Jauns spēks bērnu aprūpes nodaļām

Jauns spēks bērnu aprūpes nodaļām

09. Jan 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinot renovācijas darbus ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, 9.janvārī Bērnu slimnīcā Torņakalnā tiek uzsākti 20. korpusa (astoņu stāvu ēka) rekonstrukcijas darbi.

 

Ēkai tiks mainīti logi un siltinātas sienas, būtiski palielinot energoefektivitāti. Tas ļaus ieekonomēt finanšu līdzekļus, kurus nākotnē novirzīt ārstniecības procesam.

 

„2012.gads tāpat kā iepriekšējais Bērnu slimnīcā būs atjaunošanas darbu gads, kas ļaus slimnīcai iegūt kvalitatīvāku ārstniecības vidi, ar to iepriecinot gan pacientus, gan viņu vecākus,” norāda slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša. „Tādēļ aicinu remontdarbu laikā visiem būt saprotošiem, ja būvdarbi kādā mirklī radīs nelielas neērtības saistībā ar nodaļu īslaicīgu pārvietošanu uz citām telpām.”

 

Ēkas atjaunošana notiks pakāpeniski pa stāviem, veicot gan ārējo, gan iekšējo renovāciju. Darbu ietvaros ēkā tiks renovēti četri un no jauna izveidoti divi lifti, kas paredzēti kravas pārvadājumiem, personālam un pacientiem. Veicot ēkas renovāciju, tiks izveidota ventilācijas sistēma ar gaisa dzesēšanu, pneimopasts, apsardzes un videonovērošanas sistēma, kā arī ugunsgrēka atklāšanas un izziņošanas sistēma.

 

Renovācijas darbi tiek veikti ar ERAF līdzfinansējumu vairāk nekā četru miljonu latu apmērā. 20.korpusa renovācijas darbus plānots pabeigt līdz 2013.gada beigām.

 

Kā ziņots iepriekš, 2009. gada jūlijā tika noslēgta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projektu īstenošanu un ERAF līdzfinansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu projektam „Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras attīstība VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca””. Projekta kopējās izmaksas ir septiņi miljoni latu, no kuriem 85% ir ERAF līdzfinansējums, 13,21% valsts budžeta līdzfinansējums un 1,79% BKUS līdzfinansējums.