Horoskopi bērniem. Izlasi un pārliecinies, vai tie atbilst Tavam mazulim?

Horoskopi bērniem. Izlasi un pārliecinies, vai tie atbilst Tavam mazulim?

09. Mar 2010, 02:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Sandra iesūtījusi katras horoskopu zīmes raksturojumu. Lasi un salīdzini zīmes raksturojumu ar savu mazuli! Iesūti savas idejas arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

{smallpic:1}

Ūdensvīrs 21.01- 19.02

 

Bērniem Ūdensvīriem ir spēcīgi attīstīta domāšana, kurai nepārtraukti ir nepieciešama intelektuālā barība. Risinot kādu problēmu, mazie Ūdensvīri neizvēlās vieglāko ceļu. Viņi grib izmēģināt visas iespējas, lai sasniegtu savu mērķi. Viegli apgūst visa veida informāciju. Ir ļoti mērķtiecīgi. Mācībās ļoti reti mēdz būt problēmas. Interesants ir fakts, ka Ūdensvīri pilnvērtīgāk mācās vienatnē. Tāpēc vēlams, lai viņiem būtu vai nu atsevišķa istaba vai arī kāds klusāks stūrītis, kur mācīties.

 

Dažreiz šķiet, ka jūsu mazajam ir slikta atmiņa, bet tā nemaz nav. Viņš atcerās tās lietas, kuras viņu interesē.

 

Ūdensvīriem ir piemērota plaša profila humanitārā apmācība. Tikpat labi viņiem padodas arī eksaktie priekšmeti. Tāpēc mazie Ūdensvīri var izaugt gan par lieliskiem žurnālistiem, gan zinātniekiem.

 

Bērns Ūdensvīrs ir kautrīgs, un ir grūti noticēt, ka pieaudzis viņš kļūst par kompānijas dvēseli.

 

Diemžēl mazie Ūdensvīri ir vienaldzīgi pret sportu.

 

Ja mazais visu savu brīvo laiku pavadīs, lasot grāmatas, tas negatīvi ietekmēs viņa veselību, un viņš var izaugt fiziski vājšs.

 

Viņš ir vienaldzīgs pret tautas pasakām, viņu daudz vairāk interesē zinātniskā fantastika.

 

Vecākiem jārūpējās, lai mazuļa ēdienkartē būtu pietiekami daudz dzelzs un vitamīni.

 

Ūdensvīri ir ļoti uzstājīgi un vienmēr cenšas panākt savu, bet vecākiem nevajadzētu reaģēt uz katru iegribu, bet gan jāmēģina bērna uzmanību novirzīt uz kaut ko jaunu un interesantu.

 

Ļoti negatīvi iespaido strīdi ģimenē. Tie var atstāt neatgriezeniskas sekas uz viņa nervu sistēmu.

 {smallpic:2}

Zivis 20.02-20.03 

 Jums ir miermīlīgs un draudzīgs mazulis. Viņš daudz sapņo un nereti jauc realitāti ar fantāziju. Viņš var jaukt diennakts laiku: būt nomodā, kad jāguļ un otrādi.

 

Runājot par ēdienu, viņš ir ļoti izvēlīgs. Tāpēc jārēķinās, ka bieži piedāvātais ēdiens paliks nepagaršots.

 

Šiem mazuļiem patīk rotaļas ar ūdeni un brīnumstāsti. Viņi necieš bļaušanu un vardarbību.

 

Pirms gulētiešanas nevajadzētu ļaut skatīties televizoru un klausīties drūmu mūziku.

 

Galvenais, lai viņi atrastos klusos un mierīgos apstākļos.

 

Šie mazuļi ir ļoti kautrīgi un sapņaini. Dažreiz mazās „zivtiņas“ pārāk aizraujas ar gaisa piļu būvēšanu, un tas var vājināt viņu psiholoģisko kontaktu ar vecākiem.

 

Bērni, kas dzimuši šajā zodiaka zīmē, labi orientējas mākslas pasaulē. Kad mazā „zivtiņa“ iemācīsies rokā turēt zīmuli, taps pirmais šedevrs.

