Ko darīt, ja neizdodas uzturēt labas attiecības ar vīra māsu?

Ko darīt, ja neizdodas uzturēt labas attiecības ar vīra māsu?

05. Sep 2012, 09:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izlasiet kādas māmiņas lūgumu pēc palīdzības, kā arī psiholoģes Diānas Zandes atbildi, un varbūt arī Jums būs, ko ieteikt, vai pajautāt!


JAUTĀJUMS

 

Vēršos pēc padoma pie Jums - runa ir par mana vīra māsu.
Kad iepazinos ar vīru, māsa mani ļoti labi uzņēma, mēs kļuvām par sarunu biedrenēm, un visādi citādi bijām laba kompānija. Viss mainījās, kad paliku stāvoklī. Viņa kļuva greizsirdīga, vairākkārt sacīdama, ka mēs viņu nepieņemot, atstumjot.

 


Kad mazais piedzima, viņa neapciemoja vairs vispār mūs, lai gan dzīvo kaimiņos, saka, ka mēs bēbīti no viņas slēpjot.
Piebildīšu, ka uz visām dz.d. un vārda dienām esam bijuši ciemos pie viņas, un viņa pie mums. Bet nu ir pienācis brīdis, kad viņa nesveicina vispār, nerunā, ignorē tieši mani.

 


Viņa mums ir ļoti svarīga, lai gan greizsirdīga pēc velna, laikam jau tāpēc, ka esmu atņēmusi brāli. Pašai viņai ir divi, nu jau palieli bērni. Pēc pēdējām sarunām ar vīra māti, sapratu, ka kaut kas nav galīgi kārtībā, ka tomēr kaut kas viņai ir pret mani.

 

Vēlos atrisināt visu daudz maz mierīgā ceļā, bet kā? Situācija vienkārši mani grauž!

 

 

 Atbild psiholoģe Diāna Zande: 


Situācija ir nepatīkama, kā jau katras savstarpējās nesaskaņas. Un ir ļoti grūti komentēt, jo aprakstāt situāciju vispārējos vilcienos, bet - katra situācija un katra uzvedība ir ļoti konkrēta.

 

Jūs rakstāt, ka runa ir par Jūsu vīramāsu - patiesībā, runa ir par Jūsu savstarpējām attiecībām. Abas esat kaut kādā veidā iesaistītas un var gadīties, it kā situācija attīstījusies pamazām, un gan viena gan otra (un varbūt, vēl citi iesaistītie cilvēki) neapzināti esat to sekmējušas.

 

Parasti šādos gadījumos, kad attiecības "it kā bez iemesla" sāk pasliktināties, vienkāršākais ir - gan sev, gan otrai pusei atklāti pajautāt - kas starp mums notiek? Kad tas sākās? Vai šeit ir pārpratums vai to virkne?

 

Varbūt, esam sagaidījuši no otra vairāk, nekā viņš spēj dot? Varbūt, ar savu uzvedību pat negribot, esam izraisījuši pārpratumu virkni... Šādu situāciju iespējams risināt tikai mierīgā ceļā, aprunājoties savā starpā, labāk, nevienu neiesaistot. Citādi šī situācija draud apaugt ar citu radu domām, Māminu Kluba mammu, psihologu idejām, izjūtām, vēlmēm... un tā putra tikai attīstīsies. Apdomājiet, kā un kad Jūs varētu aiziet pie savas vīramāsas un mierīgā un labvēlīgā gaisotnē par radušos situāciju aprunāties, uzklausīt viena otru? Un pieņemt, ka Jūs arī varat nebūt ļoti tuvas - arī tā gadās....

 

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem .