Kā ātri samazināt temperatūru?

Kā ātri samazināt temperatūru?

22. Nov 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba redakcija saņēmusi māmiņas Ilonas vēsuli ar lūgumu noskaidrot, vai drīkst izmantot paracetamola svecītes vai Nurofēna sīrupu, lai "nosistu" temperatūru pēc iespējas ātrāk.

Speciālistu viedoklis šajā jautājumā atšķiras.

Kā uzskata Vecāku skolas lektore Sandra Lase, "nositot"  temperatūru, mēs nevaram novērst cēloni,kāpēc īsti šī temperatūra ir pacēlusies.

Tiek uzskatīts, ka, ja temperatūra turas trīs dienas,tas ir normāli, jo pēc tam tā pati sāks kristies, jo organisms pāriet nākamajā etapā cīņā ar slimību, tāpēc,ja bērns jūtas labi, labāk ļaut pašam organismam tikt galā ar slimību.

Ģimenes ārste pediatre Larisa Zaharova uzskata, ka tik ilgi gaidīt nedrīkst. Viņa zina paņēmienu, kas pats atklās, vai saslimšana ir vienkārša saaukstēšanās vai vīrusu saslimšana: "Bērnam var iedot Nurofena sīrupu vai kādu citu prettemperatūras medikamentu- ja pamanīsiet,ka temperatūra gandrīz uzreiz nokrītas, bet pēc 4 stundām temperatūra atkal ir pacēlusies, tad tā ir saaukstēšanās; bet ja iedodot prettemperatūras medikamentus temperatūra ir atgriezusies jau pēc 30 minūtēm, tad tas nozīmē, ka bērnam ir kas nopietnāks.

Kad mazulim ir augsta temperatūra, svarīgākais ir dzert daudz šķidruma, lai nepieļautu organisma atūdeņošanos. Ja bērns slikti dzer, temperatūra ir paaugstināta, jūs nezināt, ko darīt, zvaniet ģimenes ārstam vai neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai, kur jums pastāstīs, kā rīkoties atkarībā no konkrētās situācijas.

Vai drīkst apvienot paracetamola svecītes un sīrupu? Nē! Par to speciālisti ir vienisprātis. "Diviem vai trīs medikamentiem var izrādīties toksiska iedarbība uz aknām un nierēm, ko pēc tam nāksies ārstēt," stāsta L.Zaharova.

Tātad vēlreiz- lai samazinātu temperatūru, dodam Nurofēna sīrupu vai paracetamola svecītes. Visus medikamentus lietojam saskaņā ar instrukcijā.

"Un vēl: atcerieties, ka jebkuru zāļu lietošana ir jāsaskaņo ar savu ārstu!"- atgādina Sandra Lase.

Māmiņu Klubs 

Kādus medikamentus Tu esi lietojusi, lai samazinātu temperatūru?

20130919103517-40240.jpg