 

Dažbrīd jums var šķist, ka zaudējat kontaktu ar savu bērnu, un viņš dzīvo citā realitātē. Jums viņā ir jāattīsta realitātes sajūta, praktiskums.

 

Bērnam ir grūti koncentrēties uz kaut ko vienu, viņam ir grūti pieņemt konkrētu lēmumu. Attīstiet viņā spēju patstāvīgi pieņemt lēmumus. Šiem mazuļiem nav ne jausmas par naudas nozīmi, tāpēc dodiet viņam kabatas naudu un māciet, kā ar to rīkoties.

 

Ir grūti saprast, kādi talanti piemīt šim bērnam. Visbiežāk Zivju zvaigznājā dzimušajie ir spējīgi darīt visu. Viņiem ir ieteicams darboties mākslas pasaulē, tas uzlabo viņu garastāvokli.

 

Zivīm patīk mājdzīvnieki.

 

Mazajām „zivtiņām“ ir problēmas ar kārtību un ir bezjēdzīgi viņas pie tās radināt. Šiem mazuļiem ir viegli mācīties, tomēr bieži viņiem trūkst pašpārliecības, tādēļ viņi var palaist garām savu lielo iespēju.

 

Kamēr mazulis nav iemacījies atšķirt labo no sliktā, viņš var nonākt sliktās ietekmes varā. Tāpēc sekojiet līdzi viņu draugu lokam.

 

Vecākiem ir jāsargā mazulis no sarūgtinājumiem, jo būdami satraukti, viņi var ātri saslimt ar jebkuru slimību.

 

Rūpējieties, lai mazulis neskumtu un nenervozētu, tad saslimšanas risks būtiski samazinās.

 

Mazulim vajadzētu izvairīties no vardarbīgiem skatiem pa televizoru un skumjas mūzikas. Jebkurš troksnis, nervozitāte, strīdi negatīvi iespaido Zivis.

{smallpic:3}

Auns 21.03-20.04 

 

Mazie Auni iepriecinās savus vecākus ar pareizu režīmu. Jo viņi taču ir dzimuši uguns zīmē. Nākotnē noteikti atspoguļosies „ugunīgais“ temperaments, īpaši attiecībās ar vienaudžiem. Skaidrojiet savam mazulim: „Kas ir labi un kas ir slikti!“

 

Auniem ir ļoti nepieciešams vecāku mīļums, tāpēc centieties biežāk viņus palielīt par savāktajām rotaļlietām, skaistu zīmējumu, aplietu puķīti. Vārdsakot, dariet tā, lai viņš redz, ka jūs viņu ļoti mīlat.

 

Zīdaiņa vecumā viņš ir ļoti kustīgs, aktīvs un zinātkārs. Viņš skaļi raud tikai tad, ja tam ir konkrēts iemesls, piemēram, slapjas autiņbikītes, izsalkums, vai viņš nevar dabūt kāroto rotaļlietu. Auni ir ļoti nepacietīgi.

 

Mazie Auni ir jūtīgi pret temperatūras izmaiņām, tāpēc viņu istabā vienmēr ir jābūt silti, bet ne karsti.

 

Mazajam Aunam ļoti patīk rāpties kokos, uz trepēm un pārvarēt šķēršļus. Tāpēc ļoti lietderīgi būtu viņam ierīkot platību fiziskajām aktivitātēm. Viņam patīk būt pirmajam, un, ja kaut kas neizdodas, ātri zaudē interesi.

 

Piedāvājiet dažādas nodarbes: no klucīšiem uzbūvēt māju, pirmīdu, mašīnu. Ja kaut kas neizdodas, viņš var visu izmētāt, bet esiet pacietīgi.

 

Auniem patīk skaļas rotaļas. Piesaista bungas, muzikāli instrumenti: taures, svilpes un kustīgi mehānismi.

 

Zēni var būt diezgan agresīvi. Bet neatbildiet uz viņa agresivitāti ar to pašu, jo tad viņš var izaugt par cietsirdīgu cilvēku.

 

Jums būs jāpieliek lielas pūles, lai bērnu piesaistītu intelektuālām nodarbēm, tāpēc jau no mazotnes, pieradiniet viņu pie grāmatu lasīšanas.

