Izveidota Diētas un Uztura speciālistu asociācija

Izveidota Diētas un Uztura speciālistu asociācija

14. Aug 2010, 00:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti, absolventi un pasniedzēji nodibinājuši Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociāciju, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāve Gundega Rudzīte.

Asociācijas mērķis ir, sadarbojoties uztura speciālistiem, sniegt sabiedrībai uz pētījumiem balstītu informāciju par sabalansētu uzturu, veicināt sabiedrības veselību, informācijas pieejamību un izglītošanu par veselīgu un sabalansētu uzturu. Kā skaidroja Rudzīte, šobrīd visi, kas grib, var kaut ko stāstīt par veselīgu pārtiku, taču ne vienmēr šī informācija ir balstīta uz pierādījumiem.

 

Uztura speciālists nav ārsts, tomēr viņa darbība lielā mērā līdzīga diētas ārsta darbam. Asociācijā apvienojušies speciālisti padziļināti apguvuši uztura zinātni, sākot ar pārtikas ķīmiju un beidzot ar ieteicamo uzturu dažādu slimību gadījumos. Uztura speciālisti var izglītot gan kā ēst veselīgi, gan arī kādu uzturu lietot, piemēram, nieru slimību, sirds un asinsvadu slimību un citu slimību pacientiem, skaidro Rudzīte

 

Jau šobrīd asociācijā ir ap 70 biedriem. Turklāt jau šobrīd asociācija ir izstrādājusi mājaslapas koncepciju, kuru drīzumā plāno realizēt. Tāpat paredzēti vairāki pasākumi, lai popularizētu veselīgus ēšanas principus sabiedrībā

 

Jauno asociāciju izveidojuši RSU studiju programmas "Uzturs" vecāko kursu studenti kopā ar studijas absolventiem un pasniedzēju - dietoloģi Lolitu Neimani. Asociācijā ir arī diētas ārsti, dažādu zinātnisko publikāciju un grāmatu autori.

 

Neimane ievēlēta par asociācijas priekšsēdētāju.

 

Viņa uzsver, ka jau senos laikos valdījis uzskats, ka ar pareizu uzturu iespējams izārstēt gandrīz visas slimības. Tāpēc asociācijas dalībnieki cer, ka nākotnē šī uzskata pamatotību izdosies pierādīt arī Latvijas sabiedrībai.

26. Nov 2009, 12:50

es sitos dietas arstus nenemu galva,pasi ar savam dietam nemaz neiskatas parak veseligi un ipasi ar skaistam figuram.