kad bērns jau pats prot turēt, tad arī no parastās krūzes.

 

Protams, ikviena māmiņa nevar sagaidīt, kad tad mazulis sapratīs un iemācīsies dzert no krūzītes! Tomēr pats galvenais mācību procesā ir pacietība un sapratne, jo tam ir vajadzīgs laiks un speciāls aprīkoums- lacīte ar kabatiņu vai maiņas drēbju komplekti, jo apliešanās mācību procesā ir neizbēgama.

 

Ja nav sanācis iemācīt dzert no krūzītes pirmajā dzīves gadā, tad otrajā dzīves gadā noteikti šo iemaņu vajadzētu apgūt.

 

Svarīgi nodrošināt pozitīvu vidi un noteikti nelietot tik iecienīto aizrādījumu: NEAPLEJIES!

 

Ja runā par krūzīšu izvēli,tad piemērotākas būs vieglāka materiāla, piemēram, plastmasas krūzītes, kas nesaplīsīs arī tad, ja nokritīs zemē.

 

Kā Tavs mazais apguva prasmi dzert no krūzītes? Kāda bija Tava bērna pirmā krūzīte?

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Uzdod sev interesējošos jautājumus vai ierosini tēmas, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

NUK PIRMĀ IZVĒLE
mācību pudelīte

  • Rokturi piemēroti bērna rociņām
  • Virsma ar izciļņiem neslīdošam satvērienam
  • Ērts, mīksts uzgalis no TPE (termoplastiskais elastomērs) ar nelielu iešķēlumu, kas pieļauj nopilēšanu kā dabiska mācību procesa daļu
26. Jan 2011, 22:00

Man majas bija snipiškrūze kurai galins ir ciet, ja grib dabut ara dzeramo tad stipri jasuc un ta mazai nepatika...nesen nopirku snipiškrūziti ar cauruminiem...sodien ieleju ieksa kefiru , kas loti lenam arī pil pa cauruminiem...un maza pati sanema abas rokas un loti smuki ari izdzera...mums tagad gadins...

26. Jan 2011, 21:03

Krūzīte Nr. 1 mums bija Avent snīpjkrūz'te no 6 mēn. vecuma, kuru devu viņam no 6 - 7 mēn. vecuma, no gada vecuma pārgājām tikai uz snīpjkrūzīti, no kuras tika dzerts gan rita, gan vakara pieniņš. Tagad saglabājies šis rituāls (snīpjkrūzīte no 1 gada vceuma, kurai tilpums lielāks), bet visu pārējo pa dienu dzer no parastas krūzītes. Tagad Domenikam ir 1 g. un 5 mēn., jau aptuveni 2 mēn. pats tur krūzīti un dzer. Es galīgi nesatraucos par to, ka apliesies vai nošmucēsies. Drēbes sanāk mainīt pēc katras ēdienreizes, jo pats jau kādu laiku patstāvīgi ēd 😀 Virtuve izskatās traki pēc tam, bet tas nav salīdzināms ar bērna prieku un lepnumu par sevi, ka pats ar karoti ir notiesājis jogurta porciju, piemēram 😀 Es tik tīru un ļauju bērnam attīstīties.

26. Jan 2011, 16:21

Mēs no snīpīškrūzītes neesam dzēruši nevienu dienu. To viņa vairāk uzskata par rotaļlietu, bet no krūzītes gan jau dzeram no kādiem 7 mēnešiem. Šobrīd savos 8 mēnešos pamazām sākam mācīties ka jātur smuki pašai un jāpadzerās, nu jau pamazām sāk padoties 😀

26. Jan 2011, 12:27

Mums 8 mēneši, snīpīškrūze galīgi nav cieņā. Jāmēģina iegādāties citu.
no pudeles dzer maz, tāpēc ik dienas piedāvāju padzerties no bērniem paradzētas krūzītes bez snīpīša. Pagaidām aplieties sanāk diezgan bieži.

26. Jan 2011, 11:45

Līdz 1 gadiņam un 3 mēnešiem mazo baroju ar krūti, pēc tam piedāvājām Rafaelam pudelīti, no tās viņš atteicās, tāpēc nopirkām snīpīškrūzi... Drīz pēc tā Rafaels sāka interesēties par parasto krūzi, neliedzām viņam šo vēlmi 😀 Tagad mazajam ir 1 gadiņš un 8 mēneši un viņš ļoti smuki un kārtīgi dzer no dažāda lieluma krūzēm 😀 Protams, sākumā neiztikām bez apliešanās un krūzes apgāšanas, bet tas jau piederās pie lietas... Mēs nekad mazajam nelejam pilnu krūzi, tā ir lielāka garantija, ka dzēriens nenokļūs uz grīdas 😀