Kādēļ bērnam jānodarbojas ar sportu?

Kādēļ bērnam jānodarbojas ar sportu?

23. Oct 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrs vecāks grib, lai viņa bērns būtu veselīgs, veikls un attapīgs, un tieši tādēļ ir gatavs darīt visu, lai viņa mazulis tāds arī kļūtu. Viens no vislabākajiem un ieteicamākajiem veidiem ir vest mazo sportot.

Ko bērnam dod iesaistīšanās kādā sporta veidā, stāsta Andrejs Jegorovs, sporta kluba „Babīte” futbola treneris.

„Manuprāt, tas, ka vecāki savu bērnu iesaista kādā no sporta veidiem, ir pašsaprotami! Ja vecāki ir pareizi domājoši, viņi ļaus bērnam nodoties jebkuram sporta veidam, kas viņam patīk,” pārliecināts Andrejs Jegorovs.

Futbola treneris apgalvo, ka galvenokārt sports bērnam ir nepieciešams, lai attīstītu visas tās īpašības, kas netiek attīstītas, sēžot mājās pie datora un nekustoties.

Trenējoties, bērns attīstās ne tikai fiziski, bet mācās veidot arī attiecības ar līdzcilvēkiem, piemēram, komandas biedriem. „Bērns komandā piedzīvo saskarsmi ar dažāda rakstura cilvēkiem. Piemēram, ja komandā ir kāds bērniņš, kurš ļoti ātri apvainojas, ir jāiemācās ar viņu rast kopīgu valodu. Principā, jebkura komandas spēle ietver bērna psiholoģisko un rakstura pilnveidošanos. Prasme darboties kolektīvā, nākotnē noteikti noderēs,” uzsver futbola treneris.

Andrejs Jegorovs uzskata, ka vecākiem svarīgi saprast, ka bērnu jāsūta sportot ne tikai tādēļ, lai viņam būtu, kur pavadītu brīvo laiku, bet arī tāpēc, ka sportojot bērns gūst prasmes un zināšanas, kas viņam noderēs nākotnē, jau kā pieaugušam cilvēkam! Sportojot bērns iemācās, piemēram, to, ka tad, ja blakus ir partneris un viņam gadās kļūdīties, ir jāpalīdz šo kļūdu izlabot.

Vēl viens iemesls, kādēļ vest savu mazo uz kādu no nodarbībām, ir tas, ka sportojot bērns nebūs neveikls. Iespējams, uzsākot treniņus viņš nebūs super izveicīgs, tomēr ar laiku noteikti kļūs arvien spējīgāks un izveicīgāks!

Ar kādu sporta veidu nodarbojas tavs bērns? Kuras, tavuprāt, ir galvenās iemaņas un zināšanas, kuras viņš sportojot gūst?