Kā ģērbt bērnu, dodoties rudenīgā pastaigā?

Kā ģērbt bērnu, dodoties rudenīgā pastaigā?

01. Aug 2011, 20:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jūs droši vien zināt, ka pastaigas svaigā gaisā stiprina imunitāti un uzlabo veselību. Bet nereti pastaigas beidzas ar iesnām un klepu.. Kā pareizi ģērbties šajā laikā? Uz šo jautājumu atbildi meklējām pie ģimenes ārsta, pediatres Larisas Zaharovas.


1

 

Rudenī laiks mainās diezgan bieži un vecākiem, protams, ir grūti katru reizi apģērbt bērnu piemēroti laikapstākļiem, jo mājās esot, var šķist, ka laukā ir auksts, bet, izejot uz ielas, saproti, ka saulīte silda un ir ļoti silts.

 

Divas īsas pastaigas vienas garas pastaigas vietā

 

Pašreiz es iesaku vienu garo pastaigu sadalīt divās īsākās pastaigās, lai samazinātu iespējamu sasvīst vai saaukstēties. Labāk iziet laukā pa dienu 2 reizes un staigāt katru reizi pa stundai.

 

Nelieciet uz ratiem pārvalkus!

 

Ja Tavs mazulis neiet pats ar savām kājiņām, bet pastaigas laikā guļ vai sēž ratos, pamēģini nelikt lietus plēvi vai kādu citu aizsargu uz ratiem!

 

Apģērbs: jo dabiskāk, jo labāk

 

Ģērbiet bērnu dabiska auduma drēbēs.

 

Vari vilkt vieglu kominezonu un paņemt līdzi sedziņu,ko var salocīt vairākās kārtās. Tādā gadījumā atkarībā no gaisa temperatūras varēsi regulēt temperatūru ratiņos.

 

Velciet siltākus rudens apavus

Ja mazais jau soļo pats savām kājiņām, tad atgādinām vēlreiz: tā kā gaiss vēl ir pietiekami silts, bet zeme jau auksta, daudzi vecāki aizmirst par bērnu apaviem un velk tos pašus, ko vēsākajos vasaras vakaros. Tomēr tagad laiks nomainīt apavus un blīvāka materiāla apaviem!

 

Esiet veseli!

Māmiņu Klubs

princesemince princesemince 29. Sep 2011, 10:42

aukstas rokas var nebūt rādītājs, ka bērnam salst rokas. kad sals, tad ļaus vilkt cimdus - no pieredzes 😀