Kā pasargāt bēbīša sejas ādu ziemā, lai tā neiekaist?

Kā pasargāt bēbīša sejas ādu ziemā, lai tā neiekaist?

20. Jan 2014, 19:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziema var būt diezgan barga pret jutīgu ādu, sevišķi pret zīdainīšu un bērnu ādu. Tomēr, kā palīdzēt? Uzzini, izlasot padomus!

Ir labi doties pastaigās, jo svaigs gaiss bērniem ir vajadzīgs, tomēr bērniņi ir īpaši jūtīgi pret temperatūras maiņām, tāpēc parūpējies, lai pēkšņi nav pārāk auksts vai pārāk silts.

Aizsardzība pret karstuma izsitumiem

Tu droši vien tagad domāsi- kādas muļķības, kur gan ziemā var būt karstuma izsitumi! Tomēr, ja bēbītis ir silti saģērbts, viņš var pārkarst. Niezoši sarkani pleķi parādās, kad mazie sviedru dziedzeri ir aizsērējušies.

Kā pasargāt bēbīti: Ģērb mazuli elpojošā apģērbā, kas ļaus ādai elpot un nepārkarst, kā arī novelc kādu apģērba gabalu līdz ko mazulim kļūst par karstu.

Aizsardzība pret appūstām lūpām

Bērnu lūpas vienmēr ir mitras siekalu, lūpu laizīšanas vai „tekoša” deguna dēļ un šis mitrums var noārdīt ādas aizsargkārtiņu, kas lūpas padara viegli ievainojamas pret aukstumu.

Kā pasargāt bēbīti: Bēbīša lūpām lieto lūpu balzamu, kas veidos aizsargbarjeru pret ārējiem apstākļiem un mitrina vēja appūstas lūpas.

Aizsardzība pret salu

Sals padara ādu sarkanu un jūtīgu. Atklātās ķermeņa daļas, piemēram, āda, pirksti un kājas ir īpaši jūtīgs. Kad mazulim paliek auksts, tā ir normāla ķermeņa reakcija, ka tas sūta asinis uz ķermeņa daļā, kurām ir auksts, lai saglabātu vitāli svarīgos orgānus siltus.

Kā pasargāt bēbīti: Velc mazulim dūraiņus un cepuri un kapuci piedevām, turklāt nevajadzētu palikt laukā pārāk ilgi. Nolaid ratiņu jumtiņu, lai aizsargātu mazuli pret vēju. Ja bērna āda izskatās sarkana, remdenu, nevis karstu vannu. Ja pāris stundu laikā ādas krāsa nemainās, zvani ārstam!

Aizsardzība pret sarkanu, vēja appūstu ādu

Appūsta āda, kas ir sarkana, asa, ar mazām pumpiņām, parasti piemeklē seju, dibenu un kājas, ja kājās nav bijušas biezākas bikses. Vēja appūsta āda parasti ir sausa, kas paliek iekaisusi. Sarkanas ādas iemesli var būt dažādi – vējš, alerģija pret drēbēm, mitrums pie zoda, „tekošs” deguns vai mitras autiņbiksītes.

Kā pasargāt bēbīti: pavadi pēc iespējas mazāk laika vējā un aukstumā, saģērbjot kārtīgi, kad dodaties laukā. Uz vaigu ādas un citām problēmzonām lieto speciālu krēmu, kas atjaunos dabisko aizsardzību un palīdzēs ārstēt ādu, kas jau ir appūsta.

20140130122238-67291.jpg

Ziemas krēms bērniem aizsargā bērna maigo ādu pret vēja un aukstuma negatīvo ietekmi. Atjauno, nomierina un baro ādu. Sastāvā esošais Durvillea Antarctica ekstrakts pasargā ādu no aukstuma un vienlaicīgi uztur nepieciešamo mitruma līmeni ādā.

Krēms satur arī citas augstas kvalitātes sastāvdaļas, kas efektīvi atjauno un baro mazuļa ādu, piemēram, D-pantenols, aprikožu eļļa, vitamīnu E un alantoīnu.

Dermatoloģiski pārbaudīts, hipoalerģisks, bez parabēniem un krāsvielām.

Altermed BABY ziemas krēms pieejams aptiekās.