Jaunās gripas epidēmija sākusies piecās Latvijas pilsētās, tostarp arī Rīgā

Jaunās gripas epidēmija sākusies piecās Latvijas pilsētās, tostarp arī Rīgā

28. Jul 2010, 17:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunās gripas H1N1 jeb tā dēvētās cūku gripas izplatība epidēmijas slieksni pārsniegusi piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā un Rēzeknē.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) pārstāve Liene Johansone, šajās piecās Latvijas pilsētās ar jauno gripu ir konstatēti vismaz 100 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Piemēram, Daugavpilī uz 100 000 iedzīvotāju šodien pēcpusdienā bija konstatēti 107 saslimšanas gadījumi, informēja LIC Latgales filiāles epidemioloģe Nonna Vološčuka.

Kā ziņots, līdz šodienai Latvijā laboratoriski bija apstiprināti 386 saslimšanas gadījumi ar jauno gripu.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra Johansone, kopš pagājušās nedēļas ir konstatēta noturīga gripas izplatīšanās Latvijā, tāpēc vairs netiek ņemtas analīzes pilnīgi visiem saslimušajiem. Diagnoze tiek noteikta klīniski epidemioloģiskā ceļā jeb pēc simptomiem, izņemot īpašus gadījumus.

mamma27 mamma27 18. Nov 2009, 12:55

Es ar slimoju. mazliet jau jocīgi ir-ja nu tiešām cūku gripa. bet kurš nu to pateiks😀) Visvairāk jau bail par mazo,jo viņš jau pirms nedēļas bija slims. cerams,ka nesaslims atkal,jo es jau jūtos kā liels bacilis,kurš knapi klīst pa māju.

16. Nov 2009, 23:39

Liga - a tu tai maminjai nepateici, ka tā nedrikst darit???Es jau droshvien tur traci uztaisītu, man būtu bail, ka manu mazo neaplipina pārējie slimie!!!!!!!!!

16. Nov 2009, 23:05

Mums arī uz dārziņu ved pusslimus bērnus. Redzēju kā viena mamma deva audzinātājai zāles,ko dot bērnam pret klepu-nu murgs-tā ir bezadbildība-pirmkārt citus aplipina,otrkārt kā tas nabaga bērns jūtas pusslims dārziņā. Meitiņai bija iesnas-izārstējām un pag ned.aizgājām uz dārziņu-nākošajā dienā atkal klepus un puņķi-atkal sēžam mājās. Nedrīkst vest pusslimus un slimus bērnus uz izglītības iestādēm.

16. Nov 2009, 20:19

NJU CERĒSIM ,KA NENOKJERSIM.....")