Ja bērns sapņo par suni

Ja bērns sapņo par suni

23. Feb 2012, 19:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms realizēt bērna sapni un iegādāties suni, bērns ir jāsagatavo gaidāmajām pārmaiņām. Tagad noteikti daudz laika vajadzēs veltīt tam, lai aprūpētu jauno draugu, barotu viņu un vestu viņu pastaigās.. Esam jau stāstījuši par bērna un mājdzīvnieka lomu, šoreiz parunāsim par to, kādi darbiņi būtu jāpaveic pirms mājdzīvnieku iegādāties! Konsultē pediatre, ģimenes ārste Gerda Lielause.

 

"Noteikti mazo iepazīstiniet ar sešiem, vispārīgiem suņa iegādes noteikumiem," iesaka pediatre Gerda Lielause.

 

1. Nav vērts iegādāties suni tikai tāpēc, ka draugam ir ļoti mīļš sunītis.

2. Pirms pieņemt lēmumu par suņa iegādi, vajag pakonsultēties ar kādu pieredzējušu suņa īpašnieku. Bet vēl labāk, ja Jūs palūgsit paziņai atļauju pastaigāties ar viņa suni, kaut vai kādu nedēļu.

3. Atcerieties, liels suns prasa lielas rūpes, bet mazs suns neprasa mazāk, prasa tikpat.

4. Ja Jūs nemīlat apkalpot sevi, tad diez vai ar prieku rūpēsities par suni.

5. Ir tāds teiciens – „Suns cilvēka labākais draugs”, bet ticiet, tā nedomā ne tuvu visi kaimiņi.

6. Suns nes prieku ne tikai ar rotaļām, ar viņu ir jādarbojas arī brīžos, kad rotaļu nav.

 

Ja Jūsu mazais pēc iepazīšanās ar tāda veida noteikumiem joprojām uzstāj uz jauna drauga iegūšanu un Jūs neredzat nekā ļauna ģimenes pieaugumā, kas būtu saistīts ar suņa iegādi, uzdāviniet bērnam kucēnu. Viņš būs sajūsmā par Jūsu pieņemto lēmumu. Daudzi bērni tomēr mīl rūpēties un rotaļāties ar suņiem, bet paši atbildīgākie no viņiem to turpina darīt arī pēc tam, kad kucēns ir izaudzis par pieaugušu suni.

 

Organizējiet mājas sapulci, kurā Jūs izlemsiet kopīgi par suņa šķirni, izlemiet, kur viņš mitināsies – mājās, vai pagalmā. Tāpat arī izrunājiet pienākumu sadali, attiecībā uz sunīša aprūpi. Sagatavojiet bērnu tam, ka ar suni vajadzēs ne tikai spēlēties un par to rūpēties, viņš arī ir jāaudzina un jāvelta tam ir daudz laika.

 

Suns –tas ir prieks mājās, tas ir laimes un enerģijas avots, ļoti sirsnīga būtne, kas padara Jūsu dzīvi košāku un interesantāku. Suns audzina bērnā atbildības sajūtu, mīlestību pret dzīvniekiem, māku rūpēties un ziedot savu laiku. Veltiet tam daudz vairāk laika, suņa pasaule – tās ir Jūsu mājas.

 

Ja Jūsu mājās ir suns, kā Jūsu ģimenē izlēma par tā iegādi?