 

Tā kā viņš ir nepacietīgs, viņam ir grūti iemācīties lasīt un rakstīt. Lasiet viņam grāmatas par pozitīviem varoņiem un centieties palīdzēt iegūt labu izglītību.

 

Jūsu bērns ir impulsīvs, tāpēc var gadīties, ka konfliktus viņš risinās ar dūru palīdzību. Tas attiecas arī uz meitenēm. Lai to novērstu, jums jāatrod nodarbe, kurā bērns varētu ieguldīt visu savu enerģiju.

{smallpic:4}

Vērsis 21.04-21.05

 

Jums ir brīnišķīgs mazulis – neatlaidīgs, centīgs, dzīvespriecīgs, miermīlīgs.

 

Mazajam Vērsītim ir svarīga ģimene. Viņš ies ar mammu uz veikalu, ar tēti uz garāžu, brauks ar ģimeni uz ekskursiju, saskarsme ar vienaudžiem viņam ir otrajā plānā.

 

Māciet mazajam Vērsim būt patstāvīgam un strādīgam. Stāstiet, ka tikai viņam ir tiesības rūpēties par kārtību viņa istabā, lūdziet, lai palīdz mammai mazgāt traukus un darīt citus mājas darbus.

 

Viņš nav vienaldzīgs pret mākslu, īpaši mūziku, tai pat laikā viņš ir praktisks.

 

Jūs priecāsieties par to, kā jūsu mazulis sasniedz nosprausto mērķi: būvē mājiņu, mācās pareizi uzrakstīt burtus. Bet agri vai vēlu viņš parādīs tādu centību sava mērķa sasniegšanai, kas, jūsuprāt, būs nepareiza un nepieņemama. Piemēram, kādu dienu viņš var izdomāt neiet uz bērnudārzu, un viņš to arī nedarīs. Un, ja jūs vedīsiet viņu turp ar varu, viņš uzvedīsies tā, ka jums nāksies viņu no turienes paņemt.

 

Netērējiet spēkus cīņā – kurš kuru – labāk apstājieties. Jums nāksies iztērēt daudz laika un spēka, lai pārliecinātu savu mazuli, kāpēc dzīvē ir jādara lietas, kuras ne vienmēr patīk.

 

Jūsu mazulim ir vēl viena īpašība, kas neapmierinās jūs un skolotājus. Mazie „vērsīši“ ir nesteidzīgi un pat lēnīgi, salīdzinot ar citiem bērniem. Jums var šķist, ka tas nav labi, bet tas nozīmē, ka jūsu mazulis visu dara apdomīgi un rūpīgi. Samierinieties ar šo īpašību.

 

Šie bērni grūti pierod pie pārmaiņām. Viņi ļoti pieķeras savām mājām, vecākiem, radiniekiem. Jebkuram mazulim vides maiņa rada stresu, bet jūsu – dubultā.

 

Nežēlojiet ne laiku, ne naudu mazuļa izglītošanai. Jo izglītotāks būs jūsu mazulis, jo laimīgāku dzīvi viņš nodzīvos.

{smallpic:5}

Dvīņi 22.05-21.06

 

Jums ir ļoti aktīvs mazulis. Viņš ir pārpildīts ar ziņkārību, baidās palaist garām kaut ko interesantu.

 

Mazie Dvīņi viegli „pārslēdzas“ no vienas darbības uz citu.

 

Viņiem nepatīk peldēties. Mazos saista viss, kas kustās: mašīnas, pulksteņi, suņi u.c. Viņi uzdod simtiem jautājumu un ne vienmēr sagaida atbildes uz tiem. Bērni Dvīņi ātri uzbudinās, tāpēc nevajadzētu pirms gulētiešanas stāstīt briesmu stāstus, neļaujiet skatīties šausmu filmas.

 

Šīs zīmes bērni ir īpatnējā veidā ietiepīgi. Ja viņi negrib kaut ko darīt, viņi par to atklāti nekonfliktēs, bet atradīs veidu, kā izvarīties no nevēlamās nodarbes.

