Kāpēc bērni naktī mostas ar skaļu bļaušanu?

Kāpēc bērni naktī mostas ar skaļu bļaušanu?

10. Mar 2012, 20:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir bērni, kuri naktīs paknosās un tikpat viegli atkal iemieg, tomēr ir arī mazuļi, kuri naktīs mostas ar skaļu bļaušanu. Vai tas var liecināt par nopietniem miega traucējumiem? Atbild pediatre, ģimenes ārste Vizma Meikšāne.

 

„Viena lieta ir, ka bērns kunkstēdams naktī sāk gultiņā čīkstēt un sāk raudāt – tas nozīme, ka bērniņš vienkārši sauc mammu vai tēti,” skaidro pediatre. „Bet spēja kliegšana, kad pēkšņi visi ir sēdus no tā kliedziena, tās saucas nakts bailes jeb nakts murgi.”

 

Izrādās, bērniem līdz četru gadu vecumam tas var notikt diezgan bieži, tāpat liela ietekme būs apstākļu sakritībai, piemēram, tam, kāda ir bijusi iepriekšējā diena- varbūt bērns tik tikko sācis apmeklēt bērnudārzu, iespējams, ka šādi nakts murgi ir kādas slimības priekšvēstnesis. „Šādos gadījumos es parasti iesaku vecākiem novērot bērnus, lai uzzinātu, kas īsti ir par vainu,” iesaka pediatre. „Tomēr ja šādi miega traucējumi ar spēju kliegšanu un pamošanos naktī ir katru nedēļu vai katru nakti, tad gan būtu jādodas pie nervu ārsta- neirologa.”

 

Šie nakts murgi, nakts miega traucējumi parasti sākas vienā stundā, vienā brīdī. Bērns nav pamodināms – viņam ir acis vaļā, bet viņš vecākus nepazīst, parasti kliedz un atsakās no visa – no ēšanas, no dzeršanas, lokās. Šis process ilgst vairākas minūtes - 5, 10 vai 20, tad pēkšņi viņš nomierinās un aizmieg. Viņš guļ. No rīta viņš pat nezina, ko ir darījis – tas viss notiek dziļajā miega fāzē. Tie ir nakts miega traucējumi, kurus ārsti izmeklē, veicot izmeklēšanu, piemēram, elektroencefalogrāfiju.

 

 Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Vai Tavam bērnam ir bijuši miega traucējumi? Kā jūs tos risinājāt?

 

Dormikind tabletes©


150 tabletes



Homeopātiskas zāles miega traucējumu ārstēšanai zīdaiņiem un bērniem līdz 6 gadu vecumam.

Sastāvs:

  • Cypripedium pubescens D4*,
  • Magnesium carbonicum D10,
  • Zincum valerianicum D12.
     

Lietošana: Zīdaiņiem un bērniem līdz 6 gadu vecumam nozīmē lietot pa 1 tabletei 4 reizes dienā.

Tabletes ieteicams ieņemt pusstundu pirms vai pēc ēdienreizes, ļaujot tām lēni izšķīst mutē. Zīdaiņiem tabletes var izšķīdināt nelielā ūdens daudzumā.


Blakusparādības nav novērotas.

* D4, D10... – norāda atšķaidījuma potenci.



Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju.
Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu.
Bezrecepšu zāles. Lieltirgotavas cena ar PVN 5,82 Ls

 

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai.

Zāles var nopirkt tikai aptiekās. Pieprasiet visā Latvijā!

 

princesemince princesemince 13. May 2011, 09:51

mums tā mošanās ar kliegšanu atkārtojās katru dienu un nakti ar intervālu - ik pa 40min - 5 mēnešu garumā, kamēr ieteica apmeklēt osteopātu. tas arī atrisināja problēmas lielāko daļu. protams, turpinājās nakts mošanās ar skaļu bļaušanu no šiem nakts murgiem. tam īsti neko nedarījām - centāmies mierināt un gaidīt, kad tas beigsies.