Kāpēc ceļojot bieži rodas aizcietējumi?

Kāpēc ceļojot bieži rodas aizcietējumi?

04. Jul 2012, 06:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi sastapusies ar aizcietējumiem ceļojumu laikā? Laiks noskaidrot, kāpēc tie rodas!

 

Aizcietējumi rodas pēkšņas diētas izmaiņas dēļ.

Ja katru dienu esi ēdusi šķiedrvielām bagātas brokastis un pēkšņi sāc ēst brokastis bez šķiedrvielām, izmantojot iespējas, ko sniedz tūristu brokastis, jau pēc pāris dienām vari sastapties ar aizcietējumiem, kas nozīmē, ka zarnas ir pieradušas saņemt šķiedrvielas un bez tām nespēj normāli funkcionēt. 

 

Aizietējumus rada ikdienas ritma maiņa.

Mūsu ķermeņi ir uzstādīti kā precīzi pulksteņi, kas tā arī funkcionē, arī došanās uz tualeti, starp citu, un jebkuras ierasts ikdienas ritma izmaiņas rada izmaiņas arī ķermenī, tai skaitā aizcietējumus. Ja, piemēram, ierastajā laikā, kad dienā dodies uz tualeti, ir ieplānota ekskursija pa pilsētu un nākas paciesties līdz tiksi atpakaļ viesnīcā, lai nokārtotu dabiskās vajadzības, tas paliek par ieradumu un aizturot izkārnījumus jau trešo reizi, vari tikt pie aizcietējumiem.

 

Aizcietējumus rada nepieciešamība nokārtoties ārpus ierastās mājas tualetes.

Šis vairāk ir psiholoģisks iemesls, kas, tiesa, atstāj iespaidu arī uz fizisko pusi. Bailes, neērtības sajūta, izmantojot tualetes ārpus mājām vai sabiedriskās tualetes higiēnas, privātuma dēļ, var radīt virkni veselības problēmu, tai skaitā aizcietējumus.

 

Aizcietējumus rada medikamentu vai alkohola lietošana.

Viens no lielākajiem ļaunumiem, kas var notikt ceļošanas laikā ir dehidrācija medikamentu vai alkohola lietošanas dēļ, pievēršot pārāk mazu vērību ūdens lietošana, kas loģiski noved pie aizcietējumiem..

 

 

Microlax® mini klizma ceļojumā iegūto aizcietējumu likvidēšanai!


•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

 

Iedarbojas 5 līdz 10 minūšu laikā.

 

IESPĒJAMĀS BLAKUSPARĀDĪBAS

Ilgstoša Microlax mikroklizmu lietošana var izraisīt taisnās zarnas iekaisumu. Atsevišķos gadījumos var rasties alerģiska reakcija.