Kas apslēpts  bērna zīmējumā?

Kas apslēpts bērna zīmējumā?

19. Mar 2010, 18:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Visiem bērniem patīk zīmēt, radīt, eksperimentēt ar krāsām, flomasteriem, zīmuļiem. Zīmējums var pastāstīt par jūsu mazuļa raksturu, viņa iekšējo pasauli, garastāvokli. Analizējot zīmējumu, var noteikt, kādas ir bērna attiecības ar ģimeni mājās, ar vienaudžiem bērnudārzā, skolā.

 

Protams, ar zīmējuma palīdzību nevar pilnīgi izpētīt bērna personību, bet vairāk uzzināt par bērna iekšējo pasauli var.

Tests „MĀJA“

 

MĀJA. Attēlota liela – jūsu mazulis ir sabiedrisks un viesmīlīgs. Ja mājai blakus ir uzzīmētas vēl ēkas, tad mazulis ir satraukts. Ja māja atrodas tālu, tad bērns jūtas atstumts. Ja mājai ir piezīmētas trepes, bet nav durvis – ataino apslēptu konfliktu ģimenē.

 

DURVIS. Atvērtas – bērns ir sabiedrisks, atklāts. Ļoti lielas – bērns ir pārāk atkarīgs no citiem vai ir ļoti sabiedrisks. Ja durvju nav – bērnam ir grūtības atklāti parunāt. Ja mājai ir aizmugures vai sānu durvis – bērnam ir komunicēšanās grūtības, nosliece uz vientulību. Mazas durvis – pārliecības trūkums. Ja durvīm ir atslēga – bērns ir noslēgts, noslēpumains.

 

LOGI. Lieli, atvērti – sabiedriskums, bērnam patīk atrasties starp cilvēkiem. Daudz logu – bērns grib vairāk kontaktēties ar vienaudžiem. Aizkari – komunikācijas problēmas. Restes uz logiem – norāda uz kompleksiem. Tādam bērnam ir nepieciešama psiholoģiska palīdzība. Ja logi ir tikai augšstāvā, zem jumta – bērns neatšķir realitāti no fantāzijas.

 

JUMTS. Uzzīmēts ar izteiktām tumšām līnijām – bērns ir fantazētājs, bieži jauc realitāti ar izdomu. Ja stipri iezīmēta jumta mala – bērns ir norūpējies, jo mājās nenovērtē viņa māksliniecisko fantāziju. Jumts nesaskan ar māju – bērns nevar atrast savu vietu sabiedrībā. Bērnam ir jāvelta lielāka uzmanība.

 

SKURSTENIS. Biezi dūmi – iekšējs sasprindzinājums. Šaura dūmu strūkla – nepietiekams kontakts ar vecākiem. Skurstenis noslēpts jumta otrā pusē – bērns cenšas izvairīties no emocionāla kontakta ar tuviniekiem.

 

Avots: www.malishi.ru

29. Aug 2009, 09:53

jā es arī esmu dzirdējusi ka pēc zīmējuma ,var noprast kā bērns jūtas...

29. Aug 2009, 09:53

jā es arī esmu dzirdējusi ka pēc zīmējuma ,var noprast kā bērns jūtas...