 

Viņi ir spējīgi darīt jebko, bet viņu galvenā problēma ir tā, ka viņi uzsāk darīt vairākus darbus vienlaicīgi un nevienu nepabeidz līdz galam. Jums būs jāiegulda liels darbs, lai iemācītu mazulim koncentrēties un pabeigt iesākto.

 

Parasti bērni Dvīņi ātri atrod kopēju valodu ar citiem bērniem, viņu draugu loks bieži mainās.

 

Visticamāk, jūsu mazulis agri apgūs lasītprasmi. Viņu vairāk interesē informācija un fakti, nevis pasakas.

 

Mazulim viegli būs apgūt svešvalodas. Būtu lietderīgi, ja jūs palīdzētu viņam iemācīties spēlēt kādu mūzikas instrumentu. Kopumā jūsu mazulim ir ļoti aktīvs prāts. Rūpējieties, lai viņam vienmēr būtu pieejamas interesantas un aizraujošas nodarbes.

 

Svarīgi, lai jūsu un jūsu mazuļa attiecības būtu uzticamas. Nemelojiet viņam, jo viņš ir pārāk gudrs, un ar laiku jūs varat zaudēt viņa uzticību.

 

Rūpējieties par viņa fizisko attīstību, jo viņš pats var neizrādīt nekādu interesi par sportu.

 

Dvīņiem ir oriģināla domāšana, tāpēc viņi visu dara pēc sava prāta.

 

Bērns ir viegli uzbudināms, tāpēc neatstājiet viņu vienu tumsā, nebiedējiet.

{smallpic:6}

Vēzis 22.06-23.07

 

Šie mazuļi ir ļoti kustīgi, enerģiski, regulāri izrāda interesi par jaunām nodarbēm.

 

Lasot horoskopus par Vēža zvaigznājā dzimušajiem, dažādiem astrologiem ir pilnīgi pretējs viedoklis. Vieni apgalvo, ka Vēži ir dzimuši, lai par viņiem rūpētos, savukārt otri – ka tie ir dzimuši, lai rūpētos par citiem. Vieni raksta, ka Vēži ir kautrīgi, citi – ka pārāk sabiedriski. Kas tad viņiem visiem ir kopīgs? Vēzis var būt jebkāds, bet galvenais, lai viņš būtu drošībā. Viņa ārējā maska vienmēr atšķirsies no viņa iekšējās būtības. Maska var nebūt viena – tās var būt divas, trīs, četras, cik viņam vajadzēs, tik arī būs.

 

Bieži vien viņš velk to masku, kuru vēlas redzēt apkārtējie.

 

Vēžiem nepatīk, kad viņiem dara pāri vai par viņiem smejas. Un maska kalpo kā aizsargs no iekļūšanas viņu iekšējā pasaulē.

 

Jaunajiem Vēžiem raksturīgs pārāk liels jūtīgums. Nemēģiniet ielauzties sava mazuļa iekšējā pasaulē, cieniet viņa noslēpumus. Šos mazuļus nedrīkst biedēt, nedrīkst par viņiem smieties.

 

Toties viņi ir ļoti labvēlīgi un atklāti pret tiem, kuri viņus mīl. Mīliet savu mazuli, mēģiniet viņā saskatīt tikai labo, un tikai tad jūs panāksiet visu, ko vēlaties.

 

Nedrīkst uzspiest kontaktēšanos ar tiem, kuri viņam nepatīk.

 

Ja skolā viņam ir grūtības kāda priekšmeta apguvē, tad visticamāk pie vainas ir viņa attieksme pret skolotāju.

 

Ja ar bērnu rodas konfliktsituācija, labāk to risināt tam ģimenes loceklim, kurš ir mierīgāks. Nerājiet un nesodiet bērnu Vēzi. Viņam pietiks ar to, ka redzēs jūs apbēdinātus.

