Kas notiek nodarbībās pēc Piklera metodes?

Kas notiek nodarbībās pēc Piklera metodes?

10. Nov 2011, 16:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā pavisam nesen ir ienākusi jauna pedagoģiskā metode- nodarbības pēc Piklera metodes. Kas notiek šajās nodarbībās? Jautājām Māmiņu Kluba ekspertei fizioterapeitei Klaudijai Hēlai.


 

Kas ir Piklera metode un no kurienes tā ir radusies?


Emija Piklere ir bērnu ārste un Budapeštā viņai bija bērnu nams. Viņa kā ārste ticējusi, ka arī bērni no bērnu nama var attīstīties tāpat kā citi bērni, ja tiek iekārtota pareiza vide un ikdienas aprūpe veikta atbilstoši bērna attīstībai. Sākumā Emijai radās vilšanās darbiniekos un visi tika atlaisti un darbā pieņemti jauni cilvēki un tie apmācīti, ka pret bērnu jāizturas ar respektu un ar cieņu, ņemot vērā, ko bērns domā un jūt, nevis darīt kaut ko tikai tāpēc, ka tas ir jādara.

 

 

Ar ko šīs Piklera nodarbības atšķirsies no citām attīstošajām nodarbībām?


Atšķirībā no citām nodarbībām, kur mazuļi tiek dalīti atkarībā no vecuma, šajās nodarbībās vēlamies izveidot grupiņas atkarībā no mazuļa attīstības pakāpes, respektīvi- mazuļi, kuri veļas; mazuļi, kuri rāpo; un mazuļi, kuri ceļas kājās.

 

Tātad kāpēc šāds dalījums? Šāds dalījums ir tāpēc, jo Piklera metodē galvenais ir pareizs vides iekārtojums un tieši tāpēc, lai iekārtotu pareizi vidi, būtu jāzina, kādā attīstības posmā mazulis atrodas.

 

 

Kā notiks nodarbības?

 

Grupiņas tiks veidotas mazas- ne vairāk kā 4-5 bērni ar vecākiem vienā grupiņā.

 

Vislielākā vecāku problēma ir tā, ka viņi īsti nezina, kā ar bērnu jānodarbojas- vai nu tiek iedota liela mantu kaste un ar tekstu "nu, tagad spēlējies!" viss beidzas  vai arī vecāki baidās bērnam pieskarties, ierādīt ko jaunu.

 

Tātad sākumā būs laiks sadraudzībai un komunikācijai- māmiņas ļaus bērniem pašiem darboties un nemēģinās viņiem palīdzēt kaut ko dabūt, aizsniegt vai paņemt. Šādā veidā vecāki var lieliski pavērot arī citus mazuļus un pamanī sīkumus, ko bērns dara, ne tikai to, ka bērns sācis velties, rāpot vai staigāt!

 

Šī ir lieliska iespēja vecākiem redzēt, cik dažādi viena vecuma un viena attīstības posma mazuļi attīstās un ko viņi dara.

 

Pēc šādas pavērošanas vecāki kopā ar fizioterapeiti izrunās un salīdzinās lietas, kas ir pamanītas vienā vai otrā bērnā un vecāki varēs dalīties pārdomās, kas ir mainījies kopš iepriekšējās reizes! Tāpat vecāki saņems arī padomus, iedrošinājumu no fizioterapeites Klaudijas Hēlas un citiem vecākiem par jebkuru interesējošu jautājumu par bērna attīstību, ēšanu, psiholoģiju, piemēram, mazulis negrib gulēt uz vēdera, bērns negrib ēst...

 

Uz nodarbībām tiek aicināti arī bērni ar īpašām vajadzībām!


Šī Piklera metode ir īpaša, jo tā, aicinot iekļaut bērnus ar īpašām vajadzībām, māca cienīt, respektēt arī bērnus, kuriem vajadzīga īpaša aprūpe. Tā kā mūsu sabiedrība īpaši nodala veselos bērnus un bērnus ar īpašām vajadzībām, tad sabiedrībā ir tāda kā robeža, bet piemēram,Berlīnē nav neviena specializētā bērnudārza, jo pēc iespējas vairāk bērni tiek integrēti!

 

Tā kā bērniem ir tieksme kustēties, ir pilnīgi nepamatoti domāt, ka ja gadījumā šādā grupiņā būs bērns ar īpašām vajadzībām, tas kaut kādā veidā negatīvi varētu ietekmēt Tavu bērnu.

 

PIESAKIES UZ PIKLERA NODARBĪBĀM MĀMIŅU KLUBĀ!

 

1

NATURAL FIT

  • Labi pieguļ, jo ir speciāli veidotas mazuļu ērtībām
  • Elastīgas sānu maliņas!
  • Izcila uzsūktspēja!
  • Disneja varoņu attēli!
  • Vairākkārt attaisāmi un aiztaisāmi klipši!
  • Speciāli piemeklēti materiāli mazuļu labsajūtai!

 

HUGGIES® Natural Fit autiņbiksītēs mazulis jutīsies ērti, dabiski un bezrūpīgi!

Šīm autiņbiksītēm piemīt izcilas īpašības!

 

Apskati veikalu sarakstu, kur iegādāties Huggie®s Natural Fit autiņbiksītes!

 

11. Jan 2011, 13:04

Cik veci bērniņi var iet uz šādu nodarbību? Vai 2,5 gadus veci arī iet?