Kāda temperatūra ziemā ir piemērota pastaigām?

Kāda temperatūra ziemā ir piemērota pastaigām?

17. Oct 2010, 21:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aiz loga termometrs jau vairākas nedēļas ir nokritis ļoti zemu, tāpēc lūdzām pediatri Annu Birku pastāstīt, kad īsti nebūtu ieteicams bērnus laukā.

 

1

„Nevajadzētu māmiņām pārāk iespringt un ja arī dažas dienas bērns neizies laukā, nekas nenotiks,” norāda pediatre Anna Birka. Protams, mēs varam bērnu saģērbt, sasegt tā, ka tikai deguns paliek laukā elpošanai, bet jāatceras, ka arī māmiņas pašas var nosalt.

 

Zemākā temperatūra laukā iešanai jaundzimušajam būtu -5*. Turklāt, jāskatās, vai laukā  nav migla, vējš vai sniegputenis, tad istabā būtu jāpaliek arī pie augstākiem grādiem. Pirmā pastaiga jaundzimušajam nevajadzētu būt garākai par 15- 20 minūtēm, ko pakāpeniski palielina.

 

Bērni, kuri jau ir lielāki- aptuveni no 6 līdz 12 mēnešiem, laukā var doties jau līdz -10* temperatūrai. Savukārt skolnieki drīkst iet laukā līdz -20* temperatūrai.

 

Protams, pastāv rekomendācijas arī skolniekiem neapmeklēt skolu un palikt mājās, bet pediatra Anna Birka uzskata, ka tas vairāk ir attiecināms uz rajona skolām, kur bērniem līdz skolai vai transportam ir jāmēro garš ceļš. Rīgā, kur ir plašas sabiedriskā transporta iespējas vai bērns uz mācību iestādi tiek vests automašīnā, bērni tik ātri nevar pagūt apsaldēties.

 

 

Tomēr vienmēr jāatceras galvenais noteikums- lai cik silti bērns būtu saģērbts, noteikti nevajadzētu aizsegt muti, jo bērnam elpojot šallē, veidojas mitrums, kas savukārt kairina jau tā maigo ādiņu.

 

Bērniem vajadzētu parūpēties arī par ādas kopšanu. Pediatre Anna Birka stāsta, ka pirms laukā iešanas nevajadzētu mazgāt seju ar ūdeni un vajadzētu lietot aizsargkrēmu. Ir vairāku veidu aizsargkrēmi. Piemēram, ir mitrinošs krēms, kas paredzēts aizsardzībai pret vēju siltākos laika apstākļos, tomēr tagad, kad laukā ir sals un pamatīgs aukstums, vajadzētu izvēlēties ziemas aizsargkrēmu. To tad arī vajadzētu uzsmērēt 30 minūtes pirms iešanas laukā.

 

„Kad ienākat istabā, bērnu uzreiz neizģērbiet, bet ģērbiet nost pa vienai kārtiņai, jo bērns var būt sasvīdis,” iesaka Anna Birka.

 

Izmēģini altermed ziemas krēmu arī savam mazulim!

6

Altermed baby ziemas krēms

Sejas krēms bērna ādas aizsargāšanai ziemā. Krēms satur aprikožu eļļu, D-pantenolu, allantoīnu un E vitamīnu. Šīs aktīvās vielas atjauno un baro ādu. Hipoalergēns.

Tilpums: 50ml

25. Jan 2010, 20:58

Mēs gan praktiski katru dienu izejam kaut uz 15 min ārā (meitai 2,8g). Nav nepiemērota laika, bet neatbilstošs apģērbs 😀 Ja neizejam ārā- sliktāk guļ.

25. Jan 2010, 20:20

ja ejam ārā Alisi saģērbju silti,un sasmērēju sejiņu ar kremu😀
bet tagad kad ārā ir šie nenormālie mīnusi labāk pasēžam mājās😀

vikkuks vikkuks 25. Jan 2010, 20:04

Mēs arī kadu laiku neejam lauka pasataigaties, bet ja ejam , tad smerejam kreminu uz sejas. So ko piedava ne, bet citu kas ir paredzets vejainam un ziemas laikam.

25. Jan 2010, 19:20

Mēs arī kādu laiku neesam ārā bijuši, jo ļoti auksts, zem 10 grādiem...

25. Jan 2010, 16:45

Es skatos gradus un mes ejam ara lidz tiem -10 reizem jau ari var pie nedaudz aukstakas tempreturas.