Ķirurģiskās, zemādas tauku līmeņa samazināšanas metodes – iespēja atgūt formu pēc dzemdībām!

Ķirurģiskās, zemādas tauku līmeņa samazināšanas metodes – iespēja atgūt formu pēc dzemdībām!

10. Jul 2012, 00:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne visām pēc bērniņa laišanas pasaulē izdodas atgūt agrākās ķermeņa aprises. Bieži vien liekais zemādas tauku daudzums uzkrājas atsevišķās ķermeņa daļās un nemaz negrasās tās atstāt. Viena no iespējām, kā atbrīvoties no liekā zemādas tauku slāņa, ir plastiskās ķirurģijas metodes.

Par populārākajām no tām stāsta plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis. 

 

Jānis Ģīlis apgalvo, ka zemādas tauku atsūkšanu iespējams veikt dažādām ķermeņa daļām, piemēram, vēderam, padusēm, pleciem un dubultzodam. „Visbiežāk sievietes vēlas veikt tauku atsūkšanu no augšstilbu sānu virsmām, arī iekšējām virsmām, tāpat arī ceļgaliem un apakšstilbiem,” uzskaita plastikas ķirurgs.

 

Lai kādā no ķermeņa daļām mazinātu lieko zemādas tauku daudzumu, pastāv vairākas metodes.

 

Viena no plašāk izmantotajām metodēm zemādas tauku daudzuma samazināšanā ir tauku sadedzināšana ar lāzeru – to sauc par lāzerlipolīzi. „Šīs operācijas laikā ādā tiek izdarīts neliels dūriens un ķermenī ievadīts optisks elements. Tad ar lāzerstara palīdzību lieko tauku daudzumu no iekšpuses termiski sadedzina. Rezultātā mazinās tauku tilpums un āda konkrētajā ķermeņa daļā kļūst līdzenāka,” skaidro Jānis Ģīlis.

 

Otra metode, kas tiek izmantota, lai atbrīvotu atsevišķas ķermeņa daļas no nevajadzīgā zemādas tauku daudzuma, ir vakuuma tauku atsūkšana jeb lipektomijas procedūra. „Tās laikā ādā, procedūras zonās, kur paredzēts atsūkt taukus, vispirms ievada īpašu preparātu, kas sašķidrina taukus, un tad ar vakuumiekārtu tos atsūc,” stāsta plastikas ķirurgs.

 

Speciālists atklāj, ka dažkārt liekā zemādas tauku slāņa likvidēšanai šīs metodes tiek arī kombinētas. Piemēram, vispirms ar vakuuma palīdzību atsūc taukus un tad ar lāzera metodi, vēl uzsildot zemādu un taukus, panāk, ka āda pēc operācijas uzreiz saraujas un tās virsma kļūst līdzena. 

 

Abas iepriekšminētās ir populārākās, liekā zemādas tauku slāņa samazināšanas metodes atsevišķām ķermeņa daļām, bet kā stāsta Jānis Ģīlis, pastāv arī vēl citas iespējas, piemēram, tauku mazināšana ar atsaldēšanas vai ultraskaņas palīdzību.

 

Salīdzinājumā ar agrāk veiktajām zemādas tauku slāņa samazināšanas metodēm, mūsdienās tās kļuvušas daudz saudzīgākas un arī efektīvākas, procedūras rezultātā iegūstot daudz līdzenāku ādas virsmu.

 

„Jo lielāks ir simtiem un tūkstošiem veikto operāciju novērojumu skaits un, jo vairāk ir zinātniski apstrādātu datu par operācijas drošību un pēcoperācijas periodu, jo labākus rezultātus iespējams prognozēt un labāki tie arī ir,” tā Jānis Ģīlis.

 

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

Kā tev pēc dzemdībām izdevās atgūt agrākās ķermeņa aprises? Vai esi domājusi izmantot plastikas ķirurģijas iespējas? 

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Plastiku vienmēr var paspēt uztaisīt, bet vai tas ir jādara jaunām sievietēm?
Iesaku pavingrot, pastaigāt uz zemūdens masāžām, ēst daudz augļu un dārzeņu, lai āda tiktu mitrināta no iekšpuses, un tad tikai , ja viss nelīdz un vairāk bērnu dzemdēt nav ieplānots, domāt par ķirurģisko iejaukšanos

26. Sep 2011, 13:40

Tur nav ko domāt - lāzerlipolīze sākot no 650 latiem (www.gilis.lv). Vienīgi, ja ņem uz kredīta, bet kā pēc tam atdot...

DaceT DaceT 26. Sep 2011, 12:08

Hmmm interesanti cik tas prieks maksā...