Kā atkodēt Tava bērna personību

Kā atkodēt Tava bērna personību

09. Nov 2010, 23:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

4 veidi, kā nedaudz ieskatīties tajā, kas notiek viņa mazajā galvā. Visiem bērniem ir kāda dominantā sajūta, kas nosaka, kā viņi uztver un attiecas pret pasauli.

 

Taktilais bērns

 

Taktilie bērni izpauž savas emocijas fiziski, piemēram, ja viņš ir bēdīgs, viņam vajadzīgs glāsts; ja ir dusmīgs, viņš atgrūž. Viņš mācās darot.

 

Ko tas nozīmē bēbītim:

 

Šiem mazajiem patīk, ja viņi tiek turēti rokās. Viņi nomierinās, kad Tu viņu šūpo. Ja Tavām rokām ir vajadzīga pauzīte, ieliec viņu gultiņā vai ratos.

 

Ko tas nozīmē mazulim:

 

Šie bērni varētu niķoties, nokrītot uz grīdas. Izmēģini kutināšanu vai arī citu fizisku kontaktu, lai palīdzētu apturēt niķošanos. Ja tas neizdodas, ej prom. Taktiliem bērniem nepatīk būt vieniem un aiziešana var palīdzēt bērnam nomierināties un skriet Tev pakaļ.

 

Ko tas nozīmē pirmsskolniekam:

 

Viņš labāk uztvers informāciju, kas saistīta ar reālu pieredzi. Izmantojiet klucīšus, lai iemācītu skaitīt un atrast priekšmetus, kas sākas ar vienu un to pašu burtu, piemēram, bumba, balons; cepure, cālis, citrons. Tas palīdzēs viņam iemācīties alfabētu.

 

Bērns klausītājs

 

Bērni klausītāji ievēro cilvēk balss toni un skaļumu. Viņi vokalizē visas savas sajūtas: smejoties, skaļi raudot, dusmīgi saucot. Viņiem loģiskā un matemātiskā domāšana, vienmēr skatās pēc vecāku piemēra un piemēriem vispār.

 

Ko tas nozīmē bēbītim:

 

Šos bērnus var iztraucēt pavisam viegli un viņš uzmanīgi klausās mūziku. Tomēr nespēlē mūziku pirms gulētiešanas, tas var novērst viņa uzmanību un bērns nebūs spējīgs iemigt.

 

Ko tas nozīmē mazulim:

 

Dusmu lēkmēs bērna balss ir skaļa un griezīga. Mēģini ātru, koncentrētu sarunu vai arī uzslēdz viņa iemīļotāko mūziku, lai mazinātu bērna satraukumu. Vari arī aizvest viņu uz klusāku vietu, kur nomierināties.

 

Ko tas nozīmē pirmsskolniekam:

 

Šie bērni vislabāk mācās lasot un klausoties reizē, kā skan un kā izskatās katrs burts, kā arī, protams, dziedot alfabētu.

 

Bērns vizuālis

 

Bērni vizuāļi mācās, vērojot un atdarinot jūs. Viņiem patīk sadalīt rotaļlietas pēc formas, krāsas vai izmēra un viņi spēj viegli iemācīties lasīt. Pārāk daudz TV skatīšanās, pūlis un kņada var novērst uzmanību un mulsināt bērnu.

 

Ko tas nozīmē bēbītim:

 

Bērni vizuāļi bieži vien saņem novērtējumu „labi bērni”, jo tas ir tik vienkārši- saņemt savu vajadzību apmierinājumu. Viss, kas šiem bērniem ir vajadzīgs, lai viņš justos droši un apmierināti, ir redzēt savā tuvumā vecākus.

 

Ko tas nozīmē mazulim:

 

Dusmu lēkmes šiem bērniem ir ļoti dramatiski ar spilgtu izteiksmi un lielām asarām. Piedāvā vizuālās uzmanības novēršanai krāsainu rotaļlietu. Vai vienkārši skaties prom- šiem bērniem nepatīk, ka uzmanība ir prom no viņa.

 

Ko tas nozīmē pirmsskolniekam:

 

Viņiem ir garlaicīgi, ja viņi neredz, kas jāmācās. Mācieties no bilžu grāmatām, zīmē uz tāfeles utt.

 

Smaržas un garšas bērns

 

Šie bērni ir saistīti ar emocionālo pasauli. Viņi ir īpaši jūtīgi un viņiem nepatīk skaļas skaņas, spilgtas gaismas un spēcīga garšu un smaržu izjūta.

 

Ko tas nozīmē bēbītim:

 

Šiem mazajiem patīk apskāvieni, bet viņi nav nomierināmi, vienkārši turot rokās. Ja Tu esi nervoza vai bailīga, viņš arī visticamāk būs satraukti.

 

Ko tas nozīmē mazulim:

 

Garšas un smaržas bērni pieprasa uzmanības apliecinājumus. Ļaujiet bērnam uzzināt, ka, ja esat vīlusies viņa uzvedībā, tas nepārtrauks mīlestību pret viņu/

 

Ko tas nozīmē pirmsskolniekam:

 

Attiecības, kādas bērniem ir ar skolotāju, var būt diezgan graujošas. Palīdzi bērnam izrādīt, cik ļoti viņam patīk skolotājs!

 

Kāds ir Tavs mazulis? Kuram tipam viņš pieder?

13. Feb 2010, 12:33

Mums pagaidām nav skaidrs kas ir Alise,jo īsti pagaidām nevar saprats!!

13. Feb 2010, 11:18

Mūsu meitiņa ir bērns klausītājs....Visu izprot caur skaņām un klausoties....😀😀😀