Jāņu ielīgošana Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā

Jāņu ielīgošana Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā

10. Apr 2011, 18:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, 21. jūnijā, plkst. 13.30, sadarbībā ar sporta mārketinga aģentūru “Passport”, Skulptūru dārzā otro reizi slimnīcas vēsture notiek Jāņu vainagu pīšanas sacensības, savukārt pirmo reizi „Līgo tirdziņš”, kurā var iegādāties dažādas pašmāju preces - gan zemnieku izaudzētos lauku labumus, gan amatnieku izstrādājumus.

 

Jāņu vainagu pīšanas sacensībās piedalās 10 komandas, katrā trīs cilvēki. Komanda sastāv no sabiedrībā pazīstamas personas – A..Vārpiņa, A.Tripāns, K. Skratiņš, Ufo, E.Doļģe, K.Dombrovska, U.Helmanis u.c., kā arī slimnīcas pacienta un medicīnas personāla. Katra komanda pin vainagu Līgai un Jānim. Vainagi tiks izvērtēti sekojošās kategorijās: skaistākais sieviešu vainags, skaistākais vīriešu vainags, un oriģinālākais vainags. Visi sacensībās sapītie vainagi tiks dāvināti mazajiem Jāņu bērniem, kurus īpaši gaidām pasākumā, kā arī slimnīcas personālam Līgām un Jāņiem. Bērnu slimnīcā strādā 11 Līgas un 14 Jāņi. Paralēli vainagu pīšanas sacensībām bērnus un slimnīcas darbiniekus priecē muzikāli priekšnesumi, kurus sniedz deju kolektīvs “ Rīdze”, Grīnhofu ģimene no muzikālā TV šova „Dziedošās ģimenes” un BKUS jauktais koris.

 

No plkst. 10.00 līdz 14.00 Jāņu bērni ar līgo dziesmām un siera ritulīšiem no AS „Rankas Piens”, ‘’Gutta” suliņām un lāsēnu no „Rīgas Piena kombināts” apciemo katru pacientu slimnīcas nodaļās, lai arī viņi varētu līksmot līdzi. Dāvanas bērniem dalīs RIMI maskas - "Lāzeracs" un "Svītrkods", bet skulptūrdārzā vainagu pinējiem pievienojas Rīgas piena kombināta simbols "Lāsēns".

 

Paralēli vainagu pīšanas sacensībām no plkst.11.00-16.00 slimnīcas pacientiem, vecākiem, darbiniekiem un apmeklētājiem ir iespēja iepirkties „Līgo tirdziņu”, kurā var iegādāties dažādas pašmāju preces - gan zemnieku izaudzētos lauku labumus, gan amatnieku izstrādājumus, popularizējot „zaļo domāšanu” un videi draudzīgas produkcijas lietošanu ikdienā, kā arī sagatavoties svētku galdam.

 

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pacientu un viņu vecāku vārdā saka lielu paldies RIMI, Rankas piens, Gutta, Mārtiņa beķereja, Rīgas piena kombināts, Baltijas biroju serviss, jo pateicoties viņu atbalstam mēs spējām izveidot brīnišķīgu pasākumu bērniem.