{smallpic:7}

Lauva 24.07-23.08

 

Visticamāk, jūsu mazulim ir patīkama āriene, un viņš patīk apkārtējiem. Lauva – uguns zīme. Tāpēc bērnībā jums ar viņu būs daudz rūpju. Jebkurš Lauva ir maziņš karalis, kuram visvairāk patīk pavēlēt. Ja mēģināsiet viņam it visā izpatikt, viņš pārvērtīsies par mazu tirānu. Jebkurā situācijā un kompānijā viņš grib būt pirmais, vislabākais, un, ja viņam tas neizdodas, tad priekšroka tiek dota televizoram, datoram vai vecāku tiranizēšanai.

 

Brīžiem mazais Lauva ir ļoti aktīvs un ir kaitīgi to ierobežot.

 

Viņam ļoti patīk uzslavas. Ja ievērojāt, ka viņš ir paveicis kaut ko labu, noteikti slavējiet, jo tad viņš centīsies darīt arvien vairāk.

 

Lauvai nepatīk vientulība. Viņš vienmēr meklē domubiedrus, pār kuriem valdīt, un visbiežāk viņam izdodas tos atrast. Attiecības ar vienaudžiem var arī neizdoties, un tad Lauvas cieš no vientulības. Labākais veids, kā no tā izvairīties, aicināt mājās mazuļa vienaudžus. Lauvas prot parūpēties par saviem viesiem un darīt tā, lai visiem būtu labi.

 

Mazie Lauvas pēc dabas ir laipni un dāsni, un tai pat laikā – egocentriski.

 

„Lauvēniem“ ir ļoti daudz enerģijas. Iemācījušies rāpot viņi nenogurdinoši pētīs vidi ap sevi.

 

Ir labi, ja mazajam Lauvai līdzās aug kāds mājdzīvnieks. Pirmkārt, viņš ar prieku to audzinās, komandēs un viņam būs kāds, par ko rūpēties.

 

Ar mācībām mēdz būt dažādi – viņš var apgūt vielu viegli un ātri vai arī vienkārši slinkot. Nerājiet viņu par to, labāk paslavējiet par sasniegumiem viņa vienaudžus – ar to pietiks, lai viņš saņemtos un censtos būt labāks.

 

Lasiet viņam grāmatas par izciliem cilvēkiem, karaļiem, varoņiem, kuri ir kļuvuši slaveni, pateicoties viņu sasniegumiem. Viņu satrauc viss, kas saistīts ar varu.

 

Mazajiem Lauvēniem patīk mūzika un teātris.

 

Ja jūs savam mazulim iemācīsiet rēķināties ar citiem cilvēkiem un mērķtiecīgi strādāt, viņš savā dzīvē gūs lielus panākumus.

{smallpic:8}

Jaunava 24.08-23.09

 

Jūsu bērns nerīkosies pārsteidzīgi, nestrīdēsies, neslinkos. Šajā ziņā jums ir paveicies. Savukārt jums būs problēmas viņa jūtīgā kuņģa un ādas dēļ. Būs grūti sastādīt ēdienkarti. Problēmas ar ēdienu nopietni iespaidos ādu – tā var būt sausa un alerģiska.

 

Jaunavas biežāk par citiem zodiaka zvaigznājiem kļūst par veģetāriešiem. Nekādā gadījumā mazulim Jaunavai nedrīkst spiest ēst to, ko viņš nevēlas.

 

Šie mazuļi ļoti rūpīgi sev izvēlās draugus. Un, kad tos atrod, tad ir pārliecināti par savu draudzību. Aiciniet viņu draugus ciemos, lai nostiprinātu kontaktu. Jaunavām nepatīk trokšņaini pasākumi.

 

Jūsu mazulim netrūkst veselā saprāta. Ja jūs redzat, ka viņš dara kaut ko neatļautu, tad vienkārši paskaidrojiet, ka tā darīt nedrīkst, un viņš uzreiz visu sapratīs un to neatkārtos.

 

Labākais audzināšanas veids – rādīt piemēru. Ja jums šķiet, ka jūsu bērns ir pārāk skops, norādiet uz kāda pazīstama bērna dāsnumu.

 

Jaunavas agri sāk lasīt. Viņiem ir attīstīts prāts, kuram regulāri nepieciešams informācijas pieplūdums. Viņiem ļoti patīk intelektuālās spēles – šahs un dambrete. Kad mazie Jaunavas paaugsies, izrādīs interesi par medicīnu, ķīmiju, zinātnisko literatūru. Par laimi arī sports Jaunavām nav svešs.

