Informācija bērnu vecākiem un dzīvnieku saimniekiem no dzīvnieku aizstāvjiem Bērnu aizsardzības dienā 1.jūnijā

Informācija bērnu vecākiem un dzīvnieku saimniekiem no dzīvnieku aizstāvjiem Bērnu aizsardzības dienā 1.jūnijā

29. Mar 2012, 10:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Karsta ziņa bērnu vecākiem un dzīvnieku saimniekiem no dzīvnieku aizstāvjiem Bērnu aizsardzības dienā 1.jūnijā.

Nupat sācies lielais karstums un skolēnu brīvlaiks, tāpēc bērnu vecāki, suņu īpašnieki u.c. ļaudis: esiet apdomīgi un atbildīgi gan par saviem bērniem, gan saviem mīļdzīvniekiem, kuri vistiešākā veidā ir atkarīgi no jūsu uzmanības un attieksmes pret tiem. Aicinām atcerēties, ka ne tikai jums ir karsti, bet karsti ir arī jūsu dzīvniekam. Tāpēc ir svarīgi zināt un ņemt vērā vairākas vienkāršas, bet vienlaikus ļoti svarīgas lietas , domājot par bērnu atbildību, drošību un par kustoņu labturību.

Elementārākais, kas būtu jāzin un jāievēro:

- neatstājiet atklātā saulē piesietus vai voljēros mītošus lauksaimniecības dzīvniekus vai mājas mīluļus;

- obligāti nodrošiniet dzīvniekiem iespēju patverties ēnā, kā arī pastāvīgi pieejamu svaigu ūdeni;

- nevediet dienas karstumā pastaigā suņus;

- nelieciet tiem skriet svelmē blakus velosipēdam, nelieciet staigāt ilgstoši pa saules sakarsētu asfaltu;

- pastaigām ar dzīvnieku izvēlieties agras rīta vai vēlas vakara stundas;

- neliedziet ūdens bļodu pieklīdušam sunim vai bezsaimnieka kaķiem, kuri vairumā mitinās dzīvojamo māju tuvumā;

- neaiztieciet un nestiepiet prom no atrastās vietas nesavainotus meža zvēru un putnu mazuļus. Dzīvnieku vecāki paši par mazuļiem parūpēsies;

- neglaudiet, neaiztieciet un nekaitiniet caur žogu vai uz ielas satiktu svešu suni, netramdiet sētas bezsaimnieka kaķus.

Pēc liela karstuma parasti seko spēcīgs negaiss. Daudzi dzīvnieki, īpaši suņi, baidās no pērkona un mēdz "pazaudēties". Lai nesagādātu nepatīkamus brīžus sev un savam mājas mīlulim, izmantojiet vienkāršu, bet efektīvu suņa apzīmēšanas veidu. Piem., veikalā nopērkama atbilstoša izmēra brezenta siksna, kuras iekšpusē ar spilgtu marķieri ierakstāms īpašnieka tālruņa numurs. Ar šādu kakla siksnu aprīkots suns ar apkārtējo iedzīvotāju vai atbildīgo dienestu gādību ātri tiks nogādāts atpakaļ saimniekam.



Ļoti svarīgi šīs nedaudzās elementārās lietas izskaidrot un pārrunāt ar saviem bērniem, jo viņiem ir sācies lielais brīvlaiks, viņi ir aktīvi un zinātkāri. Iemāciet viņiem līdzjūtību un rūpes par dzīvniekiem jau no bērnības.



Sveicot visus Bērnu aizsardzības dienā, rūpēs par jūsu bērnu drošību un no cilvēka atkarīgajiem un neatkarīgajiem kustoņiem,

Papildu informācija:

www.ulubele.org