Gustaviņa mīļotais kartupeļu biezenītis

Gustaviņa mīļotais kartupeļu biezenītis

14. Aug 2012, 10:01 gucci123 gucci123

Labdien!

 

Kad manam dēliņam palika 4 mēneši, ģimenē nolēmām, ka viņam ir nepieciešams piebarojums. Negribu teikt, ka mans piens ir pliekans (baroju visu laiku ar krūti), taču instinkti pačukstēja priekšā, ka mazajam kaut kas pietrūkst, jo viņš bieži modās, prasīja ēst ik pēc 1 - 1,5 stundām. Arī mūsu pediatre atzina, ka tas tā varētu būt un ieteica sākt ar dārzeņu biezenīšiem, jo ap 4 mēnešiem mazajiem cilvēciņiem sāk attīstīties garšas sajūtas, un tāpēc ir sākt ar kaut ko mazāk saldu:)

 

Tagad mums ir 4,5 mēneši un esam pagaršojuši kartupeli, kabaci un šonedēļ ēdam ķirbi. Gustaviņam viss garšo, tāpēc esmu lepna un priecīga par savu mazo žiperi:) Taču jāatzīst, ka viņam vislabāk garšoja kartupelītis, kas bija sajaukts ar māmiņam pieniņu. Uzreiz jāpiebilst, ka es esmu pret biezeņiem bundžiņās, labāk ir sagatavot katru dienu svaigu porciju. Protams, medaļas otra puse ir tā, ka tas ir:

1) laikietilpīgi;

2) ķēpīgi, taču

3) neapšaubāmi - veselīgi:)

 

Kartupeļu biezenīti gatavoju sekojoši: ņemu 1 nelielu kartupeli (vēlams miltainu, lai vieglāk saspiest) un novāru ūdenī bez sāls vai kādām piedevām. Turklāt kartupelis ir jāvāra ar mizu, lai tas nezaudētu savu uzturvērtību un vitamīnus ar minerālvielām. Pēc tam pārgriežu to uz pusēm, noņemu mizu un saspiežu ar dakšiņu. Saspiesto masu "izlaižu cauri sietam", lai nav kunkuļu un atšķaidu ar atslaukto pieniņu. Atšķaidīt vajag daudz, jo kartupelis uzsūc diezgan daudz šķidruma:)

 

Nu lūk, labu apetīti! Un, protams, Gustaviņam tas garšo, kad baro māmiņa (un no savas karotītes). Domāju, kāda diez būs mazā pirmā reakcija, esmu pat lasījusi, ka daži bērni no izbrīna ir pat aizrijušies?!? Taču, par laimi, viss bija ok un Gustaviņš leksēja atspēries. Un kas var būt labāks par to, kā redzēt, ka mazajam ir laba apetīte:)

 

Gucci123

 

JAUNS KONKURSS! Kāds ir Tava bērna iecienītākais ēdiens?

gucci123 gucci123 25. Oct 2011, 12:43

Liels paldies😀