 

Jaunavas ir kautrīgi bērni. Tāpēc slavējiet viņus, pārlieciniet, ka viņi ir jauki, apburoši, izskatīgi.

 

Mazuļi Jaunavas nekad neatzīsies, ka viņiem nepieciešams vecāku mīļums, tāpēc iesakām viņus biežāk samīļot, lai nākotnē viņiem nebūtu problēmu ar pretējo dzimumu.

 

Mācībās problēmas mēdz būt reti. Šī zvaigznāja bērniem patīk mācīties, viņi ir disciplinēti. Ja nu tomēr jūsu mazulim rodas problēmas skolā, tad iespējams viņš ir kaut ko palaidis garām. Visvērtīgāk būs, ja jūs ar viņu mierīgā gaisotnē mēģināsiet atrisināt radušos problēmu.

 

Ja jūsu mazulim ir traucēta nervu sistēma, tad no miermīlīga bērna viņš var pārvērsties par nervu kamolu ar miega traucējumiem. Lai tas nenotiktu, viņam ir nepieciešama stingra dienas kārtība.

 

Mazajiem Jaunavām ir lietderīgi pievērsties mūzikai vai kādam citam mākslas veidam.

 

Kad Jaunavas pieaug, viņi pārāk daudz laika velta darbam, un viņiem vairs neatliek laika nekam citam, tāpēc jau no mazotnes vajadzētu paplašināt interešu sfēru.

{smallpic:9}

Svari 24.09-23.10

 

Šī zodiaka zvaigznāja nosaukums pilnīgi atbilst tā cilvēka būtībai, kurš dzimis Svaru zīmē. Svariem tiešām ir nosliece uz svārstīšanos dažādās situācijās.

 

Jūsu mazulis Svari sagādās jums daudz pārsteigumu. Pat vecumā, kad šķiet, ka viņš neko neredz un nedzird, jūs ievērosiet, ka viņš var vienatnē žēlabaini raudāt. Svariem nepatīk vientulība. Cilvēku sabiedrība viņu nomierina.

 

Jūsu mazulis ir dzimis estēts. Rotaļlietām jābūt pasteļtoņos. Viņš necieš skaļu mūziku, priekšroku dodot mierīgām un melodiskām skaņām.

 

It visam ir jābūt harmonijā. Ļoti negatīvi viņu iespaido strīdi starp vecākiem.

 

Mazajiem Svariem nepatīk peldēties. Vannošanās viņiem iepatiksies, kad tie iemācīsies sēdēt.

 

Vardarbība un bļaušana negatīvi ietekmē bērnu, viņš var kļūt ļoti nervozs. Viņam var strauji mainīties noskaņojums.

 

Jūsu mazais Svari labprāt apgūst jaunas zināšanas, bet ātri nogurst. Tas veicina darba nepadarīšanu līdz galam. Diemžēl Svariem ne īpaši patīk sports. To var aizvietot ar dejošanu.

 

Bērns Svari izrāda pastiprinātu uzmanību pret mākslu, zīmēšanu un mūziku. Arī matemātika padodas labi.

 

Neskatoties uz to, ka Svari ir spējīgi visās jomās, labāk lai nodarbojas ar mākslu. Jums viņa darbība jānovēro līdz pusaudža vecumam, un tad jau jūs kopā viņam izvēlēsieties īsto profesiju.

 

No vienas puses Svari ir spējīgi bērni, no otras – ir grūti viņus piespiest mācīties.

 

Iemesls ir vienkāršs – viņiem nepatīk mācīties vienatnē. Izrādiet interesi par viņa mācībām.

 

Nav nepieciešams Svarus sodīt, pietiek parādīt, ka esat sarūgtināti. Viņiem ļoti nepatīk sarūgtināt apkārtējos. Ja paskaidrosiet, ka viņa rīcība nodara pāri citam cilvēkam, viņš nekad to vairs neatkārtos.

 

Svari ir neizlēmīgi. Māciet viņiem pieņemt lēmumus.

