Kā dienas režīms var palīdzēt Tavam mazulim?

Kā dienas režīms var palīdzēt Tavam mazulim?

03. Mar 2011, 15:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tavam mazulim ir savs dienas režīms? Kāpēc tas ir TIK svarīgs?

 

"Jaunā pasaule, kas mazajam cilvēciņam mainās ikdienas, var būt nedaudz biedējoša, tāpēc dienas režīms var palīdzēt justies mazajam droši. Sākot no gadiņa vecuma Tavs mazulis sāk „iekarot” neatkarības laukus, vēloties darīt visu pa savam. Tas var novest pie zināmas varas cīņas – ar ietiepīgo mazuli no vienas un Tevi no otras puses. Tieši tāpēc dienas režīms ir TIK svarīgs," stāsta psiholoģe Diāna Zande.

 

Dienas kārtība ne tikai pasargā mazuli no spēku izsīkuma, bet arī:

 

· Sniedz drošības izjūtu. Mazais sper pirmos izmēģinājuma solīšus lielajā pasaulē un, nodrošinot pazīstamu vidi viņam apkārt, bailes viennozīmīgi būs mazākas. Iespējams, viņš pat jutīsies daudz varonīgāks!


· Mazina šķiršanās bēdas. Piemēram, ja mazulis zina, ka katru dienu noteiktā laikā viņš dodas pie auklītes un noteiktā laikā mamma vai tētis atnāk pakaļ, bērniņš neraizēsies par Tavu aiziešanu.

 

· Palīdz mazulim mācīties. Tavs bērns mācās caur atkārtošanas darbībām un pazīstamas frāzes, piemēram, "Dari to atkal" ir daļa no šī procesa. Pateicoties dienaskārtībai, bēbītis darīs noteiktas lietas noteiktā laikā dienu pēc dienas, kas rezultātā rada lielisku vidi, lai mācītos.

 

***

Vai Tavam mazulim ir savs dienas režīms? Pastāsti par to, iesūtot ziņu šeit!

princesemince princesemince 11. Feb 2011, 14:23

ap 10 mēnešu vecumu bērnam tik sāka atkārtoties dienu no dienas kaut kas līdzīgs režīmam, bet principā viņš ir no tiem bērniem, kas visu pirmajā dzīves gadā darījis bez režīma. būtu bijis necilvēcīgi viņam to uzspiest - tas būtu pret viņa būtību.
savukārt no 1 gada un 3 mēnešu vecuma gan sākām nopietnāk piestrādāt pie dienas režīma veidošanas, tad tās pamatlietas jau bija nostiprinājušās, kā ēšana, gulētiešana, laukā iešana.
nu jau 7 mēnešus režīms ir šāds:
no rīta mostās - vasarā tas bija ap plkst.7, ziemā - ap plkst.8:30 (ilgāk neļāvu);
paēd brokastis apmēram pusstundu, stundu pēc mošanās, tad dodamies laukā - vasarā uz 3h, ziemā - stunda, pusotra.
plkst.12 - pusdienas
plkst.13 - diendusa
plkst.1🤓19 - vakariņas
plkst.21:30 - vakara mazgāšanās
plkst.22:00 - vakara gulētiešana.
ļoti reti ap plkst.16:30 izdomā, ka vajadzētu launagu, bet tās tik tiešām ir ļoti, ļoti retas reizes.