Kādām jābūt veselīgām brokastīm!

Kādām jābūt veselīgām brokastīm!

03. Jul 2010, 20:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Brokastis ir vienas no būtiskākajām ēdienreizēm, tāpēc tām ir jābūt veselīgām, labām, gardām un sabalansētām. Lasi pediatres un uztura speciālistes Ingas Pūces padomu, kādām jābūt veselīgām brokastīm!


Tad kad bērniņam ir aptuveni gads, varbūt kādam ātrāk, kādam vēlāk, jāsāk domāt, kā es šo mātes pienu varu realizēt caur citiem produktiem. Kas tad mātes pienā ir – drusku olbaltums, daudz ogļhidrātu un drusciņ tauku. Shēma laba, ja saglabā visu mūžu.

 

Ogļhidrāti – gabaliņš maizes, nedaudz putras. Olbaltumvielas satur siers, biezpiens. Labs olbaltumvielas avots ir ola – ne cieti vārīta vai sacepta, jo tad olbaltums zūd.

 

Jāpadomā arī par taukvielām – nedaudz sviests uz maizītes vai putrā vai pielikts saldais krējums. Un tad ir viena lieta, par ko daudzi aizmirst – tie ir dārzeņi, tās ir vairāk tā kā šķiedrvielas, tās ir attīrošās vielas, kas ir vajadzīgas.

 

Kas Tev bija šī rīta brokastīs?

taschinka taschinka 11. Oct 2010, 20:00

Man dels pamostas izdzer pienu un tad tik uz 12 ed.Nu neka nevaru piedabut vinu est brokastis.Pedeja laika jau vispar ar to esanu ir tads cinins.neko negrib est.Tas laikam,jo biezi dzer pienu.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 11. Oct 2010, 13:36

man brokastīs parasti ir taspats kas 2gadniekam 😃
šorīt griķu putra ar ievārījumu un vārītu olu 😀

taschinka taschinka 11. Oct 2010, 08:38

Man dels brokastis need,tikai padzer pienu.Pat tagad,kad iet darzina kopa ar citiem berniem need brokastis.

11. Oct 2010, 00:20

Uhh! Tad es visu daru pareizi! 😀 Un dārzeņus, zaļumus lieku klāt, kur tik varu! PAt omleti gatavoju ar zaļumiem un sagrieztu cukini.