 

Svariem patīk ciemoties un mājās uzņemt viesus. Neliedziet to. Viņiem tas ir svarīgi.

{smallpic:10}

Skorpions 24.10-22.11

 

Skorpioni ir ļoti sabiedriski bērni.

 

Viņi ir pret vardarbību jebkādā tās izpratnē. Viņiem patīk sacensība un uzslavas.

 

Emocijas, kuras izjūt Skorpioni ir daudz interesantākas nekā citiem zodiaka zvaigznājiem. Tas attiecas gan uz mīlestību, gan naidu.

 

Mazuļi Skorpioni ir neatkarīgi cīnītāji. Viņus neinteresē, ko par viņiem domā citi, viņi paši zin, kā ir pareizi. Skorpioni intuitīvi jūt, kas viņiem nepieciešams, tas attiecas arī uz ēdienu

 

Mazuļiem patīk cīnīties gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ir jāiemāca kontrolēt savu rīcību. Ja viņš kādam ir nodarījis pāri – lieciet to saprast.

 

Zēniem patīk spēlēties ar kareivjiem, ieročiem. Varat viņam iegādāties bungas. Meitenēm patīk puiciskas nodarbes.

 

Skorpioni ir izvēlīgi. Viņiem ir spilgti izteiktas simpātijas un antipātijas. Šie bērni ir prasīgi pret saviem draugiem.

 

Mēģiniet paskaidrot, ka visiem cilvēkiem ir trūkumi.

 

Bērniem Skorpioniem patīk viss noslēpumainais. Viņi var organizēt kādu slepenu organizāciju, kurā jūs netiksiet uzņemts. Jūsu bērnam ir interese par visu mistisko, noslēpumaino. Viņa mīļākais grāmatu varonis varētu būt Šerloks Holms. Tikpat spēcīga interese var būt arī par zinātnisko un medicīnisko literatūru.

 

Skorpionu ir grūti audzināt. Nekad nesodiet viņu. Ja jums šķiet, ka jūsu mazajam nav taisnība, izmantojiet viņa spēju spriest un pierādīt. Esiet taisnīgi, un tad jūs nezaudēsiet viņa cieņu. Ja Skorpioni kaut ko vēlas, viņi tieksies uz to līdz sasniegs.

 

Ja jūsu bērns slikti mācās, mēģiniet viņā rosināt interesi par mācībām, tad viņš pats gūs panākumus. Mazuļiem – Skorpioniem patīk dzīvot sakārtotā vidē.

 

Ja Skorpions nospraudīs mērķi, kurš jūs neapmierina, jūs nevarēsiet viņu pārliecināt. Varat mēģināt novirzīt viņa uzmanību un lietderīgākām nodarbēm. Pārliecināt viņu ir gandrīz neiespējami. Viņam var tikai palīdzēt.

{smallpic:11}

Strēlnieks 23.11-21.12

 

Šie bērni prot precīzi mērķēt. No agras bērnības viņi mācās atrast vecāku vājākās vietas. Tādēļ mammām un tētiem vajag sagatavoties – viņiem nāksies pilnveidoties – mazulis vēro gan jūsu uzvedību, gan ieradumus.

 

Jūsu bērns jau no dzimšanas ir ļoti aktīvs, ziņkārīgs un sabiedrisks. Viņš raudās vienatnē un mierīgi aizmigs ļaužu pilnā istabā, jo viņam patīk sabiedrība.

 

Kad mazulis paaugsies un sāks staigāt, ārpus mājas viņš būs neticami aktīvs. Neatstājiet viņa ceļā bīstamus priekšmetus un sadzīves ķīmiju. Pavadiet pēc iespējas vairāk laika bērnu laukumos un parkos.

 

Strēlnieki ir ļoti optimistiski un draudzīgi. Viņi aktīvi meklē rotaļu biedrus.

 

Viņiem piemīt spēja atzīt savas kļūdas. Bērniem Strēlniekiem raksturīgs taisnīgums. Vecākiem jāatceras, ka Strēlnieki nespēj piedot melus. Tai pat laikā jums būs viegli viņu audzināt, jo jūsu bērns neprot melot.

