Kā ceļot ar mazuli

Kā ceļot ar mazuli

05. May 2010, 22:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceļojumu pēc mazuļa nākšanas pasaulē drīkst plānot jau diezgan ātri, lai gan pirmo mēnesi vajadzētu pavadīt vidē, kurā mazulis turpmāk dzīvos, jo gan māmiņai un tētim, gan bērnam ir jāaprod ar jaunajiem notikumiem viņu dzīvē.

 

Pediatre Lilita Zorģe stāsta, ka 2 mēneši ir laiks, kad māmiņai jau ir nojauta par to, ko bērns konkrētā brīdī vēlas – ēst, dzert vai gulēt. Ja bēbītim ir konkrēts režīms, tad ir vēl vieglāk izmantot mirkļus, kad mazais guļ ilgāk, lai dotos tālākā ceļā.

 

 

Tiesa, pirmā ceļojuma reize var šķist kā tīrais ārprāts, jo ir grūti vienā vai citā veidā, bet ar laiku, saglabājot vēsu prātu un esot gataviem redzēt kaut ko jaunu, atrasties citā atmosfērā, vecāki pieradīs. Pats galvenais noteikums ir nestresot un nesatraukt bēbīti! Tad arī ceļojums izdosies, kā iecerēts.

 

 

Dodoties ceļojumā ir rūpīgi jāizplāno ceļojuma maršruts– ko sirds kāro apskatīt. Ja bērniņš ir mazs, ieteicams būtu doties ceļojumā uz vietu, kur klimats un dzīvesveids ir līdzīgas Latvijai, lai bērnam nebūtu pārsteigums, piemēram, par ēšanu, kas valstīs atšķiras.

 

Nakšņošana

 

Izvēloties naktsmājas, uzmanīgi jāizvēlas viesnīca un jārezervē, sniedzot pēc iespējas vairāk informāciju.

 

Jānis Vālodze, Reval Hotel Latvija istabu dienesta vadītājs uzskata, ka rezervējot viesnīcu, svarīgi norādīt arī bērna vecumu. Ja rezervācija tiek veikta, vienkārši norādot, ka būs 2 bērni, tad nav zināms, vai ir vajadzīga zīdaiņa gultiņa, papildgulta vai piedāvāt bērnu istabu. Un ierodoties viesnīcā būs daudz grūtāk visu saorganizēt.

 

Viesnīcās ir pieejamas ģimeņu istabas, tas ir īpašs prieks bērniem – jo viņiem ir sava atsevišķa telpa un bērniem paredzētas gultas, tātad nav jāguļ vienā istabā ar mammu un tēti, kas liek justies līdzvērtīgiem pieaugušajiem. Pirms rezervēt viesnīcu, noteikti ir jāiztaujā tās darbinieks vai jūs saņemsiet to, ko vēlaties.

 

Nedrīkst mājās aizmirst pases – sev un bērniem, kā arī bērnu dzimšanas apliecības, jo arī tās var palūgt uzrādīt, ja dodaties ārpus Latvijas.

 

Pirmā palīdzība

 

Pirms došanās ceļā, sagatavojiet aptieciņu. Protams, nav jādomā, ka kaut kas atgadīsies, taču tas radīs drošības sajūtu. Pediatre Lilita Zorģe iesaka noteikti paņemt līdzi brūču kopšanas līdzekļus – plāksterus, briljanta zaļo, bintītes, brūču apstrādes ziedītes. Vajadzētu paņemt arī zāles, kas remdēs temperatūru vai vēdera sāpes līdz tiks sasniegts ārsts.

 

Ceļojuma ilgums

 

 

Ceļojot ar automašīnu, ir jāņem vērā bērna izturība, tāpēc braukšanas ilgums ir jāizvēlas vadoties pēc bērna labsajūtas. Optimālais variants ir 2 stundas laika. Ja bērniņš aizmidzis, drīkst braukt vairāk. Ja mazais jau ir saguris, apstājieties benzīntankā vai kādā bērnu laukumiņā, lai izstaigātos, izstaipītu kājas, paēstu. Tad ceļojuma turpinājums būs tikpat patīkams.

                                                                                                                            

 

Lai arī jums laimīgs ceļš, daudz iespaidu, paliekošas atmiņas un mazajiem milzīgs prieks – es biju ceļojumā!

 

 

Noskaties raidījumu par ceļošanu kopā ar bērnu ŠEIT!

28. Sep 2009, 09:47

mums atkal,tas nesagādā mproblēmas viņai patīk braukt😀😀
un arī ja braucam uz ilgāku laiku,cenšamies apstāties,izņemt mazo no krēliņa lai muguriņa atpūšas😀

rita123 rita123 28. Sep 2009, 09:44

Noderīgi padomi😀Paldies

28. Sep 2009, 09:47

mums atkal,tas nesagādā mproblēmas viņai patīk braukt😀😀
un arī ja braucam uz ilgāku laiku,cenšamies apstāties,izņemt mazo no krēliņa lai muguriņa atpūšas😀

rita123 rita123 28. Sep 2009, 09:44

Noderīgi padomi😀Paldies