Kas būtu jāēd gripas laikā?

Kas būtu jāēd gripas laikā?

27. Feb 2012, 11:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saslimšanas laikā ir ļoti svarīgi pareizi ēst, lai uzturētu labā formā savu imunitāti un iegūtu visus nepieciešamos vitamīnus, kas palīdz pretoties vīrusiem.

Pārtikas priekšrocības

Pārtikai ir liela ietekme uz augšanu, organisma reparāciju un stipru veselību. Ēdiens ietver sevī vitamīnus, minerālus, aminoskābes, taukskābes un ūdeni, tāpat arī kalorijas - ogļhidrātus, olbaltumvielas un taukus. Jebkurš šo vielu deficīts var izraisīt organisma saslimšanu.

Kādi produkti palīdz cīnīties ar gripas infekciju? 

Slimojat, vai neslimojat, olbaltumvielas vienmēr ir vajadzīgas organismam. Olbaltumvielas nepieciešamas spēka uzturēšanai un vislabākais proteīnu avots: gaļa, putna gaļa, zivs, pākšaugi, piena produkti, olas, rieksti.

Gan pārtikas, gan zāļu uzņemšana ir jākontrolē, ieteicamā olbaltumvielu deva uzņemšanai vienā dienā ir 50 grami. Grūtniecēm un ar krūti barojošām sievietēm jāuzņem divas reizes vairāk olbaltumvielu. Kopā ar proteīnu mēs iegūstam arī B6 un B12 vitamīnus, kas palīdz uzturēt un nostiprināt imūnsistēmu.

B6 vitamīns atrodams tītara gaļā, pupiņās kartupeļos, spinātos. Olbaltumvielas, kas atrodamas gaļā, pienā un zivīs, satur arī vitamīnu B12.

Minerālvielas: selēns un cinks, kas nepieciešamas imūnsistēmas stiprināšanai, ir pupiņās, riekstos, gaļā un mājputnu gaļā.

Vai flavonīdi var aktivizēt imūno funkciju?

Flavonīdi ietekmē augļu un ziedu krāsu, pētījumi pierādījuši, ka flavonīdi, kas atrodami maigajā, baltajā citrusaugļu ādiņā, palielina imūnsistēmas aktivizēšanās spējas. Flavonīdi ir greipfrūtos, apelsīnos, citronos un laima augļos.

Citas vielas, kas cīnās ar infekcijām

Glutatoīns - antioksidants, kurš atrodams arbūza mīkstumā ap arbūza miziņu. Glutatoīns ir arī kāpostos, brokoļos un puķkāpostos.

No kādiem produktiem vajadzētu izvairīties, un kurus noteikti būtu jāēd?

Piena produkti var veicināt sliktu dūšu un vemšanu, bet ne visiem. Tāpēc, ja esat tajā cilvēku kategorijā, kam ir jūtība pret piena produktiem, gripas laikā atturieties no tiem.

Apelsīnu sulā ir daudz C vitamīna un folskābes, kas stiprina imunitāti un palīdz atveseļoties. Zinātnieki pierādījuši arī, ka C vitamīns palīdz saīsināt slimošanas laiku.

Ja jums ir caureja, dzeriet daudz šķidumu, lai izvairītos no dizentērijas.

Sāciet ar nelielu šķidruma daudzumu, pakāpeniski to palielinot. Ņemiet vērā faktu, ka šķidrumam, kuru jūs dzerat, jābūt caurspīdīgam.

Silta tēja ar medu var nomierināt iekaisušu kaklu.

Vistas buljons - efektīvs līdzeklis cīņā ar pirmajiem gripas simptomiem. Pierādīts, ka buljonam ir pretiekaisuma efekts, kā arī, tas samazina respiratoro infekciju simptomus.

Vesela, spēcīga imūnsistēma ir efektīva cīņā ar infekcijām. Tiklīdz izārstēsiet gripu, pārliecinieties par to, lai jūsu ēdienkartē būtu daudz augļu un dārzeņu, kā arī pākšaugu, kas satur daudz fitoķīmisko vielu.

Alvityl vitamīni- bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem!

Alvityl 11 vitamīnu komplekss no 3 gadu vecuma

Kad iesaka lietot Alvityl bērniem no 3 gadu vecuma?

• Pēc dažādām infekcijas slimībām un citām saslimšanām
• Pie nesabalansēta uztura vai pēc caurejas
• Pie apetītes zuduma
• Pie noguruma
• Vecākiem cilvēkiem = pie malabsorbcijas
• Bērniem augšanas periodā
• Sportistiem

Alvityl bērniem no 1 gada vecuma

 

Kad iesaka lietot Alvityl?

- Imūnās sistēmas stiprināšanai

- Profilaktiski pret ziemas sezonas saslimšanām un saaukstēšanos