 

Jūsu mazulis priecāsies, ja dāvanā saņems bungas vai kādu citu instrumentu, jo viņam patīk skaļums.

 

Strēlnieki labprāt nodarbojas ar sportu. Šī zvaigznāja bērniem patīk dzīvnieki.

 

Jums būs jāiegulda liels darbs, lai pieradinātu Strēlnieku pie kārtības un disciplīnas, jo viņu vairāk interesē aktīvas nodarbes ārpus mājas.

 

Strēlniekiem patīk stāsti par bruņiniekiem, drakoniem un skaisto princešu glābšanu.

 

Strēlnieki labi mācās, ja viņi tam redz konkrētu mērķi.

 

Pusaudža gados var parādīties interese par politiku, tāpēc piedāvājiet viņam laikrakstu lasīšanu un dokumentālo filmu skatīšanos.

 

Parasti bērni Strēlnieki ir ļoti drosmīgi.

{smallpic:12}

Mežāzis 22.11-20.01

Mazajiem Mežāžiem ir nosliece uz sapņošanu. Viņu garastāvoklis ir atkarīgs no atmosfēras, kas valda mājās. Jebkurš konflikts, pat ja jūs viņu rūpīgi slēpjat, sabojās mazulim noskaņojumu.

 

Svešu cilvēku klātbūtnē jūsu bērns ir kautrīgs, bet starp savējiem kļūst ņiprs izrīkotājs. Mazos Mežāžus ir interesanti novērot – viņi nopietni un plānveidīgi iepazīst pasauli. Viņi līdzinās maziem pieaugušajiem. Un tā arī ir. Mežāžiem ir pat pārāk nopietna attieksme pret dzīvi. Ir grūti viņus sasmīdināt, jo viņiem trūkst humora izjūta. Viņiem ir grūti atslābināties.

 

Bērnība Mežāžiem ir ļoti atbildīgs un pietiekami bīstams posms. Vecāku galvenais uzdevums ir iemācīt savam bērnam atslābināties un smieties, radīt mājās dzīvespriecīgu atmosfēru.

 

Mazajiem Mežāžiem patīk vientulība. Viņiem nepatīk skaļas kompānijas. Mežāzim pietiek ar vienu vai diviem draugiem.

 

Dažkārt Mežāži attīstās lēnāk nekā pārējie bērni.

 

Jums nekad nebūs problēmu ar disciplīnu. Visvairāk mežāzīšiem patīk, ja ar viņiem runā kā ar pieaugušajiem.

 

Ja jūsu bērnam ir problēmas skolā, tas nozīmē, ka viņš kaut ko nesaprot. Tāpēc jums vajadzētu viņam palīdzēt. Nesalīdziniet viņu ar citiem bērniem, jo tad viņš var satraukties, kļūt nervozs un var rasties kompleksi.

 

Dažreiz Mežāžiem mēdz būt depresija. Neļaujiet viņam ilgi pārdzīvot, bet palīdziet ar to tikt galā.

 

Apmeklējiet muzejus un izstādes. Tas viņam sniegs gandarījumu.

 

Sargājiet savu mazuli no nelaimes gadījumiem!

 

Avots: ladushki.info

22. Aug 2009, 01:06

Mana mazaa ir dviiniite un viss sakriit, buus (jau ir 😀 )gruuti audzinaams beerns!!!!

Dace Dace 20. Aug 2009, 11:39

Par manu Lauviņu var teikt precīzi!

20. Aug 2009, 11:28

mēs zivis😀nu redzēs kā būs kad paaugsimies,bet pagaidām nesakrīt😀)
pagaidām nevaru tā pa 100% spriest😀

22. Aug 2009, 01:06

Mana mazaa ir dviiniite un viss sakriit, buus (jau ir 😀 )gruuti audzinaams beerns!!!!

20. Aug 2009, 11:39

Par manu Lauviņu var teikt precīzi!

20. Aug 2009, 11:28

mēs zivis😀nu redzēs kā būs kad paaugsimies,bet pagaidām nesakrīt😀)
pagaidām nevaru tā pa 100% spriest😀